Geef oude Grundfos-pompen een nieuw leven!

Nieuw leven voor een oude Grundfos-pomp? Vanaf nu kunnen alle klanten van Technische Unie oude Grundfos-pompen inleveren bij alle verkoopkantoren van Technische Unie. Het materiaal van deze oude pompen wordt voor ruim 97 procent gerecycled! Dat is 10 procent méér dan bij een traditionele afvalverwerker. Een stap in de richting van een circulaire economie! 

"Vanaf nu oude Grundfos-pompen inleveren bij álle Technische Unie vestigingen."

In oktober 2018 nam Grundfos in samenwerking met Technische Unie het initiatief om oude Grundfos-pompen in te zamelen voor recycling. De pilot van de inzameling begon in het verkoopkantoor van Zwolle.
Vanaf nu kunnen klanten op álle verkoopkantoren van Technische Unie terecht om oude Grundfos-pompen in te leveren.

Recyclen Grundfos-pompen

Het inzamelen van Grundfos-pompen is een start om een circulair productieproces te realiseren. Waarom oude pompen weggooien, als je de materialen kunt hergebruiken?

 

“We realiseren ons goed dat we fantastische producten maken, maar dat we daar ook een berg materiaal voor nodig hebben”, vertelt Marco Pastoor, marketingmanager van Grundfos Nederland. “Het vervangen van onze oude pompen zorgt voor afval. Maar met dat afval kunnen en moeten we meer doen. Onze grondstoffen zijn immers niet oneindig.”

Inleveren pompen bij Technische Unie kost u niets
Door de Take-back die Grundfos en Technische Unie samen hebben opgezet is de materiaalimpact gedaald doordat er geen materialen van de pompen meer worden vernietigd.  Oude Grundfos-pompen werden voorheen deels gerecycled bij een traditionele afvalverwerker. Maar hier kon niet al het materiaal van de pompen opnieuw gebruikt worden.
Nu leveren klanten oude Grundfos-pompen in bij het verkoopkantoor van Technische Unie. Dat kost ze niets én er wordt optimaal gebruik gemaakt van de materialen. Een stap in de richting van een beter milieu.

 

Conventionele recycling versus Grundfos recycling
Conventionele recycling van de Grundfos-pompen is een eerste stap om verspilling van grondstoffen én belasting voor het milieu terug te dringen. Toch is dit proces niet compleet transparant en optimaal. Bij deze manier van recyclen is het namelijk onduidelijk hoe en waar het materiaal precies terechtkomt. Ook worden de materialen niet meer ingezet om een nieuwe pomp te produceren. Daarnaast worden er materialen verspild, omdat hooguit 87 procent van de pompen gerecycled wordt.

Worden oude pompen ingeleverd bij Technische Unie? Dan is het mogelijk om maar liefst 97 procent van het materiaal te recyclen in de Grundfos-fabriek. Minder dan 1 procent van het materiaal wordt naar de stortplaats gestuurd. Ook wordt er sociale werkgelegenheid gecreëerd bij het demonteren van de oude pompen.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn