FAAY Kingsize wanden ‘lego-steen’ in Droogbouwwoning Harkema

Beschrijving

In opdracht van WoonFriesland bouwde Bouwgroep Dijkstra Draisma in Harkema twaalf nieuwe, duurzame levensloopbestendige woningen. Gebouwd middels het Droogstapelsysteem met daarin Kingsize wanden van Faay. Elke dag wordt er volgens het one-piece-flow systeem één woning opgezet en nadat ze alle twaalf staan, worden ze in een week afgebouwd.

Doordacht duurzaam
Kenmerkend voor de woningen is duurzaamheid. Waarbij duurzaamheid ook gaat om materiaalkeuze en het gebruik van grondstoffen. FAAY Kingsize binnenwanden zijn opgebouwd uit biobased materiaal. De panelen hebben een kern van vlas welke aan weerskanten is voorzien van een vezelversterkte plaat. Door duurzaam te bouwen belasten we – nu en in de toekomst – het milieu zo min mogelijk. Niet alleen qua duurzaamheid, maar ook qua snelheid moet alles kloppen.

Snelheid
In de woningbouw draait het ook om snelheid. De uitdaging van bouwend Nederland is elk jaar 80.000 super duurzame woningen bouwen, met een krimpend aantal vakmensen. Trend in de markt van binnenwandsystemen is de groei van de vraag naar grote wandbreedtes, aldus Robert-Jan Kobben, manager Techniek & Projecten bij producent FAAY. “Wij worden daarnaast steeds vaker gevraagd als co-maker in bouwconcepten.” FAAY speelde in op de verwachte volumegroei als gevolg van deze ontwikkelingen en breidde haar productiemethoden uit ten behoeve van de zogenoemde ‘Kingsize-wanden’. “In onze fabriek in Vianen kunnen wij kunnen nu machinaal complete wandsystemen tot vijf meter breedte produceren, inclusief leidingschachten en voorzien van elektra. De samenwerking met installateur Breeman, met name in het ontwerptraject was daarbij erg belangrijk. Op de bouw is het dan alleen nog een kwestie van ‘plug&play’. ”

Media

Gallery

Website

Downloads

Deel op Social Media

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin