.De toegevoegde waarde van de Autarco Digital Twin

Beschrijving

Er is tegenwoordig zoveel marketing jargon dat het moeilijk voor ons is om de term Gedigitaliseerd of ‘Digital Twin’ te gebruiken zonder het gevoel te hebben dat we indruk proberen te maken met holle termen. Vandaar dat wij hebben besloten een vaak door Autarco gebruikte term als ‘Digital Twin’ eens in ‘Jip en Janneke’ taal uit te leggen.

De toegevoegde waarde van de ‘Digital Twin’ van Autarco is dat het ons in staat stelt om de weersafhankelijke prestaties van het systeem automatisch te meten met intervallen van 15 minuten. Deze nauwkeurige prestatieanalyse stelt ons in staat om te verifiëren of installaties naar verwachting presteren. Als dit niet het geval is kunnen wij door tijdige detectie snel reageren op problemen. Het eindresultaat is een gemiddelde prestatieverbetering van 8% voor residentiële zonnestroomsystemen en een verbetering van 5% voor commerciële systemen.

Wat is een ‘Digital Twin’
De ‘Digital Twin’ is een exacte digitale replica van jouw fysieke systeem. Het wordt gemaakt in onze software, Helios, tijdens de ontwerpfase van jouw project. Het vormt de basis voor het systeem dat op jouw dak komt, hoeveel Autarco zou kunnen bieden voor de kWh-garantie en uiteindelijk de prijs die de installateur jou vraagt te betalen.

De ‘Digital Twin’ is ontworpen bovenop een hoogtekaart die de ontwerper kan aanpassen om obstakels toe te voegen of te verwijderen. Schaduw wordt gemodelleerd, niet alleen van een schoorsteen op je dak, maar ook van de boom of die heuvel achter jouw huis.

Media

Deel op Social Media

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Scroll naar top