Vervangingsmarkt voor cv-ketels als aanjager van de energietransitie

3 juni - 9.00 tot 9.30 uur

Miguel Ángel Miralles Veiga

Vervangingsmarkt voor cv-ketels als aanjager van de energietransitie

We moeten flink aan de bak om de nationale CO2-reductiedoelstelling voor 2030 te behalen. Het tempo van de emissiereductie moet de komende tien jaar verdubbelen. Dat lukt alleen als we samenwerken. Als producent en leverancier van warmtepompen willen wij daar graag een bijdrage aan leveren. De jaarlijkse vervangingsmarkt voor cv-ketels zien wij als dé kans om een impuls te geven aan de energietransitie.

 

Jaarlijks worden er in Nederland zo’n 400.000 cv-ketels vervangen. Helaas komt er vaak een nieuwe cv-ketel voor terug, zonder dat mensen het alternatief kennen: de hybride warmtepomp. Het systeem combineert een gasgestookte hr-ketel met een elektrische warmtepomp. Het is een toegankelijke, eenvoudige en betaalbare manier om CO2-uitstoot te reduceren in bestaande woningen.

We zien dat er in de hele keten meer bewustwording en kennis nodig is van deze duurzame alternatieven. Daarin nemen we samen met andere stakeholders in de keten het voortouw. Want alleen samen krijgen we de vaart in de energietransitie.

Miguel Ángel Miralles Veiga

CV Miguel Ángel Miralles Veiga

Ik ben reeds 23 jaar werkzaam bij Daikin Nederland en heb daar al diverse sales-gerelateerde functies vervuld. Van medewerker verkoop binnendienst tot leidinggevende functies.

Ik heb vanaf 2008 aan de basis gestaan van de introductie van lucht/water warmtepompen voor woningbouwtoepassingen in Nederland, aangezien Daikin de eerste fabrikant vanuit de Klimaatsector was die hiermee op de markt kwam. Daikin deed dit met de Altherma series. Tegenwoordig ben ik verantwoordelijk voor verkoop en advisering van dit soort systemen in Zuid-West Nederland.

Registreer je nu!

Scroll naar top