Donderdag 3 juni
Programma Building Holland Digital

  

Programma

Het zit er weer op: de vijfde editie van Building Holland Digital die in het teken stond van de Energietransitie. De video’s van de sprekers vind je in het programmaoverzicht.

De volgende editie organiseren we donderdag 9 september. Dan presenteren we opnieuw een keur aan sprekers. 

Dit kun je allemaal doen

De mainstage is yours. De video laat zien hoe het er in september en oktober aan toeging. Keynotes, break-out sessies, kennis en netwerken. Tussendoor kun je natuurlijk op de digitale beurs contact leggen met onze standhouders, stuk voor stuk voorlopers in innovatie. Stel je eigen programma samen en pik jouw eigen highlights eruit. 

Jan Willem van de Groep

8.45 uur - Marvin van Kempen en Jan Willem van de Groep

Aftrap Building Holland Digital

Marvin van Kempen en Jan Willem van de Groep trappen samen Building Holland Digital af. Na afloop van elke sessie op het hoofdpodium gaan ze het gesprek aan met de keynote speakers.

WEii methodiek - het werkelijke gemeten energiegebruik

9.00 - 9.20 uur - Michiel van Bruggen en Martin Mooij

Verduurzamen op basis van werkelijk energiegebruik: WEii

De klimaatdoelstellingen van Parijs zijn uitdagend: in 2050 gebruiken we alleen nog duurzame, hernieuwbare energie.  DGBC en TVVL hebben daarom gezamenlijk uitgewerkt, hoe je het werkelijk energieverbruik van je gebouw op een uniforme wijze kunt bepalende WEii (Werkelijke Energie intensiteit indicator). 

Miguel Ángel Miralles Veiga

9.00 uur - 9.30 uur - Miguel Ángel Miralles Veiga

Vervangingsmarkt voor cv-ketels als aanjager van de energietransitie

Het tempo van de emissiereductie moet de komende tien jaar verdubbelen. De jaarlijkse vervangingsmarkt voor cv-ketels zien wij als dé kans om een impuls te geven aan de energietransitie.

9.40 - 10.00 uur - Jan-Willem Vogels

Verduurzamen van bedrijventerreinen

Tijdens deze presentatie zal Jan-Willem bespreken waarom bedrijven en bedrijventerreinen moeten verduurzamen en hoe ze dat het beste kunnen doen.

Barry Scholten

10.00 uur - 10.30 uur - Barry Scholten

Bronverduurzaming

De warmtetransitie is in volle gang. Een facet waar wij ons continu mee bezig houden is het verduurzamen van de warmtenette. In 2040 zijn al onze warmtenetten CO2-neutraal en ontvangen onze netten warmte van verschillende duurzame bronnen. Denk hierbij aan geothermie, aquathermie of zonthermie.

Frank Doff

10.10 - 10.30 uur - Frank Doff

Projectmatige verduurzamingsstrategieën voor de bestaande bouw

De bestaande bouw kenmerkt zich door vele variabelen. Dat betekent ook een veelvoud aan mogelijke oplossingen om deze te verduurzamen. Maar wat zijn nou de voor- en nadelen van die mogelijke alternatieven? 

Walter van Kampen

10.30 - 11.00 uur - Ing. W. Walter van Kampen

Tot 74% energiebesparing met PCM

PCM biedt een unieke combinatie van energiebesparing, verduurzaming, verhoging van comfort en gezondheid, renoveren en eenvoud. In deze break out sessie vertellen we over PCM en het positieve effect op de Life Cycle Costs, de toepassing in BENG en de (onafhankelijke) meetresultaten in recente kantoor- en woonprojecten. 

Peter Luscuere

11.00 - 11.20 uur - Peter Luscuere

Hydrogen Rocks!

Een korte presentatie over het nieuwe boek over de waterstofeconomie, samengesteld door Peter Luscuere en Ad van Wijk. Het bevat bijdragen van een 30-tal co-auteurs die ieder vanuit hun eigen fascinatie met dit onderwerp de mogelijkheden en uitdagingen belichten op een grote variëteit aan gezichtspunten. 

Gijs Volmer

11.00 - 11.30 uur - Gijs Folmer

EMA: van slim bouwconcept tot realisatie

In 2019 en 2020 werd het European Medicine Agency, ook wel bekend als EMA, gerealiseerd. Van Dorp was verantwoordelijk voor de werktuigbouwkundige installaties van de bouwdelen dat volgens het BREEAM Excellent concept is ontworpen.

Hugo Breuers

11.30 - 12.00 uur - Hugo Breuers

Ontwikkelingen NTA8800

De laatste ontwikkelingen rondom het nieuwe energielabel, gebaseerd op de NTA8800 (de rekenmethodiek achter het nieuwe energielabel). Wat zijn de kansen, wat zijn de bedreigingen, wat is de status? Interessant voor professionals actief in energie advisering en bouw, als voor vastgoedbeheerders.

Suzanne Sweerman

12.00 - 12.20 uur - Suzanne Sweerman

Doorpakken in het aardgasvrij maken van bestaande bouw

Eén van de uitdagingen in de energietransitie is om bestaande bouw van het aardgas af te halen.  Tijdens deze presentatie nemen we jullie aan de hand van een aantal praktijkvoorbeelden mee in de uitdagingen die de energietransitie voor bestaande bouw met zich meebrengt. En niet te vergeten, welke lessen we hebben geleerd.

Tineke Lupi

12.00 uur - 12.30 uur - Tineke Lupi

Blijven experimenteren, blijven leren / 5 jaar WBA Magazine

Wat heeft het Woningbouwatelier in de eerste vijf jaar van zijn bestaan opgeleverd en welke richting moet het de komende jaren inslaan? Die vragen staan centraal in het vandaag uit te brengen magazine. 

Pim Peters

12.30 - 12.50 uur - Pim Peters

Bouwwaardemodel basis voor “Materiaaltransitie”

Het Rijksbrede programma ‘Nederland Circulair in 2050’ heeft de bewustwording over het gebruik van primaire grondstoffen in de bouw nadrukkelijk op de agenda gezet. Pim Peters betoogt dat we veel zorgvuldiger met het materiaal in de gebouwen moeten omgaan en beter nadenken waar we welk materiaal voor inzetten.

Marvin van Kempen

12.50 uur - Jan Willem van de Groep en Marvin van Kempen

Afsluiting

Tafelheer Jan Willem van de Groep en Marvin van Kempen, hoofdredacteur van Duurzaam Gebouwd en dagvoorzitter, geven een wrap-up. 

Gelijktijdig op deze dag

Cirkelstad en Building Holland organiseren 3-daags digitaal event van 27-29 oktober

DAG 1 - 27 OKTOBER

Bekijk hier het programma van Cirkelstad. Op 27 oktober staat hun programma volledig in het teken van Circulaire Infra en Gebied.  

Registreer je nu!

Scroll naar top