Marjet Rutten

Marjet Rutten is vanaf 1998 werkzaam in de branche en wil bijdragen aan een dynamische, succesvolle bouwsector. Zij doet dit door organisaties bewust te maken van de ontwikkelingen om hen heen en hen concrete handvatten te geven hoe zij daarop in kunnen spelen. Innovatie (de energietransitie, digitalisering en industrialisatie) en marketing zijn thema’s waar zij warm voor loopt.

Marjet adviseert organisaties en zelfs ministers over vernieuwingen. In 2012 was zij prominent lid van het team dat de ‘Bouwagenda’ opstelde waarbij de verduurzamingsthema’s onder haar hoede vielen. Ook binnen de huidige Bouwagenda van Bernard Wientjes speelt zij een rol, zo ook bij de Renovatieversneller. Ze is daarnaast actief in beoordelingscommissies en jury’s, waar ze onder meer oordeelt over de marktkansen van geplande product- en procesinnovaties. Vaak gaat dit over de energietransitie. Denk aan regelingen als de VNG Innovatieve Aanpakken, Programmalijn 0, DEI+, MMIP 3 en 4 en MOOI van TKI Urban Energy. Niet voor niets stond Marjet Rutten in 2019 in de top 10 van de ABN AMRO Duurzame 50.

Je kunt haar bovendien kennen van haar vele publicaties, waarin zij de impact van de ontwikkelingen op een voor iedereen begrijpelijke manier wil overdragen. Soms op eigen initiatief, maar ook in opdracht. Ze heeft inmiddels zes boeken op haar naam staan De prikkelende titels staan symbool voor hoe zij de sector wil uitdagen. ‘Van Yab Yum naar Dim Sum’ (2010), ‘Van weerstand naar transparant’ (2011), ‘Vrouwen kunnen niet bouwen’ (2012), ‘Van ‘kan nie’ naar passie’ (2013), ‘Van maken naar raken’ (2015) en ‘De kracht van een goede opdracht’ (2018).

Marjet houdt ervan om uit te dagen en te prikkelen, maar wel op een positieve manier. Ze is enthousiasmerend, resultaatgericht, een doener, houdt van actie en is direct en energiek.

Scroll naar top