Eleminair wint De Vernufteling 2020

Beschrijving

Eleminair wint jury- en publieksprijs De Vernufteling 2020. Eleminair is een innovatief luchtbehandelingssysteem voor bestaande liften, dat zorgt voor gezonde lucht en een normale liftbezetting. ABT bedacht het basisidee en ontwikkelde het in nauwe samenwerking met Interland Techniek, specialist in luchtverdeeltechniek, in krap vier maanden tijd tot een markt gereed product.

COMPACT INBOUW-LUCHTBEHANDELINGSSYSTEEM VOOR PERSONENLIFTEN
Met een slim, compact inbouw-luchtbehandelingssysteem kunnen liftgebruikers voortaan schone, virusvrije lucht inademen. Personenliften kunnen weer in de normale bezetting worden gebruikt, hoogbouw is weer bereikbaar en het huidige oponthoud is van de baan. Dit nieuwe concept ‘Eleminair’ van ingenieursbureau ABT werd vandaag door de vakjury aangewezen als winnaar van de Vernufteling 2020, de jaarlijkse prijs voor het meest vindingrijke project. Ook de publieksprijs ging naar Eleminair.

JURY IS VOORAL ONDER DE INDRUK VAN DE EENVOUD
De jury is vooral onder de indruk van de eenvoud van de innovatie. “Tegelijk is het een oplossing voor een reëel wereldwijd probleem op dit moment. De snelheid waarmee dit is ontwikkeld, is voor de jury een belangrijke plus evenals het gegeven dat er voor deze innovatie een patentaanvraag loopt. Daaruit blijkt ook de commerciële waarde van het ontwerp.”

Media

Deel op Social Media

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin