Hoogwaardig timmerwerk uit Maleisië

Al eeuwenlang wordt hout gebruikt om mooie en nuttige producten van te maken. Ook in Maleisië wordt hout al heel lang op grote schaal toegepast. Sinds Maleisische timmerlieden en bouwers begonnen met hout te bewerken en toepassen, is de timmerindustrie enorm gegroeid. Tegenwoordig is het assortiment aan hoogwaardig timmerwerk ontzettend groot. Houten kroonlijsten, lambriseringen, wandlijsten, deuren, raamkozijnen, vloeren, vlonders, fotolijsten en gelamineerde balken worden geproduceerd in Maleisië en over de hele wereld geëxporteerd.

De stijgende vraag van voor hout in bouw- en constructieprojecten kunnen de Maleisische producenten goed aan. Wereldwijd wordt het timmerwerk gebruikt bij de bouw van hotels, resorts, themaparken, tempels, huizen en kantoorgebouwen, maar ook voor de productie van meubels en voor buiten- en maritieme toepassingen in schepen en boten. Maleisische houtfabrikanten zijn innovatief en flexibel. Producenten leveren op maat gemaakte producten en kunnen voldoen aan uiteenlopende wensen met betrekking tot dienstverlening en verzending.

Rijk aan houtsoorten

Er is een breed scala aan houtsoorten verkrijgbaar uit Maleisië. De populaire soorten die worden gebruikt zijn meranti, gerutu, kempas, balau, merbau, bintangor, merpauh en rubberwood. Houtproducten uit Maleisië zijn gegarandeerd van een hoge kwaliteit. Dit komt door jaren van onderzoek en ontwikkeling, strikte regelgeving en ondersteuning van gevestigde overheidsinstellingen zoals het Forest Research Institute Malaysia, Forestry Department, Malaysian Timber Industry Board en Malaysian Timber Council.

Op maat gemaakte perfectie

Hoogwaardige houten lijsten voegen een perfecte afwerking toe aan elk interieur en geven een warmte zoals geen enkel ander materiaal doet. Al eeuwenlang siert lijsterwerk de mooiste paleizen, gebouwen en huizen over de hele wereld. Houten kroonlijsten, lambriseringen en wandlijsten geven een ingetogen maar elegante afwerking. Het brengt het gevoel en de structuur van een ruimte moeiteloos samen, waardoor de schoonheid van een leefomgeving op een eenvoudige manier wordt versterkt.

 

Maleisisch timmerwerk is gewild over de hele wereld, vooral in Japan, Australië, de VS en Europa. Architecten, interieurontwerpers en ambachtslieden die compromisloze schoonheid en kwaliteit waarderen kiezen voor Maleisische sierlijsten zoals architraven, kroonlijsten, plinten, schorten, pluggen, stijlen, wandbekledingen en plinten.

 

——
Neem voor meer informatie contact op met het Europese regiokantoor van MTC in Rotterdam of bekijk hun partner pagina.