Biofoam biedt oplossing voor veel milieuproblemen

Biofoam is het eerste biologisch vervaardigde isolatieschuim met kenmerken die vergelijkbaar zijn met die van EPS (Tempex en piepschuim). In nauwe samenwerking met Isobouw en Synbra heeft Termokomfort de schuimkorrel ontwikkeld op basis van het organisch materiaal melkzuur. Biofoam heeft een veel lagere CO2 footprint dan vergelijkbare isolatiematerialen en is vrij van gezondheidsrisico. Het product is genomineerd voor de Rabobank Innovation Award 2020, waarvan de winnaars 24 maart bekend wordt gemaakt op Building Holland in RAI Amsterdam. 

 

Frank koster van Termokomfort: ” We moeten winnen omdat er in de markt geen ander isolatiemateriaal is met zo’n circulaire en biologische waarde.”

BioFoamPearls® is een gepatenteerd isolatiemateriaal vergelijkbaar met EPS. BioFoamPearls® worden vervaardigd door melkzuur te polymeriseren en deze te expanderen met CO2 die uit de lucht wordt onttrokken. Het melkzuur wordt verkregen door fermentatie van plantaardig restmateriaal. BioFoamPearls® is hiermee de eerste schuimisolatie die gemaakt wordt van een plantaardig basismateriaal. BioFoamPearls®kan net als EPS hergebruikt worden.

 

Ga hier naar de productpagina

 

Naar het overzicht van de genomineerden

Share on linkedin
LinkedIn
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Scroll naar top