Gratis whitepaper: de impact van een nieuwe werkomgeving bij Menzis

Description

In haar missie om gezond leven en werken te stimuleren heeft zorgverzekeraar Menzis haar eigen werkomgeving gedurende een onderzoeksperiode van vier jaar getransformeerd. De uitkomsten van dit onderzoek zijn in de gratis whitepaper: ‘De impact van een nieuwe werkomgeving bij Menzis’ beschreven. Deze uitkomsten zijn niet alleen relevant voor Menzis, maar voor alle organisaties die hun werkomgeving doelgericht vernieuwen. Download de whitepaper: https://www.smartwp.nl/work/de-impact-van-een-nieuwe-werkomgeving-bij-menzis-1

In de whitepaper lees je wat de effecten zijn van de nieuwe werkomgeving en de subjectieve ervaringen van medewerkers. Hoe draagt de vernieuwende werkomgeving bij aan de fysieke gezondheid van medewerkers? En bevordert dit de samenwerking binnen het team en de keten? Experts Jan Gerard Hoendervanger, Anicee Bauer, Jeannet Davids en Willem Fust doen verslag van vier jaar onderzoek bij Menzis.

Impact op mens en organisatie

Na het lezen van de whitepaper heb je antwoord op de vraag wat de belangrijkste lessons learned zijn, op basis van vier jaar onderzoek bij Menzis. Wat zijn we wijzer geworden over de impact van een nieuwe werkomgeving op mens en organisatie?

Fysieke gezondheid

Ook wordt er tijdens het onderzoek vooral gekeken naar gedrag als beweging en ontspanning, waarvan de positieve effecten bekend zijn op de vitaliteit van werknemers. Toch bleken een aantal vernieuwingen niet geheel volgens verwachting uit het onderzoek te komen. Resultaten bevestigen dat structurele gedragsverandering om veel meer vraagt dan het enkel faciliteren van gewenst gedrag.

Het onderzoek werd uitgevoerd in een samenwerking met Hanzehogeschool Groningen, IWP Healthy WorkPlace, D-DOCK en Vital WorkSpace.

Lees de whitepaper gratis in de kennisbank van Smart WorkPlace.

Media

Gallery

Website

Downloads

Share

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin