Sladjana Mijatovic

27 oktober 2020 - 15.40 uur - 16.00 uur

Sladjana Mijatovic

Sladjana Mijatovic

Manager Duurzaamheid, Bouwfonds Property Development

Wijken vol energie!​

Nederland groeit, en hiermee groeit ook de woonvraag en diversiteit aan woonwensen. Ruimte is een schaars goed. De verduurzamingsopgave stelt nieuwe eisen aan hoe we gezonde en energiezuinige woongebieden ontwikkelen die tevens betaalbaar zijn. Met gemeenten en woningcorporaties verkennen wij als gebiedsontwikkelaar de mogelijkheden en ambities om middeldure huurwoningen te ontwikkelen en aantrekkelijke, duurzame woonwijken te realiseren. Zo gaan we samen de komende tien jaar via een nieuw woningfonds (van BPD en Rabobank) 15.000 huurwoningen voor huishoudens met een middeninkomen door heel Nederland ontwikkelen. Dit moeten uitsluitend 100% energiezuinige en gezonde, nieuwbouw woningen zijn en voldoen aan de hoogste duurzaamheidseisen van deze tijd. Als grootste gebiedsontwikkelaar van Nederland pakken we deze ambities via een enorme diversiteit aan projecten aan. Dat is onze kracht, maar dat vereist ook dat we de juiste keuzes blijven maken en innoveren in hoe we met de hele keten samenwerken. Tijdens deze sessie wordt uitgebreid stilgestaan bij onze lessen tot nu toe en hoe wij in onze ontwikkelingen de duurzaamheidsopgave verbinden aan de opgave van betaalbaar wonen.

Biografie Sladjana Mijatovic

Sladjana (3 augustus 1987) studeerde Bouwkunde aan de TU Delft, Master of Architecture, Urbanism & Building Sciences. Van 2014-2018 is zij werkzaam geweest bij de gemeente Amsterdam en Amsterdam Smart City. Ze begon als assistent projectmanager voor het stedenbouwkundige project Zuidas & Zuidasdok en groeide vervolgens in korte tijd tot de functie van Circulair Innovation Officer bij de Chief Technology Office van de gemeente. In die rol heeft het eerste circulaire innovatieprogramma mogen aansturen, en in korte tijd ongeveer 30 circulaire projecten in de stad uitgevoerd. Dit programma heeft internationaal veel aanzien gekregen, en resulteerde zelfs in het winnen van de World Smart City Award voorde circulaire economie.

 

Sladjana is door haar energie en enthousiasme al jaren een veelgevraagd spreker en ze spreekt regelmatig op verschillende podia. In 2017 heeft ze de eervolle uitnodiging geaccepteerd om een Ted Talk te geven over haar drijfveren, werkwijze en aanpak om steden circulair te maken.

 

Sinds 2018 is Sladjana werkzaam bij Gebiedsontwikkelaar BPD (Bouwfonds Property Development). BPD is de grootste woning- & gebiedsontwikkelaar van Nederland. In haar huidige rol als manager Duurzaamheid geeft Sladjana (samen met haar collega’s uit het expertteam duurzaamheid) sturing en advies bij duurzame vraagstukken in nieuwe gebiedsontwikkel- en transformatieprojecten. Zo worden projectteams van BPD én samenwerkingspartners in de bouwketen van advies voorzien op het gebied van energietransitie, circulaire economie, klimaatadaptatie en gezondheid.

Registreer je nu!

Scroll naar top