Hét innovatie event voor de bouw, installatie en vastgoed

11 t/m 13 april 2020

Innovation Boulevard: MBS Comfort vloer

De vloer waar alle installaties al inzitten en waar u toch nog mogelijkheden heeft om de laatste individuele wensen ad hoc mogelijk te maken en/of te integreren bijvoorbeeld elektra.
MBS Hybrid Casco heeft naast productie fabriek voor de wanden een eigen vloerenfabriek en is daardoor uniek in Nederland door compleet casco (wand en vloeren) uit eigen fabriek te leveren en te monteren. De engineering is hierdoor eenvoudiger en in kortere tijd te realiseren met minder mensen. Communicatielijnen zijn hierdoor korter en dit komt de samenwerking ten goede.
Installatie onderdelen die steeds meer nodig zijn in de huidige te bouwen woningen, om te voldoen aan de nieuwe eisen, zijn met de Comfortvloer eenvoudiger te maken, met minder “handjes “op de bouw. Prefabricage gaan we nu 100% toepassen op gebied van aanbrengen van installatieonderdelen.
Door het toepassen van massieve vloeren met maximale breedte van 3,50 m1 zie nu nog maar 2 naden in plafond van een gemiddelde woning. Door prefab vloerdelen gaan we het trapgat integreren in het element waardoor raveel ijzers en pasplaten overbodig zijn. Hierdoor in de eindfase een mooier eindresultaat.
Door de massieve vloerdelen zijn nu luchtlekken en afdichtingen bij kanaalopeningen (die niet 100% dicht zijn) overbodig en deze voorheen te maken kosten, is geen klantwaarde maar noodzaak, nu weg te strepen uit de voorcalculatie. Door toevoeging van de Comfortvloer is het casco BENG ready voor 2020. Een lage Qv 10 eis is eenvoudig te realiseren en passend in kwaliteit leveren “denken en doen”. In de voor en achtergevel maar 1 horizontale naad. Geen luchtlekken door kanalen in vloerplaten.
Door grote elementen is de montage tijd behoorlijk gereduceerd en minder transport handelingen naar bouwplaats. Ook minder mensen nodig om toch hoge bouw snelheid te realiseren. Conceptioneel bouwen in optimale vorm.
Voordelen Comfort vloer:
-Alles wordt in eigen huis geëngineerd en geproduceerd;
-Deze comfort vloer is geschikt voor installatieonderdelen. Leidingsleuven zijn niet meer nodig;
- Geen raveelijzers meer nodig;
- Minder naden;
- Luchtdichtbouwen is de standaard met MBS Casco
- De comfort vloer is BENG ready voor 2020. Geen onnodige kosten om tot hetzelfde resultaat te komen.
-QV10 eisen eenvoudig te realiseren
-Hoge eindkwaliteit;
Flexibel en geschikt voor conceptioneel bouwen.

Ga naar de plattegrond.


permalink

Meer artikelen van MBS groep

Overig nieuws Innovation Boulevard


Op de hoogte blijven?

Wilt u in aanloop naar Building Holland op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen
en informatie? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief van Building Holland.

Inschrijven nieuwsbrief

Terug naar boven