Building Holland Live Event

Dinsdag 2 tot en met donderdag 4 november 2021 in RAI Amsterdam

Building Holland komt eraan!

Van dinsdag 2 tot en met donderdag 4 november wordt het innovatie event Building Holland 2021 gehouden in RAI Amsterdam. Centraal staat het verduurzamen van de gebouwde omgeving. Aandacht voor de thema’s Energietransitie, Circulariteit en Slim & Gezond. Building Holland is een combinatie van innovatieve partners, side events, een podiumprogramma. Building Holland kent een groot aantal extra activiteiten, podia en uireikingen.

Main stage

Building Holland Mainstage

Het hart van Building Holland met een een aaneenschakeling van korte, krachtige kennissessies, marketvisions en keynotespeakers over actuele onderwerpen op het gebied van het verduurzamen van Nederland. Onze premium content partner Duurzaam Gebouwd tekent voor het programma. Het theater, dat ook het podium is voor de bekendmaking van de winnaars van de Rabobank Innovation Challenge biedt ruimte aan 250 bezoekers.

Podium Circulariteit

De circulaire economie is één van de de belangrijkste pijlers om de klimaatdoelstellingen te halen. Daarom trekken we samen op met onze content partner Cirkelstad. Dit platform voor koplopers in de bouw presenteert op het podium de Nationale Werkconferentie met de inmiddels beroemde Marktdialogen. Focus ligt op Circulair Infra & Gebied, Circulair Vastgoed en Circulair Interieur & Facility Management.

Podium Energietransitie

De innovaties om de energietransitie vorm te geven volgen elkaar in rap tempo op. Duiding van ontwikkelingen, producten en trends wordt gegeven op het podium Energietransitie. Het programma wordt voor een belangrijk deel ingevuld door kennisplatform installatietechniek TVVL. Dagelijks beklimmen vijftien sprekers het podium

Innovatie boulevard

De innovatie boulevard geeft bezoekers op een snelle, laagdrempelige manier zicht op de nieuwste innovaties. Elke innovatie zijn eigen zuil, met de smart badge krijgt bezoekers de specs te zien. Op de twee innovatie boulevards vindt de bezoeker ook de genomineerde inzendingen voor de Rabobank Innovation Chalenge, en de innovaties van Cirkelstad en Holland ConTech & PropTech.

Smart Workplace

Smart Workplace zone

HR, IT, Mobiliteit, Vastgoed en Facility Management integreren door digitalisering steeds beter en sneller in een virtuele wereld. In deze wereld met nieuwe generaties vervagen steeds meer de scheidslijnen tussen werkplek, werkomgeving, gebouw, huis en stad. Een werkomgeving moet dan overal beschikbaar en cognitief zijn. Smart WorkPlace is het kennisplatform dat bijdraagt aan het realiseren van een gezonde werkomgeving. Marktpartijen ontmoeten elkaar bij Smart WorkPlace waar ze van elkaar leren, elkaar vragen stellen en in projecten samenwerken. Dat alles in het belang van de eindgebruikers van de werkomgeving.

The Green Zone

Hoe integreer je ‘groen’ in de architectuur, zodat je de natuur gebruikt om de gebouwde omgeving te koelen of overtollig water te vast te houden. Dat is één van de onderwerpen van The Green Zone. Daarnaast uitgebreid aandacht voor biobased bouwen met hennep, stro en hout, maar ook met cellulose, lignine en schimmels. Het plein wordt gedragen door Jan Willem van de Groep, founder van ARXlabs, Factory Zero & Challenge the future en architect Daan Bruggink. Partner van het plein is de VHG, de Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners.

Future Pioneering

Future Pioneering Zone

Hoe ziet de innovatie eruit waar iedereen het over vijf jaar over heeft? Wat is de tekentafel ontgroeid, maar is nog niet tot volledige wasdom gekomen? De Future Pioneering Zone presenteert innovaties van start up’s en scale up’s. Het plein wordt mogelijk gemaakt Holland ConTech & PropTech. Op de zone ook een klein kennispodium om te netwerken en innovaties van meer context te voorzien.

Rabobank Innovation Challenge

De Rabobank Innovation Challenge is inmiddels uitgegroeid tot een van de meest ambitieuze prijzen binnen de bouw en vastgoedsector. Op Building Holland worden op de eerste beursdag de winnaars bekendgemaakt. Prijzen worden vergeven in de categorieën Energietransitie, Circulariteit en Slim & Gezond.

Rabobank Innovation Challenge
Green Tie Gala

ABN AMRO Duurzame 50 en Green Tie Gala

Wie zijn de koplopers, maken meters, zetten de agenda, werken samen en brengen creativiteit en vernieuwing in? Wie koppelt daadkracht aan charisma. Op het Green Tie Gala ontmoeten de genomineerden voor de ABN AMRO Duurzame 50 elkaar om te horen wie er met de felbegeerde prijs vandoor gaat. Het invitation only Green tie Gala is gekoppeld aan Building Holland.

Scroll naar top