Thomas Metz

Thomas Metz werkt als Programmamanager bij Stichting Dutch Green Building Council (DGBC). DGBC is de landelijke maatschappelijke organisatie die zich inzet om de gebouwde omgeving in hoog tempo toekomstbestendig te maken.

Thomas is binnen DGBC verantwoordelijk voor het ontwikkelen en coördineren van (deel)programma’s en projecten gericht op het verduurzamen van bestaande gebouwde omgeving, waaronder de ontwikkeling van het internationale keurmerk voor bestaande gebouwen BREEAM-NL In-Use.

Om als gebouwde omgeving in Nederland versneld de doelen van het Parijse Klimaatakkoord te halen, is DGBC het Deltaplan Duurzame Renovatie gestart. Hierbij is de door de markt al omarmde term ‘Paris Proof’ gelanceerd. Een benaming om weer te geven dat het werkelijke energiegebruik van een gebouw met twee derde omlaag moet worden gebracht ten opzichte van het huidige gemiddelde. Een stevige, maar noodzakelijke ambitie voor de gehele gebouwde omgeving. Thomas is betrokken bij de ontwikkeling van de Paris Proof methodiek en specifiek het in beweging krijgen van de Retailsector.

Scroll naar top