CEYES B.V.

Over ons

CEYES ontwikkelde het circulaire RPR-regenwaterretentiepaneel dat kan dienen als basis voor een groen dak en voor infrastructuur. Het paneel volledig gemaakt van rubbergranulaat heeft zowel drainage als een retentiereductie. Na een regenbui blijft er ongeveer 20 liter water in het paneel achter. Als het droog is, verdampt het water en heeft het een koelend effect op een zomerse dag.
Groene daken nemen CO2 op, wat dit compenseert. De productie van een CEYES RPR-paneel met rubbergranulaat vereist slechts 6,14 kg CO2 per m2, terwijl de balans tussen productie en absorptie van CO2 slechts vier tot acht jaar is. Met een levensduur van meer dan 100 jaar is het CEYES RPR-paneel een zeer milieuvriendelijke oplossing en het paneel zelf is weer 100% recyclebaar.
De basis van een circulaire economische toepassing van rubber ligt in kleinschalige en lokale verwerking; lokale verwerking is milieuvriendelijker. Om grote transportafstanden te voorkomen, wil CEYES, onderdeel van de C40 Cities Climate Leadership Group, semi-mobiele hubs in grote steden installeren.

Gemarkeerd product

Nieuws

Vacatures

Neem contact met ons op

Scroll naar top