Bram Adema

Bram Adema is oprichter en directeur van CFP Green Buildings. Bram staat bekend als één van de meest vooruitstrevende ondernemers op het gebied van duurzame gebouwen. Met online tools en kundige consultants werkt CFP als een katalysator voor verduurzaming en heeft Bram duizenden organisaties en meer dan 300.000 gebouwen verduurzaamd. Daarnaast vraagt Bram als organisator of spreker op verschillende events aandacht voor de verduurzaming van de bouwsector in binnen en buitenland.

Zijn missie is om alle gebouwen en huizen in Nederland te helpen verduurzamen, door hun CO2-voetafdruk te halveren in 2020 en alle gebouwen circulair te maken in 2030. Online services en tools stellen alle gebouw-eigenaren in staat om duurzaamheid te scannen, implementeren en monitoren voor hun gebouwen. CFP Green Buildings ontwikkelde daarvoor de online service www.csr-manager.nl. De service biedt directe informatie over alle mogelijke verbeteringsmaatregelen en implementeert deze vervolgens binnen bestaande budgetten. Klanten zoals ING Bank, Rabobank en ABN AMRO gebruiken de CSR Manager momenteel in meer dan 300.000 gebouwen. Daarnaast heeft CFP ook een spel ontwikkeld voor schoolkinderen om aan te tonen dat iedereen duurzaamheid kan begrijpen en verbeteren. In 2019 heeft CFP de volgende online services geïntroduceerd:
– NL online energie- en EPC-tool
– Circulaire Gebouwen Tool
– Energie Robot 2.0
– IRIS Tool en App

Bram is een van de initiatiefnemers van Green Deal Circular Buildings – een Nederlands publiek-privaat samenwerkingsverband – en de Green Buildings-conferentie. Hij is bestuurslid van de Dutch Green Building Council en de Ambitieraad 2020 van MVO Nederland
en gastdocent voor het MSc-programma van Saxion University in Real Estate & Facility Management. Bram en zijn team organiseren twee keer per jaar innovatiebijeenkomsten voor innovatieve startups. Meer dan 250 startups en duizenden professionals hebben de afgelopen jaren deze conferenties en evenementen bijgewoond.

Bram heeft een Master in Business Administration en Industrial Engineering. Hij volgde de Harvard Business School en de Kellogg Graduate School of Management voor Advanced Financial Management & Services Strategy.

Scroll naar top