Next level klimaatinnovatie vraagt om passie,
moed en inspiratie uit de natuur.

1 april 11.10 - 11.40 uur

Uitreiking Ben Bronsema-prijs 

11.40 tot 12.00 uur

 

De stichting heeft als doel het versnellen van innovaties op het gebied van natuurlijke klimaatregeling in gebouwen. Het Earth, Wind & Fire concept voor natuurlijke airconditioning kan hierbij als inspiratiebron model staan, maar is niet beperkend.

Om de doelstellingen extra kracht bij te zetten heeft de stichting de Ben Bronsema-prijs in het leven geroepen. De prijs stimuleert de toepassing van natuurlijke krachten voor het verzorgen van het binnenklimaat in gebouwen en woningen.

 

Studenten en young professionals kunnen hun studie, toepassing of onderzoek door middel van een artikel indienen via EWF-Lab en met behulp van een vakkundige jury zal er elk jaar een winnaar worden geselecteerd. Deze prijs zal dit jaar uitgereikt worden op Building Holland Digital op 1 april.

 

Voorafgaand aan de prijsuitreiking zal Yvette Watson, voorzitter van EWF-Lab, een keynote verzorgen en dieper ingaan op het klimaatconcept, voorbeelden in de praktijk en hoe we met deze nieuwe kijk op ontwerpen, echt slimme gebouwen kunnen maken.

Yvette Watson

voorzitter van het EWF Lab

Next level klimaatinnovatie vraagt om passie, moed en inspiratie uit de natuur.

Zouden we, zoals termieten dat doen, een gebouw kunnen ontwerpen als ‘klimaatmachine’ met natuurlijke klimatisering? En zouden we hierdoor energie neutrale gebouwen kunnen ontwerpen met een natuurlijk, gezond en productief binnenmilieu?

 

Bouwfysica en installatietechniek smelten samen met de architecturale opdracht voor een nieuw klimaatconcept. Een gebouw ontworpen als klimaatmachine die wordt geactiveerd door de omgevingsenergie van zwaartekracht, (aardmassa), wind en zon, metaforisch aangeduid met Earth, Wind & Fire.

 

Het klimaatconcept verdient haar sporen bij Four Elements Hotel Amsterdam, geopend in 2019 als Hotel Breeze. En een tweede parel, het nieuwe multifunctionele onderwijsgebouw op de campus van de Erasmus Universiteit Rotterdam, zal alle verwachtingen overtreffen.

 

Het EWF Lab (een initiatief van Ben Bronsema, de geestelijk vader van het EWF concept) wil de principes achter deze innovatieve manier van klimaatontwerpen aanmoedigen en verder brengen.

 

Jaarlijks zal het EWF Lab een prijs uitreiken aan de meest innovatieve ontwikkeling, baanbrekend onderzoek, effectieve toepassing in een casestudie voor klimaatconcepten gebaseerd op natuurlijke krachten en een integrale benadering van bouwfysica, installatietechniek en architectuur. “Het kan als je het maar wilt.”

 

Yvette Watson, voorzitter van het EWF Lab, zal een energieke en inspirerende keynote geven over het klimaatconcept, voorbeelden in de praktijk en hoe we met deze nieuwe kijk op ontwerpen, echt slimme gebouwen kunnen maken. Hierna zal in een talkshowsetting de allereerste aanmoedigingsprijs worden uitgereikt.

Biografie Yvette Watson

“Yvette Watson is mede-oprichter van PHI Factory en helpt organisaties te versnellen naar een circulaire economie. Ze geeft met gedrevenheid en passie impuls aan de bewustwording dat het facilitaire werkveld als geen ander invloed heeft op de duurzaamheidprestatie van organisaties.

Yvette adviseert organisaties bij het vormen van een sterke strategie of het ontwikkelen van duurzame en circulaire concepten in de praktijk. Regelmatig geeft zij inspiratiesessies om organisaties bekend te maken met de kansen van circulaire economie.

Daarnaast participeert zij actief in programma’s die verduurzaming versnellen zoals de Green Deal Circulaire Gebouwen, het Deltaplan Duurzame Renovatie van de DGBC en is zij voorzitter van de FMN Expertgroep Circulaire en Inclusieve economie. Tevens is zij samen met Jan Terlouw initiatiefnemer van www.toekomststoel.nl” 

Registreer je nu!

Scroll naar top