Flexibele en snelle transformatie met Rockzero® Bouwsystemen

Description

In het centrum van Sneek wordt een bestaande loods uit de jaren 50 opgetopt met een achttal splitlevelappartementen. De loods is eigendom van vastgoed-ontwikkelaar RTR Vastgoed uit Goenga. Adema Architecten uit Dokkum, Groningen en Kampen maakte het ontwerp voor de transformatie van de loods en de bouw van de nieuwe appartementen. Om deze woningen snel en flexibel in verschillende hoogtes te kunnen realiseren, is Rockzero toegepast.

Bart van der Veer, projectleider bij vastgoedontwikkelaar RTR Vastgoed, vertelt dat de oude loods op een prachtige locatie staat midden in een woonwijk in het centrum van Sneek. In mei 2019 is met de verbouw van de loods en nieuwbouw van de appartementen gestart en ze zullen eind 2019 opgeleverd worden.” Het gaat om acht nieuwe splitlevelwoningen op een bestaande loods van 25 bij 25 meter in een dichtbebouwde woonwijk.

Aanvankelijk zou de oude loods zwaarder gefundeerd en diep geheid moeten worden voor de optopping van appartementen. Dat bleek een vrij ingewikkelde ingreep, omdat heien risicovol is en schade kan veroorzaken aan de gebouwen in de directe omgeving. De enige optie was om met lichtgewicht systemen te bouwen. RTR Vastgoed koos voor Rockzero Bouwsystemen van ROCKWOOL om de 8 appartementen te realiseren.

Lees meer over dit project op onze website.

Media

Share

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Scroll to Top