Hét innovatie event voor de bouw, installatie en vastgoed

9 t/m 11 april 2019

Innovation Boulevard: Wédéflex D40

Revolutionair nieuw daksysteem: Wédéflex D40

Continu werken aan optimalisatie van onze Wédéflex Duurzame Daksystemen. Dat is wat ons drijft. Al veertig jaar lang. Onze systemen leveren al vele decennia prestaties van formaat op de Nederlandse daken. Aantoonbaar. De betrouwbaarheid en de prestaties van Wédéflex dakbanen zijn namelijk geborgd: ze worden door diverse onafhankelijke onderzoeken gestaafd.

Wij leren veel van onze ervaringen met deze systemen en zoeken steeds naar innovaties om onze daksystemen nóg beter en duurzamer te maken. Dit heeft geleid tot een uniek nieuw product: Wédéflex D40. We zijn trots op dit daksysteem van topkwaliteit: een passende bekroning op het veertigjarig bestaan van Wédéflex dat we in 2018 vieren. Vandaar ook het getal 40 in de productnaam.
Bestendig

Wédéflex D40 is bestand tegen elke atmosferische invloed (zoals thermoshock, hagel, vorst) en heeft een lage temperatuurflexibiliteit van -35°C. Deze waarde komt overeen met - en overschrijdt in veel gevallen! - de flexibiliteit van vele kunststof dakbedekkingen. Let wel: zelfs met een materiaal dat twee tot drie keer dikker is dan kunststof dakbedekkingen.

Begaanbaar
Door de vloeiweerstand van 150°C glijdt Wédéflex D40 niet af. Ook niet bij hoge temperaturen. De unieke inlage combineert een uitstekende mechanische weerstand met een hoge rek bij breuk (45%). Deze eigenschappen zorgen voor een goede verdeling van statische en dynamische krachten op de dakbedekking. De begaanbaarheidsklasse is dus hoog. En dat is weer van groot belang voor de toepassing bij bijvoorbeeld zonnepanelen of gebruiksdaken.

Geen massaverlies
Wédéflex D40 is ook nagenoeg krimpvrij. En omdat we geen migreerbare weekmakers gebruiken bij Wédéflex D40, verliest het product ook geen massa bij veroudering. Dit zie je juist wel bij weekgemaakte kunststof dakbanen.

Het resultaat? Alle goede eigenschappen van Wédéflex D40 blijven behouden, ook na veroudering!

Ga naar de plattegrond of naar de website voor meer informatie.


permalink

Overig nieuws Innovation Boulevard


Op de hoogte blijven?

Wilt u in aanloop naar Building Holland op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen
en informatie? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief van Building Holland.

Inschrijven nieuwsbrief

Terug naar boven