Gemeente Almere

Over ons

Het Woningbouwatelier – Almere 2.0

Het Woningbouwatelier jaagt concrete experimenten aan om antwoorden te vinden voor actuele vraagstukken op het gebied van wonen. Het haalt vernieuwende ideeën en concepten van papier en past ze toe in Almere. Dat levert inzichten op die toepasbaar zijn in de stad, de regio en elders in Nederland. Het Woningbouwatelier is steeds op zoek naar stakeholders om innovaties op te schalen en kennis over te
dragen.

Het Woningbouwatelier bouwt voort op de Almeerse traditie van innovatieve stedenbouw en constante doorontwikkeling van de stad. Het is de uitvoeringsorganisatie van de programmalijn Vernieuwend Wonen van het programma Almere 2.0.
Partners van het Woningbouwatelier zijn het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, het Rijksvastgoed bedrijf, de provincie Flevoland en het Atelier Rijksbouwmeester.

Wikihouse

Naar de Almeerse traditie wordt hier gepionierd met een innovatieve oplossing voor energiezuinige, vraaggerichte en betaalbare woningen. Niet voor niets was het een van de voorbeelden in de veelbesproken VPRO Tegenlicht uitzending ‘Wonen buiten de box’ van zondag 21 maart! Met het WikiHouse concept ontwerpen mensen hun huis vanuit een open source bibliotheek (of toolbox) met modules, dat vervolgens digitaal wordt uitgezaagd tot een houtskelet bouwpakket op maat. In Almere zetten de toekomstige bewoners hiermee zelf hun woning in elkaar, maar het WikiHouse systeem biedt slimme productiemogelijkheden voor de hele woningmarkt.

Gemarkeerd product

Products

Nieuws

Vacatures

Neem contact met ons op