Maak ruimte voor visualisatie met augmented & virtual reality

StickyLock geeft ontwerpen en projecten een extra beleving met augmented reality (AR), een techniek waarmee je een 3D-weergave virtueel in de echte wereld kunt plaatsen met slechts een smartphone- of tabletcamera. Architecten of bouwkundigen zien bijvoorbeeld exact waar huizen of kantoren worden geplaatst en of alle details naar wens zijn. Ook wordt inzicht gecreëerd in projecten voor binnenhuisarchitecten en van bepaalde installaties.
Dennis van Drie
Met de AR-apps van StickyLock is de verandering van het straatbeeld, of het interieur, op het digitale scherm direct in beeld te brengen. Er wordt een extra beleving gecreëerd die nieuwe perspectieven kan bieden. De AR-toepassingen maken het werk tevens efficiënter en kosten kunnen worden gereduceerd. Dennis van Drie, CEO StickyLock: “Bouwprojecten en vastgoedmakelaars kunnen alles visueel in kaart laten brengen, de vernieuwde situatie is namelijk direct duidelijk te zien en deskundigen kunnen beoordelen of het een goede oplossing is. Door middel van AR is het voor deze branches overzichtelijker en kan er sneller en efficiënter gehandeld worden.”

Visualiseren

En wat voor de vastgoedbranche een toegevoegde waarde is, biedt ook voor woningcorporaties en bouwkundige architecten kansen. Van Drie:  “StickyLock ontwikkelt alles, zet 2D- naar 3D-objecten om en levert maatwerk. Hierdoor kan een architect zijn werk gevisualiseerd krijgen en kunnen woningcorporaties gemakkelijker restaureren met behulp van bewoners. Een corporatie kan bijvoorbeeld een selectie keukens in augmented reality laten ontwikkelen en deze aan bewoners tonen, die een keuze kunnen maken op basis van zo’n levensecht object.”

 

StickyLock beperkt zich echter niet tot deze branches. Door de veelzijdigheid van de technologie is alles mogelijk en zijn er veel meer branches die aantrekkelijk zijn voor AR. StickyLock werkt veel samen met meubelzaken; met de AR-app kun je meubels overal in je huis of kantoor plaatsen en direct zien of ze bij je interieur passen. Ook gemeentes zijn gestart met augmented reality. “We ontwikkelen lantaarnpalen, bushokjes, speeltoestellen, rotondes en nog veel meer, die gemeentes gebruiken om gebieden in dorpen of steden opnieuw in te delen en verkeerssituaties te verbeteren,” aldus Van Drie.

Stikylock

Over Stickylock

De ontwikkelaars van StickyLock zijn gespecialiseerd in augmented- en virtual reality-oplossingen voor diverse toepassingen en meerdere branches.


Het moederbedrijf ProTee United werkt sinds 2001 aan de modernste technologieën. Toen ontwikkelden ze hun eigen indoor ProTee Golf Simulator, waarmee topgolfers via een projectiescherm op elke baan ter wereld kunnen spelen en zo hun niveau kunnen behouden en verbeteren. Hierna richtten ze zich ook op de game-industrie. Ze ontwikkelen eigen games voor pc en spelcomputers. Alle opgedane kennis sinds 2001 passen ze toe in het maken van business-to-business-oplossingen voor verscheidene markten.

 

Onder de naam StickyLock leveren ze maatwerk in AR, VR, mixed reality (MR) en WEBGL (een open standaard voor 3D-computergraphics in webpagina’s). Op dit moment werkt StickyLock vanuit meerdere locaties en kent het bedrijf 21 medewerkers.

Scroll naar top