De voordelen van de intelligente energie oplossing van Autarco en Tigo

Beschrijving

Grote kostenvoordelen in de calculatie
Het grootste voordeel van Tigo, in combinatie met Autarco, is dat enkel de panelen die last hebben van schaduwval, van Tigo optimizers hoeven te worden voorzien. Maar dan moet je wel kunnen bepalen welke panelen dit zijn! Dit is met de Helios software van Autarco, zeer gemakkelijk. Het resultaat: tot wel 10.000 Euro besparing op een 150 kWp systeem ten opzichte van een bijvoorbeeld een SolarEdge systeem, waar altijd het gehele dak van optimizers wordt voorzien, ook al hebben de meeste panelen geen last van schaduw.

Bijvoorbeeld:
Een dak met 500 panelen, waarvan slechts 20 panelen schaduwval ondervinden.
250 stuks SolarEdge duo optimizers, kosten €12500 (schatting)
20 stuks Tigo optimizers, kosten €540
De besparing is dus bijna €12000 aan materiaalkosten. Daarin zijn de extra installatiekosten van het plaatsen van 230 stuks optimizers nog niet eens meegenomen.

Selectieve toepassing met verschillende Tigo’s

Autarco werkt met zowel de Tigo optimizer (TS4-A-O) en de safety module (TS4-A-S). Deze twee producten verschillen in functie maar ook in prijs en kunnen gecombineerd worden gebruikt in een zonnestroomsysteem. Mocht een verzekeraar eisen dat het hele dak direct naar laag voltage teruggeschakeld kan worden dan pas je alleen optimizers toe op de panelen die daadwerkelijk in de schaduw liggen. Op de overige panelen pas je de goedkopere safety modules toe, die er enkel voor zorgt dat het paneel terug gaat naar 1V wanneer nodig. De combinatie maakt dat je de business case voor zonnepanelen voor uw klant optimaliseert want u bent specifieker en goedkoper uit maar net zo veilig!

Module level rapid shutdown en vlamboogdetectie

Tigo optimizers hebben, net zoals concurrerende systemen, de mogelijkheid om hoogspanning op het dak terug te schakelen naar een veilige spanning indien noodzakelijk (of vereist door de verzekering). Ook zijn alle Autarco omvormers, uitgerust met vlamboogdetectie.

Media

Gallery

Website

Downloads

Deel op Social Media

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin