De rauwe (?!) praktijk van de CE-transitie in Nederland

28 oktober 2020 - 10.45 uur - 11.45 uur

In deze sessie komen drie invalshoeken aan de orde die toegelicht worden door drie sprekers

Het rijk en bestuurlijk Nederland lijken de ambities voor circulair bouwen te hebben omarmt. Is dat ook feitelijk zo? Een kijkje in de keuken.

Bernard Wientjes

Wat staat er op de agenda bij bestuurlijk Nederland?

De Bouwagenda kent verschillende roadmaps die verandering in de Nederlandse bouw moeten brengen. Wat zijn de thema’s die op de bestuurlijke agenda staan?

 

De oud voorzitter van VNO-NCW is het boegbeeld van De Bouwagenda. De Bouwagenda is er om de bouwsector te helpen bij de uitdaging om duurzaam, klimaatbestendig en circulair te werken.

 

 

 

Elphi Nelissen

Elphi Nelissen

Voortgang op de transitieagenda NL

Het Transitieteam Circulaire Bouweconomie voert regie op het uitvoeringsprogramma. Hoe staat het met de voortgang op de 4 geformuleerde speerpunten?

 

Elphi is voorzitter van het Transitieteam Circulaire Bouweconomie en heeft haar eigen ingenieursbureau gericht op bouwfysica / akoestiek / brandveiligheid en de kwaliteit en gezondheid van het binnenmilieu in gebouwen.

 

 

 

Guido Braam

Guido Braam

Bouwprogramma MRA: 'Waar de transitie de praktijk raakt'.

Ccreators is met TNO, EIB en Cirkelstad het Bouwprogramma MRA gestart. Om bouwprojecten in de praktijk te helpen ambitie te stellen en waar te maken.

 

Guido heeft een onaflatende bron aan energie om de circulaire economie te doen laten slagen. Daarvoor richt hij verschillende programma’s en bedrijven op.

 

Registreer je nu!

Scroll naar top