Veelgestelde vragen

Onze meest gestelde vragen en antwoorden vindt u hier.

RAI Amsterdam
Europaplein
1078 GZ Amsterdam

Per auto

RAI Amsterdam ligt direct aan de ringweg A10. Neem afslag 9 en houdt vanaf daar de borden in de gaten voor uw route naar de parkeergarages. RAI Amsterdam beschikt over ruime parkeerfaciliteiten onder en rondom het gebouw, voor Building Holland kunt u het beste P1 en P2 aanhouden. Tijdens grote evenementen adviseren wij u zoveel mogelijk gebruik te maken van het openbaar vervoer. U kunt als uitgangspunt met de routeplanner navigeren naar: Europaplein 22, 1078 GZ Amsterdam. 

 • Vanuit de richting Rotterdam / Den Haag
  U rijdt via de A4 richting Amsterdam, voorbij Schiphol Airport. Na ongeveer 10 km neemt u de afslag 9. Bij de stoplichten gaat u naar rechts en u volgt de borden die de route aangeven naar de parkeergarages.
 • Vanuit de richting Utrecht / Amersfoort
  U volgt de borden A10 Den Haag en u neemt de afslag 9. Bij de stoplichten aangekomen, gaat u naar rechts en u volgt de borden die de route aangeven naar de parkeergarages.

Per trein

De RAI heeft een ‘eigen’ station, Amsterdam RAI. Dit station ligt op een steenworp afstandv an het RAI-complex en is vanuit het hele land uitstekend bereikbaar per trein. Volg de borden RAI Amsterdam als u het station uitkomt. Voor meer informatie raadpleeg de NS Reisplanner.

Met de Tram, Bus of Metro

Tram 4 rijdt tussen de RAI (halte Europaplein), het centrum van Amsterdam en Amsterdam centraal. Vanaf station Amstel kunt u de RAI bereiken met metro 51 of 65. Metro 51 heeft tevens verbinding met Amsterdam Centraal. Metro 50 onderhoudt een regelmatige dienst tussen Amsterdam Sloterdijk en Gein en stopt bij station RAI.  

 • Vanaf station Amsterdam CS met tram 4 naar RAI Amsterdam (halte Europaplein) of met metrolijn 51 richting Westwijk (halte station Amsterdam RAI)
 • Vanaf station Amsterdam Amstel met metrolijn 51 (halte station RAI Amsterdam), met bus 65 richting KNSM eiland (halte Scheldeplein) of met bus 62 richting Lelylaan (halte Europaplein)
 • Vanaf station Amsterdam Sloterdijk met metrolijn 50 richting Gein (halte station RAI Amsterdam)
 • Vanaf station Amsterdam Duivendrecht stoptrein richting Schiphol (halte station RAI Amsterdam) of metrolijn 50 richting Isolatorweg (halte station RAI Amsterdam)
 • Vanaf station Amsterdam Lelylaan met bus 62 richting Amstelstation (halte Europaplein)
 • Vanaf station Amsterdam Zuid / WTC met bus 65 richting KNSM eiland (halte Scheldeplein) of met metrolijn 50 richting Gein (halte station RAI Amsterdam)

RAI Amsterdam beschikt over ruime parkeerfaciliteiten onder en rondom het gebouw. U kunt voor Building Holland P1 en P2 aanhouden.

 • Tarief van € 4 per uur met een maximum van € 25 per dag. Kiss & Ride binnen 30 minuten kunt u gratis de parkeergarage verlaten
 • De openingstijden van de parkeergarages zijn van 07:00 tot 24:00
 • De inrijhoogte van de garages is 1,90m. Bestuurders van voertuigen hoger dan 1.90 meter kunnen zich melden bij een verkeersbeambte
 • Parkeren is op eigen risico
 • Voor elektrische auto’s zijn er twintig oplaadplekken in de P1 garage, twintig in de P4 garage en twee oplaadplekken in de P7. Het opladen van de auto kost €0,24 kWh. Daarnaast betaalt u voor het parkeren van de auto. Oplaadplekken kunnen niet gereserveerd worden
 • Motoren parkeren gratis naast de fietsenrekken van het Elicium (volg hiervoor P-RAI 7)
 • Aanhangwagens zijn niet toegstaan in de parkeergarage
 • De parkeergarages en het parkeerterrein van de RAI zijn voorzien van een parkeersysteem waarbij de inrijslagbomen automatisch openen (u krijgt geen inrijkaart). Een uitrijkaart kunt u bij de betaalautomaten kopen. Bij de uitrit scant u uw uitrijkaart.
 • Mocht u langer dan 24 uur uw auto hebben geparkeerd, dan kunt u afrekenen aan de slagboom bij de uitrit. Hier kunt u alleen betalen met PIN of creditcard.

Het hallencomplex en het congresgebied van RAI Amsterdam zijn toegankelijk via diverse entrees. Voor Building Holland dient u Entrance C aan te houden; hallen 10, 11 en 12.

Voor elektrische auto’s zijn er twintig oplaadplekken in de P1 garage en twee oplaadplekken in de P7. Het opladen van de auto kost € 0,24 kWh. Daarnaast betaalt u voor het parkeren van de auto. Oplaadplekken kunnen niet gereserveerd worden.

RAI Amsterdam is uiteraard toegankelijk voor minder validen. Tijdens grote publieksevenementen is het mogelijk om een rolstoel in bruikleen te krijgen. Reserveringen van een rolstoel vooraf is noodzakelijk. Dat kan via het volgende mailadres: frontoffice@rai.nl.

RAI Amsterdam heeft in elke parkeergarage mindervaliden parkeerplekken. Deze zijn dichtbij de voetgangersuitgang van de parkeergarage gesitueerd. Mindervaliden betalen het 24-uurs parkeertarief.

In de RAI Amsterdam zijn geen kluisjes beschikbaar. Wel kunt u uw spullen afgeven bij de bewaakte garderobe.

In het complex van de RAI Amsterdam zijn bewaakte garderobes gelegen bij alle ingangen. U kunt hier kosteloos uw jas ophangen.

Tijdens Building Holland kunt u voor vragen of opmerkingen terecht bij informatiedesk van Building Holland naast hal 10 of bij de receptiebalie op de begane grond van Entrance C 

In de RAI Amsterdam is draadloos internet beschikbaar. Voor meer informatie kunt u terecht bij de informatiebalies bij de ingang.

Op NS station Amsterdam RAI is een pinautomaat aanwezig. Het station is op loopafstand van Entrance C. 
Er zijn in RAI Amsterdam pinautomaten van de ABN AMRO Bank en de ING Bank aanwezig. Informeer bij de informatiebalies in de diverse entrees naar de exacte locaties waar geld kan worden opgenomen.

RAI plaatst alle gevonden voorwerpen op deze website. Staat uw voorwerp na een week nog niet op de website? Dan heeft de RAI Amsterdam het helaas niet gevonden. 

Via deze website (beschikbaar vanaf december) kunt u tegen een scherp tarief een hotelovernachting boeken, u kunt een keuze maken uit diverse hotels nabij de RAI.

Wilt u na de beurs nog ergens een hapje eten? In de nabije omgeving van de RAI Amsterdam zijn diverse eetgelegenheden o.a.:
–      The Roast Room
–      Restaurant Café Goos
–      Strand Zuid
–      Restaurant Parkers

Kijk voor meer mogelijkheden op www.iens.nl

Het is tijdens Building Holland niet toegestaan foto- en/of filmopnamen te maken van bezoekers, sprekers, beurshallen en terreinen voor professionele of studiedoeleinden zonder hiervoor tijdig schriftelijk toestemming te vragen aan de organisator van het evenement.

U kunt contact opnemen met Building Holland per mail: info@buildingholland.nl of telefonisch op 085 – 273 59 65.

De registratie is t.z.t. geopend voor bezoekers. Meer informatie volgt. 

Wifi tijdens Building Holland is gratis toegankelijk voor zowel standhouders als bezoekers. Tijdens de beurs is het netwerk bereikbaar in alle beurshallen. Het netwerk is niet geschikt voor het up- of downloaden van zware bestanden of streaming. 

Heeft u een vraag die hier niet tussen staat, neem dan contact op.