Dit zijn de genomineerden voor de verkiezing Constructeur / Talent van het Jaar 2020

Op donderdag 29 oktober wordt om 13.00 uur tijdens Building Holland Digital de Constructeur van het Jaar 2020 en het Talent van het Jaar 2020 bekend gemaakt door VNconstructeurs. De jury heeft uit alle inzendingen vier genomineerden geselecteerd. De genomineerde constructeurs zijn gekozen op basis van hun projecten en bijdragen aan (de kennis over) het constructeursvak.

 

Voor de verkiezing trekt VNconstructeurs op met opleidingsinstituut KPE Groep, het Hoger Technisch Instituut en Building Holland. Net als vorig jaar stelt KPE Groep twee opleidingsvouchers ter waarde van € 1.500,- beschikbaar voor de winnaars. De winnaars krijgen daarnaast de kans hun visie over het constructeursvak te delen via een aantal blogs op cementonline.nl


Voorafgaand aan de (online) bekendmaking staat er een lezing gepland van de winnaars van vorig jaar: Patrick van Dodewaard (IMd) en Koen van Doremaele (BAM Infraconsult). Patrick en Koen delen tijdens deze lezing hun visie op de toekomst van het constructeursvak en gaan daarbij ongetwijfeld in op hun ervaringen het afgelopen jaar. Lees alvast hun laatste blog op cementonline.nl voor een voorproefje.

De genomineerden voor Constructeur van het Jaar 2020 zijn:

Arjan Habraken
Werkzaam bij SIDstudio
Arjan is altijd bezig met projecten met een bijzondere uitdaging. De uitdaging zit hem in bijzondere (lichte) draagconstructies, modulaire structuren of duurzaam materiaal gebruik. Daarnaast werkt hij graag met kunstenaars vanwege hun kijk op patronen en materiele samenwerking (die ook een andere kijk vragen op de constructieve uitwerking). Verder geeft Arjan sinds 2002 les als Assistent Professor op de TU/e.

 

 

Dirk Rinze Visser
Werkzaam bij Buro Happold
Dirk Rinze is werkzaam bij Buro Happold, een ingenieursbureau met meer dan 20 vestigingen over de hele wereld, en heeft daarmee de kans om vernieuwend bezig te zijn met zijn constructieve ontwerpen. Dirk heeft al diverse mooie projecten op zijn naam staan: constructies met temperatuurverschillen, grote overspanningen en renovaties. De laatste vier jaar was Dirk de vaste columnist van vakblad Cement.

De genomineerden voor Talent van het Jaar 2020 zijn:

Marijn Bruurs

Marijn Bruurs
Werkzaam bij Witteveen+Bos
Marijn is constructeur, ontwerpleider en consultant Digital Construction. Als constructeur ontwerpt hij constructies die met behulp van robots vervaardigd kunnen worden. Zijn focus ligt op 3D concrete printing, een methode waarbij met een forse 3D-printer constructies, gebouwen, objecten of kunstwerken worden geprint met een mortel. Marijn heeft verschillende geprinte gebouwen in Dubai ontworpen en is betrokken bij de bouw van vier 3DCP geprinte bruggen in Noord-Holland en de bouw van de 3DCP Vergaderfabriek in Teuge.

 

 

Ferdinand van den Brink
Werkzaam bij Ballast Nedam
Ferdinand’s focus als constructeur ligt op infrastructurele projecten. Hij is inmiddels met verschillende constructieve uitdagingen geconfronteerd en weet steeds oplossingen te vinden. Daarnaast heeft hij zich de softwaretool DuboCalc eigen gemaakt en heeft hij zich verdiept in het duurzaamheidsaspect. Sinds kort is hij lid van het Stufib bestuur. Hij enthousiasmeert jonge collega’s om de bijeenkomsten te volgen, wat bijdraagt aan het in stand houden van de
belangstelling voor het vakgebied.

 

 

Op 29 oktober van 13.00 tot 14.00 uur kun je de verkiezing via een livestream van Building Holland volgen. Meld je vooraf aan via de website. 

Scroll naar top