Concrete mogelijkheden voor de bouwsector om een (ook financieel rendabele) bijdrage te leveren tegen klimaatontwrichting.

29 oktober 2020 - 15.00 uur - 15.30 uur

Maurits Groen

Maurits Groen

Ondernemer, oa oprichter van WakaWaka en Kipster

Concrete mogelijkheden voor de bouwsector om een (ook financieel rendabele) bijdrage te leveren tegen klimaatontwrichting.

De bouw kan een belangrijke bijdrage leveren om klimaatontwrichting te voorkomen door verstandig en efficient om te gaan met materialen en energie. De overheid zal de bouw daarover ook in toenemende mate eisen stellen. Om het heft in eigen hand te houden doet de bouw er daarom goed aan hierbij zelf het voortouw te houden. Daarvoor zijn ook in toenemende mate tal van mogelijkheden, die veelal ook financieel al rendabel zijn.

Biografie Maurits Groen

Maurits Groen (1953) studeerde politicologie, was hoofdredacteur van het maandblad van Milieudefensie (1978-1982), richtte daarna het eerste NL milieucommunicatiebureau op, maakte radio en TV-documentaires (waaronder in 1994 ‘De kanarie in de kolenmijn’, de prijswinnende documentaire over klimaatontwrichting in de Pacific, als waarschuwing voor de rest van de wereld), schreef een aantal boeken over diverse aspecten van duurzaamheid (waaronder ‘De Fuik’, ‘De aarde verliest grond’ en ‘Naar een duurzaam Nederland’).

 

In 1989 was hij betrokken bij het opstellen van het 1e Nationaal Milieubeleidsplan, wat oa resulteerde in de publicatie van de bestseller ‘Kiezen of Verliezen’). 2006 initieerde hij de NL boekuitgave en de filmpremière van ‘Een Ongemakkelijke Waarheid in aanwezigheid van Al Gore (en nodigde hem daarna nog vier maal uit naar NL), organiseerde ook de premieres van andere films over klimaatontwrichting (waaronder  ‘The Age of Stupid’, ‘Silent Snow’, Chasing Ice’ en ‘The 11th Hour’ en ‘Before The Flood’ van Leonardo diCaprio, en de ‘Drawdown-documentare ‘2040’ met de Top 100 oplossingen tegen klimaatontwrichting, maart 2020). In 2006 begon hij een eigen uitgeverij gespecialiseerd op duurzaamheid.

 

In 2010 was Maurits Groen mede-oprichter van het digitale duurzame winkelplatforms Greenem en DoThe BrightThing, in 2012 richtte hij samen met Camille van Gestel het solar power&light bedrijf WakaWaka op, en in 2015 was hij mede-oprichter van Kipster, ‘s werelds meest dier-, milieu- en boervriendelijke (en bovendien de eerste klimaatneutrale) kippenboerderij, en in 2016 was hij mede-oprichter van de NL-tak van het geavanceerde LED/IoT bedrijf Energetika. In 2008 was Maurits Groen oprichter (en is hij nog steeds voorzitter) van stichting Milieubende, dat theater, onderwijs en actie over duurzaamheid combineert in het basisonderwijs. Daarnaast is Maurits Groen voorzitter van enkele stichtingen waaronder Duurzame Dinsdag (sinds 2011), WakaWaka Foundation (sinds 2012), De Groene Grachten (sinds 2014), Green Light District (2019), van cultureel en maatschappelijk centrum Pakhuis De Zwijger en van magazine en digitaal platform OneWorld (beide sinds 2018).

Registreer je nu!

Scroll naar top