Hydrogen Rocks!

3 juni - 11.00 uur - 11.20 uur

Peter Luscuere

Hoogleraar aan de TU Delft, sectie Building Physics & Systems

Hydrogen Rocks!

Een korte presentatie over het nieuwe boek over de waterstofeconomie, samengesteld door Peter Luscuere en Ad van Wijk . Het bevat bijdragen van een 30-tal co-auteurs die ieder vanuit hun eigen fascinatie met dit onderwerp de mogelijkheden en uitdagingen belichten op een grote variëteit aan gezichtspunten. 

Peter Luscuere

Peter Luscuere is hoogleraar aan de TU Delft, sectie Building Physics&Systems, gasthoogleraar aan de Tianjin University, PR China en ook oprichter van Inspired Ambitions, een onafhankelijk adviesbureau. Het onderzoek binnen zijn groep is gericht op: Energie transitie, Exergie, Comfort, Bouwfysische eigenschappen van materialen en Duurzaamheid.

 

Peter heeft uitgebreide ervaring met het ontwerp van binnenmilieu, zowel in de industrie, de gezondheidszorg als de utiliteitsbouw. Als directeur bij RTB van Heugten en later bij Royal Haskoning was hij adviseur/projectdirecteur bij meerdere spraakmakende projecten zoals het ING-house, Erasmus MC, Orbis te Sittard en Het Nieuwe Rijksmuseum.

 

Peter is geïnspireerd door Cradle to Cradle® hetgeen heeft geleid tot de visie ‘Beyond Sustainability’ waarin het concept van ‘positive footprints’ wordt toegepast op alle natuurlijke hulpbronnen. Binnen de Roadmap Next Economy, een project met Jeremy Rifkin voor de Metropoolregio Rotterdam Den Haag was hij trekker van het transitiepad Circular Economy. Op dit moment wordt het concept ‘Beyond Circularity’ verder ontwikkeld.

 

Hij is de editor van het boek Circulariteit, op weg naar 2050?

https://books.bk.tudelft.nl/index.php/press/catalog/book/isbn.9789463660549

 

Peter is lid van het TU Delft platform ‘Circular Built Environment’: https://www.tudelft.nl/bk/onderzoek/onderzoeksthemas/circular-built-environment/

 

Bij TVVL is hij actief in de MAR, Maatschappelijke Advies Raad.

Registreer je nu!

Scroll naar top