Toine Bullens

Toine Bullens (1982) is senior manager bij Brink Groep. Hij voltooide in 2007 zijn studie Bouwkunde aan de Technische Universiteit Eindhoven. Hij startte in datzelfde jaar zijn loopbaan bij Van Aken Architecten. Hij was gedurende het gehele ontwerpproces actief betrokken bij complexe bouwprojecten. Uiteenlopend van hightech projecten en cleanroom gebouwen tot datacentra en grootschalige renovatieprojecten. Toine was de spil tussen de conceptueel denkende architect en de bouwkundige technici die het ontwerp technisch uitwerken.

In 2008 kwam hij in aanraking met een eerste BIM-project en onderkende direct de potentiële meerwaarde van BIM voor zowel organisatie als projecten. Toine werd daarop operationeel verantwoordelijk voor de implementatie van BIM binnen de organisatie. Interne en externe kennisdeling vormde hiervoor een belangrijke basis. Dit gaf hij vorm door het doen van onderzoek, geven van interne workshops en externe lezingen.

Medio 2015 maakte Toine de overstap naar Brink Management / Advies, onderdeel van Brink Groep. Twee bedrijven. Ieder bedrijf met een eigen specialisme. Brink Management / Advies is koploper als het gaat om inhoudelijk inzicht en organisatorische slagkracht in de fysieke omgeving. Ibis is ons automatiseringsbedrijf. Marktleider in state of the art software voor alle vraagstukken in de sectoren bouw, vastgoed en infrastructuur. In de rol van BIM-manager is Toine binnen de twee bedrijven van Brink Groep de verbindende schakel op strategisch, tactisch en operationeel niveau.

Toine richt zich op de verdere implementatie en ontwikkeling van BIM gerelateerde activiteiten van de bedrijven binnen de groep. Daarnaast zet hij zijn praktijkervaring in door als informatiemanager in projecten te opereren. Zijn doel hierbij is voor zowel opdrachtgever als opdrachtnemer de volledige potentie van het bouwwerk informatie model te benutten.

Scroll naar top