Een gezond gebouw realiseren in tijden van COVID-19

Een gezond gebouw realiseren met behulp van technische maatregelen is een belangrijk onderdeel van de bestrijding van COVID-19.

Voortbouwen op een fundament

Geen enkel HVAC-systeem of applicatie is hetzelfde. En oplossingen zijn talrijk, gevarieerd, en kunnen worden gelaagd voor maximale effectiviteit. Daarom hanteert Carrier een adviserende en alomvattende aanpak om inzicht te krijgen in uw HVAC-systeem, het gebouw en de behoeften van de gebruikers.

 

Een onderzoek door Carrier biedt u een passende routekaart voor uw specifieke HVAC-behoeften. Vraag uw lokale expert om ontwerp- en apparatuurupgrades, vervanging, serviceafspraken en analyses om de efficiëntie en levensduur van uw HVAC-systeem te maximaliseren.

 

Acties die u kunt ondernemen om de luchtkwaliteit binnenshuis (IAQ) te verbeteren

Voor u op maat gemaakte voorstellen voor Carrier IAQ-oplossingen kunnen apparatuur, bedieningselementen en service omvatten die betrekking hebben op verschillende aspecten van uw HVAC-systeem en gebouwbehoeften, zoals hieronder vermeld.

 

Ventilatie

Maximaliseer ventilatie van de buitenlucht • Meet en regel de doelventilatie

Van eenvoudige (instellings)aanpassingen tot het toevoegen van nieuwe of retrofitapparatuur, meer frisse buitenlucht in uw gebouw kan helpen om ziekteverwekkers en andere verontreinigingen in de lucht te verminderen.

 

Filtratie

Filter lucht met F7 of hoger • Implementeer geavanceerde zuiveringsoplossingen

Hoe hoger de filter-classificatie, hoe efficiënter het filter. ASHRAE raadt MERV 13 (=F7) waar mogelijk aan. Andere luchtzuiveringsoplossingen variëren van UVGI (Ultraviolet Germicidal Irradiation) met korte golflengte UV (UV-C) tot bipolaire ionisatie, hoogspanningselektrostatische filters (die deeltjes opvangen met hoogspannings- en ionisatievelden) en fotokatalysatoren die titaniumdioxide gebruiken om organische verbindingen af te breken.

Vochtigheid

Regeling op 40%-60% relatieve vochtigheid

Afhankelijk van het ontwerp en de locatie van uw gebouw moet u mogelijk vocht toevoegen OF verwijderen om te voldoen aan de vastgestelde richtlijnen. Door de relatieve vochtigheid binnenshuis in het door ASHRAE® 55 voorgestelde bereik te houden (40%-60%), kunnen de effecten van bacteriën en allergenen worden geminimaliseerd.

 

Luchtkwaliteit

Implementeer multipoint IAQ-bewaking • Integreer geavanceerde IAQ-regelingen

Laat Carrier uw binnenluchtkwaliteit testen en upgrades implementeren om te zorgen voor: optimale filtratie, ventilatie, luchtstroming, regeling en nog veel meer. Carrier-experts kunnen ook bedrijfsbrede IAQ-engineeringstandaarden ontwikkelen en helpen deze te implementeren.

 

Voorzieningen beheren

Voorzieningbeheertools helpen gebouwbeheerders het comfort, de energie-efficiëntie en de algehele gezondheid van het gebouw te beheren.

 

Gebruikers betrekken

Door de gebruikers van het gebouw real-time inzicht te geven in de luchtkwaliteitsmetingen wordt de gezondheid en veiligheid van hun omgeving bevorderd.

 

Thermische gezondheid

Ontwerp volgens de juiste comfortstandaard • Geavanceerde lokale regelingen

Thermische gezondheid is het resultaat van de juiste en aanvaardbare omstandigheden (vochtigheid, temperatuur, etc.) die nodig zijn voor menselijk comfort binnenshuis. Zonder een goede thermische gezondheid kunnen mensen zich moe voelen of snel afgeleid raken. Uw lokale Carrier-expert kan helpen de belangrijkste producten voor bepaalde problemen te kiezen. Hier wordt er ook rekening mee gehouden dat uw locatie uniek is en daarom een unieke oplossing vereist.

——

Bekijk voor meer informatie de website van Carrier.