Programma Smart WorkPlace

  

Op de standruimte van Smart WorkPlace tijdens Building Holland zijn er inspirerende expertsessies, worden live podcasts opgenomen en organiseren we heerlijke expertlunches en inspirerende netwerkborrels.

Natuurlijk kun je ook komen werken bij ons. Ervaar het werken in de natuur bij onze partner Tjill.spot of ga werken in een circulaire vergaderruimte van Ritswand. Boek hier je werkplek op de stand van Smart WorkPlace of schuif aan bij onderstaande expertsessies.

2 november

Nils Bonder

11:30 uur | Nils Bonder

SWP Expertsessie: Gebouw, Gebied, Gedrag

Tijdens deze Expertsessie neemt Nils Bonder van AM je mee in een aantal inspirerende praktijkvoorbeelden waar de drie G’s Gebouw, Gebied, Gedrag centraal staan in de ontwikkeling. Het resultaat is een gezonde en duurzame werkomgeving voor gebruikers.

Nils Bonder heeft na zijn studie Civiele Technologie & Management aan de Universiteit Twente gewerkt als projectmanager/adviseur bij PRC en is verantwoordelijk geweest voor de vastgoedprojecten en het onderhoud van het corporate real estate van SNS REAAL. Hij is vervolgens als Managing Consultant verantwoordelijk geweest voor de senior interim dienstverlening van ArrangeGroup. Nils werkt sinds 2015 voor AM Real Estate Development (AM RED) waar hij manager is van Healthy Urban Living en richt zich daarmee op het gezond verduurzamen van (commercieel) vastgoed vanuit de overtuiging dat vastgoed pas echt waarde toevoegt indien het volledig ten dienste staat van haar gebruikers. Toekomstige werkomgevingen voldoen dan ook aan de eisen en wensen van alle drie de (nu nog verzuilde) werkvelden HR, Facilities en Real Estate.

12:30 uur | SWP NETWERKLUNCH Wees welkom voor een heerlijke lunch op onze stand.

13:30 uur | Wim Kooyman, Martin Buijtels & Marco Rooks

SWP Talks: De impact van een groene werkomgeving

Werken in een groene werkomgeving geeft de gebruiker meer rust, gezondheid en productiviteit. Maar hoe ontwerp je zo’n omgeving? En wat zijn innovaties die nu al op de markt zijn? In deze live podcast op de beursvloer verwelkomt Wim Kooyman van SWP zijn gasten Martin Buijtels van The Dutch Wave en Marco Rooks van TJILL.

Wim Kooyman is directeur van het kennisplatform Smart WorkPlace en Partner van de WorkPlace Academy. Daarbij heeft hij als drive om de kennis over de slimme, gezonde en circulaire werkplek te ontwikkelen en verder te brengen.

Daarnaast is hij gastdocent, examinator en lid van de werkveldcommissie van de opleiding Facility Management aan de Hogeschool Rotterdam. Eerder was Wim uitgever en hoofdredacteur van Facility Management Magazine en Real Estate Magazine.

Wim Kooyman staat bekend als een onafhankelijke persoonlijkheid met gevoel voor de juiste informatie en wordt omschreven als vernieuwer en verbinder. Wim Kooyman is ook actief als voorzitter en moderator van seminars en workshops.

Een man met een groen kloppend hart dat sinds het millennium pionierend en ondernemend actief is in de groenbranche. Of het nu gaat om een tuin in de stad, of stad in de tuin. Met zowel het design agency ‘The Dutch Wave’ als het groen aannemersbedrijf ‘Buijtels Buitengewone Tuinen’ worden realisaties uitgevoerd voor zowel de individu als een gemeenschap. Beide volgens het principe van Biophilic Design. Een design filosofie met de natuur als inspiratiebron.Verschillende spraakmakende realisaties zijn tot stand gekomen middels zijn Biophlic Design filosofie. Zoals; de Fifty-Fifty Villa  te Eindhoven, Brainport Human Campus, concept Evoluon terrein en een Biophilic Woonconcept waarbij de natuur en het welzijn van de mens centraal staan. We believe Mother Nature is damn Sexy!

Ondernemen en veranderingen tot stand brengen vindt Marco super gaaf om te doen. Met Tjill gaan wij een nieuwe invulling geven aan de hybride werkomgeving en daarbij nieuwe verdienmodellen creëren voor leegstaand vastgoed in winkelgebieden en ondernemers met locaties in een groene omgeving.

Als je doet wat je leuk vindt, hoef je nooit te werken, maar mijn privé tijd besteed ik graag aan mijn gezin, reizen, tennis en skiën.
Kernwoorden: optimaliseren, balans, creativiteit, innovatief, saamhorigheid, kwaliteit, analytisch, evenwichtig, humor, gedreven.

15:00 uur | Thomas Bögl

SWP Expertsessie: Architectuur van geluk

Wat voegt een gebouw toe aan het geluk van zijn gebruikers? Welke waarde voegt het toe aan onze maatschappij? Deze vragen stelt Thomas Bögl van LIAG Architecten zich elke dag weer. Want total value for society is volgens Bögl minstens zo belangrijk als total cost of ownership. Daarom creëren de medewerkers van zijn bureau samen met hun opdrachtgevers duurzame, leefbare en gezonde gebouwen waar mensen blij van worden. Dat is architectuur van geluk. Thomas Bögl neemt je mee in zijn visie en werkwijze.

Thomas Bögl (1968) maakt sinds oktober 2009 deel uit van LIAG architecten en bouwadviseurs. Als senior architect heeft hij zich gespecialiseerd in duurzaam bouwen. Na zijn architectuurstudie aan de Technische Universiteit van Berlijn specialiseerde hij zich in milieuwetenschappen aan de Universiteit van Oost-Londen om vervolgens opleidingen als bouwbioloog en in Cradle to Cradle te volgen. Hij heeft aan diverse projecten gewerkt die de mogelijkheden van de integratie van duurzaamheid in het bouwen in al zijn aspecten onderzochten.

16:00 uur | SWP NETWERKBORREL Kom eind van de middag langs voor een borrel op onze stand.

3 november

11:30 uur | Yvette Watson

SWP Expertsessie: Be the change!

Het verduurzamen van organisaties is een complexe traject. Tenminste…. Als je het alleen wil doen! Benut de kracht van je collega’s, medewerkers en stakeholders voor het ontwikkelen en uitvoeren van je krachtige verduurzamingsprogramma. Topexpert Yvette Watson, founder van PHI Factory en The 2B Collective neemt je mee in haar visie over deze uitdaging. En geeft je voorbeelden over hoe het succesvol heeft gewerkt bij oa Vattenfall en Nationale Nederlanden. Stel je vragen tijdens de Q&A en ga ook aan de slag met de leukste en mooiste uitdaging: Want verduurzamen doe je niet alleen, dat doe je samen!

Yvette Watson is mede-oprichter van PHI Factory en helpt organisaties te versnellen naar een circulaire economie. Ze geeft met gedrevenheid en passie impuls aan de bewustwording dat het facilitaire werkveld als geen ander invloed heeft op de duurzaamheidprestatie van organisaties. 

Yvette adviseert organisaties bij het vormen van een sterke strategie of het ontwikkelen van duurzame en circulaire concepten in de praktijk. Regelmatig geeft zij inspiratiesessies om organisaties bekend te maken met de kansen van circulaire economie.

Daarnaast participeert zij actief in programma’s die verduurzaming versnellen zoals de Green Deal Circulaire Gebouwen, het Deltaplan Duurzame Renovatie van de DGBC en is zij voorzitter van de FMN Expertgroep Circulaire en Inclusieve economie. Tevens is zij samen met Jan Terlouw initiatiefnemer van www.toekomststoel.nl

12:30 uur | SWP NETWERKLUNCH Wees welkom voor een heerlijke lunch op onze stand.

13:30 uur | Wietse Walinga, Maurits Groen & Marvin van Kempen

SWP Talks: Duurzaamheid

We hebben in november 2021 nog exact 98 maanden tot 2030 waar grote doelen in de strijd tegen klimaatverandering moeten zijn behaald. We willen nu grote stappen zetten in verduurzaming van gebouwen, gebieden, catering, mobiliteit, werkplekken en andere faciliteiten. Hierover gaat Wietse Walinga van SWP tijdens deze live podcast op de beursvloer in gesprek met de toonaangevende duurzaamheidspioneer Maurits Groen en met Marvin van Kempen, de hoofdredacteur van platform Duurzaam Gebouwd. Welkom om mee te luisteren en elkaar te ontmoeten rondom dit belangrijke thema.

Wietse Walinga is directeur van het kennisplatform Smart WorkPlace en Partner van de WorkPlace Academy. In maart 2009 richtte hij het platform Duurzaam Gebouwd op, gericht op integrale samenwerking, kennis- en netwerkdeling en het gezamenlijk ontwikkelen van nieuwe business.

Wietse Walinga heeft als persoonlijke missie: een waardevolle bijdrage leveren aan de realisatie van de slimme, duurzame en gezonde werkomgeving. Wietse Walinga is naar eigen zeggen op zijn best in zijn rol als ondernemer, concept-ontwikkelaar, verbinder, moderator, dagvoorzitter en sparring partner. Hij mag daarbij rekenen op het commitment van een groot netwerk van gemotiveerde experts in de bouw, vastgoed en workplace management.

Naast bovengenoemde bezigheden is Wietse Walinga onder meer bestuurslid van de Happy Building Index en partner van Speak Out en bestuurslid van Stichting Binnenklimaattechniek.

Maurits Groen wil als ondernemer en als adviseur bijdragen aan een duurzame wereld. Hij richtte daartoe enkele bedrijven en stichtingen op, en adviseert daarnaast bedrijven, overheden, onderzoeksinstellingen en maatschappelijke organisaties. In 2015 stond hij op de eerste plaats in de Duurzame 100 van het Dagblad Trouw.

Duurzaamheid zit bij Maurits Groen in de genen. Tijdens zijn studie politicologie raakte hij verder bevlogen over milieu- en ontwikkelingsproblematiek, die naar zijn mening onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.
Tot slot is Maurits Groen lid van onder andere Platform Urgenda, de Stuurgroep ́Duurzame Dinsdag ́, de Nederlandse Raad van Advies van de Club van Rome en de redactie van het vaktijdschrift Milieu.

Als hoofdredacteur is Marvin van Kempen al bijna 8 jaar betrokken bij de ontwikkeling, vormgeving en realisatie van communicatie-uitingen bij Duurzaam Gebouwd. Hij haalt zijn energie onder andere uit het verbinden van partijen, het schrijven van artikelen en het samenstellen van whitepapers. Hij is inhoudelijk betrokken bij events van Duurzaam Gebouwd en grijpt iedere mogelijkheid aan om de bouw- en vastgoedsector te inspireren en enthousiasmeren, onder andere als dagvoorzitter.

15:00 uur | Majorie Jans

SWP Expertsessie: De verduurzaming van de Nationale Politie

De Nationale Politie is met meer dan 62.000 werknemers, 1.300 auto’s en 1.500 gebouwen een grote werkgever met maatschappelijke impact. Maar hoe geef je hierbij vorm aan de verduurzaming? Wat zijn de ambities? Wat zijn de succesfactoren en de problemen hierbij? Majorie Jans, directeur Facility Management van de Nationale Politie geeft een presentatie en Q&A sessie over deze enorme uitdaging.

Majorie Jans is sinds september 2017 werkzaam bij de staf Korpsleiding Politie als directeur Facility Management en Chief Procurement Officer (CPO).

Ze is verantwoordelijk voor de bedrijfsstrategie van de politieorganisatie op de terreinen huisvesting, facilitaire services, de uitrusting van agenten en voer-, vaar- en vliegtuigen.

Als CPO is ze verantwoordelijk voor de inkoopstrategie van de politie, spend 2,1 mld. Belangrijkste politie brede opgaven onder haar regie zijn duurzaamheid, hybride werken, mobiliteit en de agent van de toekomst.

 

Majorie is een strategische denker en handelt op een creatieve en resultaatgerichte wijze. Zij is een verbinder pur sang en kan haar medewerkers inspireren, motiveren en enthousiasmeren.

Bij het uitvoeren van haar opdracht kan zij zich beroepen op een groot netwerk van (rijksbrede) instanties waardoor een natuurlijke symbiose van verbinding en samenwerking ontstaat.

 

Van origine is Majorie architect en heeft een master of facility management afgerond. Zij is management coach voor startend leidinggevenden en ze is aangesloten bij de Raad van Advies van de Master of Engineering.

16:00 uur | SWP NETWERKBORREL Kom eind van de middag langs voor een borrel op onze stand.

4 november

11:30 uur | Daan Bruggink

SWP Expertsessie: Werken in een op de natuur geïnspireerde omgeving

‘Van een bos wordt niemand gestrest,’ is een quote van architect Daan Bruggink. Hij ontwerpt en bouwt gebouwen geïnspireerd op de natuur. In zijn presentatie vertelt Daan Bruggink van ORGA Architecten over de grote voordelen van natuurlijke en biobased materialen voor onze gebouwen. Daan legt uit hoe we met houtbouw het milieu kunnen redden en dat die natuurlijke manier van bouwen steeds betaalbaarder wordt. Daan neemt ons mee hoe een natuurgeïnspireerd gebouw een werkomgeving creëert waar wij ons allen beter voelen.

Daan Bruggink richtte in 2007 ORGA Architect op vanuit één visie: biofilisch en biobased bouwen is de toekomst. De focus bij het bouwen en verbouwen van woningen en bedrijven richt zich nu veelal op het energieprobleem. Het overkoepelende probleem dat onze natuurlijke grondstoffen de komende jaren op dreigen te raken wordt hiermee alleen symptomatisch aangepakt. Er zijn goede circulaire energiebronnen zoals zon, wind en water, die we nog beter in kunnen zetten. En het is voor Bruggink van belang dat we overschakelen op bouwmaterialen die van nature snel weer terug groeien.

Daan Bruggink ontwerpt vanuit de overtuiging en biophilic visie dat je met natuurlijke herbruikbare materialen niet alleen prachtige duurzame gebouwen kunt creëren maar ook zorgt voor een organische balans waarin mensen, flora en fauna optimaal kunnen leven, wonen en werken.

12:30 uur | SWP NETWERKLUNCH Wees welkom voor een heerlijke lunch op onze stand.

13:30 uur | Wim Kooyman, Tako Werts & Lisan Crommentuijn

SWP Talks: Gezond binnenklimaat

Het belang van gezondheid van medewerkers is evident. De impact van een gezond binnenklimaat over de assen lucht, licht en akoestiek is enorm. Maar hoe kun je dit gezond binnenklimaat realiseren? En hoe maak je dat zichtbaar? En vinden gebruikers dit wel belangrijk? Over deze en vele andere vragen gaan Wim Kooyman van SWP, Lisan Crommentuijn van Signify en Tako Werts van KaYo met elkaar in gesprek tijdens een live podcast op de beursvloer. Welkom om mee te luisteren en elkaar te ontmoeten rondom dit belangrijke thema.

Wim Kooyman is directeur van het kennisplatform Smart WorkPlace en Partner van de WorkPlace Academy. Daarbij heeft hij als drive om de kennis over de slimme, gezonde en circulaire werkplek te ontwikkelen en verder te brengen.

Daarnaast is hij gastdocent, examinator en lid van de werkveldcommissie van de opleiding Facility Management aan de Hogeschool Rotterdam. Eerder was Wim uitgever en hoofdredacteur van Facility Management Magazine en Real Estate Magazine.

Wim Kooyman staat bekend als een onafhankelijke persoonlijkheid met gevoel voor de juiste informatie en wordt omschreven als vernieuwer en verbinder. Wim Kooyman is ook actief als voorzitter en moderator van seminars en workshops.

Na zijn opleiding Bedrijfskunde heeft Tako Werts jarenlange commerciële ervaring en expertise opgedaan binnen diverse grote bedrijven en startup’s in kantoorinrichting, binnenklimaat, smart technology en gezonde & duurzame gebouwen. Zijn aanpak kan omschreven worden als analytisch, probleem- en resultaatgericht, creatief, gedegen en verbindend. Tako Werts is Accredited Professional voor zowel Reset als Well Building Standard.

Tako Werts werkt in een partnermodel nauw samen met een aantal professionals die zich ieder op hun terrein hebben bewezen en hun specifieke ervaring en expertise inbrengen in de holistische aanpak van KaYo Consulting. De missie van KaYo Consulting: een gezonde en optimale werk/leeromgeving voor iedereen!

Lisan Crommentuijn ondersteunt in haar werk met architecten, interieur- en werkplekontwerpers, vastgoedmanagers en people & property directors met kennis en kwaliteit om een ​​originele, innovatieve en comfortabele professionele binnenruimte te realiseren. Haar intrinsieke motivatie voor duurzaamheid en gezondheid & welzijn binnen gebouwen komt voort uit mijn achtergrond in Architectuur en Bouwfysica.

Met passie voor resultaat is haar aanpak naast het creatief zoeken naar oplossingen methodologisch. Door het werken voor lokale en internationale markten heeft ze ervaring met verschillende operaties, projecten, verkoopprocessen en klantinterfaces. Haar ontwerpkennis en applicatie-expertise zijn divers in de gebouwde omgeving.

Lisan Crommentuijn helpt mee aan het co-creëren van een concrete oplossing en inrichting van de omgeving die gemak, functionaliteit en welzijn ondersteunt. Door met haar samen te werken, krijg je een werkplek die de werkcultuur ondersteunt en mensen samenbrengt door middel van innovatie en creativiteit.

16:00 uur | SWP NETWERKBORREL Kom eind van de middag langs voor een borrel op onze stand.

Scroll naar top