Wetenschappelijk onderzoek naar de circulaire bouwpraktijk

29 oktober 2020 - 11.45 uur - 12.45 uur

In deze sessie komen drie invalshoeken aan de orde die toegelicht worden door drie sprekers

Mark van Ommen

Opcirkelen in de Bouw, tools voor de stedenbouwkundige

Stel je bent een beleidsambtenaar werkzaam bij een gemeente of een provincie en je wilt circulariteit in de bouw in je regio opschalen; wat zou jou dan helpen? Wat moet je weten en waar moet je rekening mee houden? Op deze vragen inspelen is het uitgangspunt geweest voor het tweejarige onderzoekstraject Opcirkelen in de Bouw. Nu volgt de oplevering.

Mark is na verschillende commerciele rollen bij TNO terecht gekomen om wetenschappers en hun kennis toegepast te krijgen in het werkveld van circulair bouwen. 

 

Alfons van Marrewijk

TranCiBo: vier jarig onderzoeksprogramma naar het gedrag bij verandering.

Circulair bouwen heeft impact op het gehele systeem. Wat vraagt dat van medewerkers in een organisatie en tussen partijen in de keten die gezamenlijk werk maken van circulaire (bouw)projecten.

 

Alfons is als professor verbonden aan de Noorwegen Business School, de TU Delft en richt zich met name op organisatie verandering en samenwerking in de keten.

Karel van den Berghe

Verplaatsingstress bij circulaire gebiedsontwikkeling, case studie Binckhorst

In de Binckhorst willen enerzijds de bestaande bedrijven meer circulair worden. Anderzijds zullen de residentiele hoogtorens circulair gebouwd worden. Allebei zijn nu nog voorzien om samen op de Binckhorst te blijven, al is dit onduidelijk. Dit leidt echter bij beide tot verplaatsingstress waar deze presentatie dieper op ingaat. 

 

Karel Van den Berghe is an assistant professor in Spatial Planning and Urban Development at the faculty of Architecture and the Built Environment in Delft. He is also guest professor Geography in Ghent (Belgium) and lecturer at the Erasmus University Rotterdam. Karel focuses on the (spatial) circular economy, strategic scenario planning, polycentric economic networks, the planning of port-cities, the Dutch-Belgian cooperation (e.g. Westerschelde) and the housing market.

Registreer je nu!

Scroll naar top