Circulaire lnfrawerken

27 oktober 2020 - 15.45 uur - 16.45 uur

In deze sessie komen drie invalshoeken aan de orde die toegelicht worden door drie sprekers

 

Anne Koudstaal

Circulaire weg

KWS heeft de plastic road in ontwikkeling. Naast het fietspad is het mogelijk om de straten in de wijk, parkeervlakken en schoolpleinen te realiseren.

 

Anne is bedenker en verantwoordelijk binnen PlasticRoad voor de (product) visie, strategie, het klantsucces, marketing, communicatie, verkoop en het signaleren van nieuwe business kansen.

Frederiek Knopperts

Frederieke Knopperts

Het circulair viaduct, en nu opschalen!

Na de eerste ervaringen met het circulaire viaduct, volgt nu de stap naar opschaling. Er staat 5 miljoen klaar voor doorontwikkeling naar prototypes. Dit SBIR-project heeft 32 inzendingen gekregen en 10 coalities daarvan starten nu hun haalbaarheidstudie.

 

Frederieke is RWS programmamanager voor klimaatneutrale en circulaire infrastructuur. Daarbij is zij opdrachtgever van het programma ‘circulair viaducten’ om tot opschaling te komen.

Erik van der Worp

Erik van de Worp

Circulair fietspad

De basis van dit nieuwe fietspad wordt gevormd door een innovatief, CO2-arm betonmengsel met daarin een hoge mate van hergebruikt betongranulaat dat lokaal beschikbaar is. Schagen minimaliseert de constructiedikte door de toevoeging van vezels. En door tijdens de aanleg een randvoorziening mee te storten in de constructie, is het pad na opbreking eenvoudig te herstellen of als geheel te verplaatsen (re-use).

 

Bij de Schagen Groep richt Erik zich op de uitdagingen van de toekomst. Circulariteit is het vraagstuk wat steeds relevanter wordt. Hij verdiept zich in het onderwerp en zoekt aanknopingspunten waar circulariteit kan worden ingezet in de organisatie om te komen tot een circulaire onderneming zonder verspillingen.

 

 

Registreer je nu!

Scroll naar top