AZEB slotcongres over praktische route naar een betaalbare BENG

Betaalbaar energieneutraal bouwen duur? Niet als je de nieuwe AZEB routekaart gebruikt die de Europese samenwerking AZEB heeft ontwikkeld. Stap voor stap ontwikkel je er een BENG mee die wél te betalen is. Alle beschikbare oplossingen die (bijna) energieneutrale bouw en renovatie betaalbaar maken zijn ingedikt tot een praktische methode. Hoe je er structurele kostenreductie en kwaliteitsverbetering mee realiseert staat centraal op het AZEB slotcongres op 24 maart tijdens BuildingHolland.

 

AZEB slotcongres Building Holland
De routekaart was eind 2019 gereed en wordt nu uitgerold in Europa. In 17 essentiële stappen kom je tot een betaalbare BENG met voorspelbare prestaties en kwaliteit. Gedetailleerdere procesbeschrijvingen, formats, checklists en rekentools maken de AZEB-methode praktisch toepasbaar. Materiaal om er zelf mee te gaan werken is binnenkort beschikbaar, onder andere via e-learning. Dat vereenvoudigt de coördinatie van het werk en de kwaliteitsborging in elke projectfase.

AZEB getest in 6 case studies

Twee AZEB-deelnemers uit Bulgarije en Spanje vertellen over de aanpak, impact en lessen van zes AZEB cases. De projectleiders van de twee gemeenten van een project, het grensoverschrijdende project Gaxel, worden geïnterviewd over hun ervaringen. AZEB zette hier in op een gebalanceerd programma van eisen, de manier van betrekken van toekomstige gebruikers in de initiatieffase en de voorbereiding van aanbesteding en contractering.

Verder dan besparing kosten en CO2 uitstoot

Integrale besluitvorming met een gebalanceerde afweging tussen people, planet en profit én rekening houdend met factoren over de gehele levenscyclus is een enorme opgave. Binnen AZEB is de TCO-tool ontwikkeld om dat te faciliteren en scenario’s af te wegen. In deze vorm uniek op de Nederlandse markt. De eerste versie wordt deze middag gelanceerd en toegelicht.

Onze maatschappelijke en ecologische uitdagingen vragen om gebouwprestaties die significant verder gaan dan alleen besparing van kosten en beperking van de CO2 uitstoot. Hoe verwerk je dat in je project en beheers je het resultaat in tijd, scope en geld? Dat de AZEB methode de oplossing biedt vertellen twee Nederlandse AZEB-teamleden.

Mix van korte presentaties en interviews

Het congres wordt georganiseerd door vereniging DNA in de Bouw, deelnemer én projectleider van het EU-project AZEB (Affordable Zero Energy Buildings), waarin 8 partners uit 6 landen hebben samengewerkt.

In een afwisselend congresprogramma wordt de methode met internationaal tintje gepresenteerd. De middag (13 – 17 uur) wordt aan elkaar gepraat door AZEB projectleider Joyce van den Hoek Ostende en AZEB-teamlid Saskia de Jong. Deelname is gratis bij inschrijving vooraf. De eerste 25 inschrijvers ontvangen gratis de Nederlandse versie van het AZEB werkboek. Wie naar het congres komt krijgt ideeën en gereedschap die rust in BENG-projecten geven!
Scroll naar top