Eleminair brengt gezonde en virusvrije lucht in bestaande liften

1 april 10.10 uur

Peter van der Velde en
Ad van der AA

Eleminair brengt gezonde en virusvrije lucht in bestaande liften

Dagelijks maken miljoenen Nederlanders gebruik van zo’n 100.000 liften in kantoren, ziekenhuizen en wooncomplexen. Maar door COVID-19 zijn liften een bottleneck geworden. Deze compacte, drukbezette ruimten worden nauwelijks geventileerd of gereinigd. Er is sprake van een hoog besmettingsrisico, ook omdat gebruikers dicht op elkaar staan. Door het gebruik te beperken tot maximaal één of twee personen ontstaan lange wachttijden.
Sinds kort is daar een oplossing voor: In samenwerking met ingenieursbureau ABT ontwikkelde Interland Techniek het Eleminair luchtbehandelingssysteem. In liften kan de gebruiker met dit systeem altijd schone, virusvrije lucht inademen. Eleminair brengt gezonde lucht in de lift en maakt een normale liftbezetting mogelijk.

Peter van der Velde

Peter van der Velde

Peter van der Velde is Commercieel Directeur bij Interland Techniek & Inatherm. Na 6 jaar als technisch adviseur gewerkt te hebben bij adviesbureau Nagtglas & Versteegh is hij inmiddels alweer 27 jaar in dienst van Interland Techniek en sinds 4 jaar ook bij Inatherm. In zijn werk houdt Peter zich onder andere bezig met luchttechnische vraagstukken voor cleanrooms, laboratoria, kantoren, zwembaden, theaters, musea, scholen, distributiecentra, luchthavens en sportcomplexen.

gemert

Ad van der Aa

Ad van der Aa is senior adviseur en partner bij ABT en is inmiddels meer dan 35 jaar werkzaam in het vakgebied van de bouwfysica en installatietechniek. In zijn werk is Ad altijd op zoek naar vernieuwende en innovatieve oplossingen voor gezonde, comfortabele en energiezuinige gebouwen. Door hierbij praktische kennis van de bouwpraktijk te combineren met kennis uit nationale en internationale onderzoeksprojecten ontstaan vernieuwende ideeën, waaronder het concept van de unidirectionele downflow in liftcabines.

 

Registreer je nu!

Scroll naar top