Hét innovatie event voor de bouw, installatie en vastgoed

11 t/m 13 april 2020

Innovation Boulevard: Materialenpaspoort maakt de circulaire economie rond

In de circulaire economie bestaat geen afval meer. Producten worden efficiënter ontworpen en materialen hergebruikt. Een materialenpaspoort maakt deze cirkel rond. Het paspoort maakt inzichtelijk welke grondstoffen gebruikt zijn in een machine en welke recyclebaar zijn.
Grondstoffen worden zelden in hun natuurlijke toestand in producten verwerkt en bestaan dus veelal uit samengestelde materialen. Deze materialen moeten eerst gescheiden worden naar basismaterialen. Vervolgens kunnen de basismaterialen rechtstreeks (of na verdere verwerking) her-ingezet worden in het productieproces. Zo maken we inzichtelijk wat het residu van het apparaat is. Hoe minder residu, hoe duurzamer.
Het uitgewerkte materialenpaspoort toont de 30XWH. De 30XWH maakt gebruik van o.a. PUREtec koudemiddel en is tot 5% zuiniger dan units die het R-134a koudemiddel gebruiken. Die uitstekende prestaties vertalen zich in een lagere totale CO2 voetafdruk. Een vermindering van 10% ten opzichte van de koudemiddelen HFK-R-134a en HFK/HFO R513A.
Carrier Airconditioning, standnummer 12.08

Ga naar de plattegrond.


permalink

Overig nieuws Innovation Boulevard


Op de hoogte blijven?

Wilt u in aanloop naar Building Holland op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen
en informatie? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief van Building Holland.

Inschrijven nieuwsbrief

Terug naar boven