Talkshow over de rol van de eindgebruiker in de transitie naar een circulaire economie

29 oktober 2020 - 9.45 uur - 10.45 uur

In deze sessie komen drie invalshoeken aan de orde die toegelicht worden door drie sprekers.

 

Jeroen

Jeroen Heunen

Corporate Real Estate Manager, PwC

Jeroen Heunen is Corporate Real Estate Manager bij PwC . Hij is al meer dan 20 jaar werkzaam in het vakgebied en heeft in die periode bij diverse eindgebruikers en suppliers gewerkt. Hij bekijkt huisvesting als een mogelijkheid waarmee je waarde kan toevoegen voor een organisatie of de maatschappij, bijvoorbeeld door een prettige en gezonde werkomgeving te bieden of een bijdrage te leveren aan de circulaire economie.  

 

Jeroen is voorzitter van CREME Nederland; hét onafhankelijke eindgebruikersplatform voor Corporate Real Estate Managers, de vastgoedprofessionals die verantwoordelijkheid dragen op strategisch niveau voor de huisvesting van hun organisatie. De vereniging telt bijna 200 leden die in Nederland meer dan 50 miljoen m2 vastgoed in gebruik hebben. 

Michel Tobe

Michel Tobé

Voorzitter FMN

Michel Tobé is werkzaam binnen het brede facilitaire werkveld van de gemeente Capelle aan den IJssel. Daarnaast als voorzitter verbonden aan FMN. FMN is de vakvereninging voor de facilitaire professional. FMN inspireert, verbindt en verdiept. We willen mensen, kennis en vakgebieden met elkaar verbinden om te zorgen dat we vanuit de facilitaire wereld verbetering brengen.

 

Wim Kooyman

Directeur en mede-oprichter Smart WorkPlace

Wim Kooyman is directeur en mede-oprichter van het kennisplatform Smart WorkPlace. Eerder was hij jarenlang hoofdredacteur van Facility Management Magazine. Tevens is Wim actief als lid van de werkveldcommissie, examinator en gastdocent van de opleiding Facility Management aan de Hogeschool Rotterdam.

 

In het streven een smart, gezonde en circulaire werkomgeving te realiseren zullen professionals als facility managers, human resource managers, ict-managers, vastgoedmanagers, managers mobiliteit en duurzaamheid veel meer met elkaar moeten gaan samenwerken. Gezamenlijk dienen zij kennis te delen en gezamenlijk beleid te maken. Dat is effectiever en dat geeft versnelling. Deze integrale benadering vindt zijn weerslag in de nieuwe professie Workplace Management en de beroepsprofessional Workplace Manager. Deze functionarissen vormen samen met onderzoekers, adviseurs en leveranciers de achterban van Smart WorkPlace. 

Keynote - Thomas Bögl

“Circulaire gebouwen en de toegevoegde waarde voor de gebruikers”

Vrijwel onze hele leefwereld is door mensenhanden vormgegeven. Dat vind ik fascinerend. Daar ligt voor ons een enorme kans om het levensgeluk van mensen te verhogen. Wat doet een gebouw met een mens? Hoe ondersteunt een gebouw de mens in zijn functioneren en welzijn? Het vinden van deze antwoorden staat voor Thomas Bögl centraal in de uitwerking van elke opgave – van ontwerpen voor blinde mensen tot zieke kinderen. Thomas Bögl heeft dan ook een rotsvaste visie: architectuur moet voorwaarden scheppen voor het geluk en welzijn van haar gebruikers. Thomas is als architect gespecialiseerd in duurzaam en circulair ontwerpen en bouwen. Na zijn studie architectuur volgde hij diverse opleidingen, waaronder Cradle-to-Cradle en bouwbiologie. Thomas deelt zijn kennis door (gast) docentschap en lezingen op universiteiten, scholen en congressen. Hij adviseert de overheid en schrijft columns. Sinds 2011 is Thomas partner bij LIAG.

Registreer je nu!

Scroll naar top