Hét innovatie event voor de bouw, installatie en vastgoed

11 t/m 13 april 2020

Innovation Boulevard: Power Quality MultiLiner

‘Power Quality’ betekent in Nederlands stroom- en spanningskwaliteit. Power Quality is een verzamelnaam voor de kwaliteit van elektriciteit. Zoals vermogen beschreven kan worden als stroom en spanning, zo kan Power Quality beschreven worden als stroom- en spanningskwaliteit.
Problemen met de kwaliteit van elektriciteit leiden tot een slechte Power Quality. Deze website gaat over de kwaliteit van elektrische energie, wat er mis mee kan gaan, hoe dat veroorzaakt wordt en welke mogelijkheden OptiVolt kan bieden om problemen op te lossen die zijn ontstaan door een slechte Power Quality.
Het ontstaan van een slechte Power Quality heeft verschillende oorzaken. Oorzaken kunnen zijn: aanpassingen van bestaande installaties door de jaren heen zoals netconfiguraties, vervanging van uw apparatuur met elektronica zoals het vervangen van conventionele verlichting naar bijvoorbeeld LED verlichting en plaatsen van frequentieregelaars op elektromotoren. Ook elektromotoren die in deellast draaien dragen bij aan een slechte Power Quality.
Een slechte Power Quality kenmerkt zich door de aanwezigheid van hoge harmonische- en blindstromen, asymmetrie en een onnodig hoge spanning. Deze aspecten veroorzaken vervuiling en/of onnodig hoog verbruik in uw interne elektrotechnische infrastructuur waardoor er storingen kunnen optreden, apparatuur kan schade ondervinden en de levensduur wordt verkort.
Een slechte Power Quality verhoogt de onderhouds- en vervangingskosten. Het zorgt niet alleen voor schade aan uw kostbare apparatuur, maar genereert ook een hoger, onnodig verbruik en u betaalt dus teveel aan uw leverancier en netbeheerder!
Het meten en monitoren van een installatie ten aanzien van de kwaliteit van de interne elektrotechnische infrastructuur is dus geen overbodige luxe. Problemen kunnen worden gesignaleerd en verholpen. Elk specifiek Power Quality probleem vereist zijn eigen oplossing. In veel gevallen kunnen de oplossingen elkaar versterken waardoor diverse problemen gelijktijdig worden opgelost.
OptiVolt zorgt voor verbetering van uw Power Quality waardoor uw energie-, onderhouds- en vervangingskosten aanzienlijk lager worden. Uw investering is gegarandeerd binnen 2 tot 4 jaar terug verdiend.
De kwaliteit van de Power Quality kan worden beoordeeld op aspecten als;
Harmonische vervorming
Blindstromen
Symmetrie
Spanningsniveau

Ga naar de plattegrond.


permalink

Overig nieuws Innovation Boulevard


Op de hoogte blijven?

Wilt u in aanloop naar Building Holland op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen
en informatie? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief van Building Holland.

Inschrijven nieuwsbrief

Terug naar boven