Gebiedsontwikkeling met Richard van Hooijdonk en Anne-Mette Andersen

In 2015, 2016 en 2017 werd Van Richard van Hooijdonk verkozen tot meest gevraagde trendwatcher en futurist van Nederland. Hij is een van de sprekers op Building Holland. Hij biedt vergezichten, inspiratie en praktische handvatten voor het landschap van de toekomst. Interessant voor architecten en gebiedontwikkelaars.

Richard van Hooijdonk Building Holland
Met zijn internationale researchteam van 30 specialisten onderzoekt hij dagelijks vele trends op het gebied van robots, zelfrijdend vervoer, Internet of Things, biotech, nanotech, neurotech, blockchain, 3D en 4D printing en natuurlijk ook augmented en virtual reality.

Duurzame en circulaire gebiedsontwikkeling


Hoe haal je circulaire en durzame doelen in de gebiedsontwikkeling. Het gaat volgens Anne-Mette Andersen van AM Landskab om waardecreatie op de gebieden People, Planet, Profit, maar dan tegelijk. Volgens haar lukt dat alleen als je iedereen betrekt en een eigen specifieke plek geeft binnen een integrale aanpak. Ze legt dat uit op een van de drie sprekerspodia op Building Holland.
Anne-Mette Andersen
Anne-Mette Andersen, door Ton Zonneveld

Zandloper model

Als methode gebruikt ze daarvoor het AM Landskab Zandlopermodel. “In verschillende projecten is gebleken dat de methode bij uitstek geschikt is om duurzame en circulaire doelen te halen in de gebiedsontwikkeling”, vertelt Andersen. “Dat is hard nodig. Er zijn slechts vijf gebieden in Nederland die het certificaat BREEAM-NL Gebiedsontwikkeling hebben bereikt.” In haar presentatie ontdek je welke winst je boekt als je het voor elkaar krijgt om een compleet gebied duurzaam en circulair in te richten.

Op Building Holland beklimmen topexperts het podium, binnen actuele en urgente thema’s als Energietransitie, Circulair Bouwen en Slim & Gezond. Met gepaste trots stellen we weer twee nieuwe sprekers aan je voor, die je nieuwe inzichten geven binnen deze onderwerpen.
Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Scroll naar top