Gezond werken in gebouwen na corona

Beschrijving

Heel veel mensen werken op dit moment thuis vanwege het coronavirus en in de meeste kantoorgebouwen kun je een speld horen vallen. Met versoepelingsmaatregelen in zicht gaan we ons langzamerhand voorbereiden op een terugkeer naar kantoor. Een gezond kantoor welteverstaan. Als eigenaar kun je daar zelf veel aan bijdragen. Bijvoorbeeld door te werken met het Programma van Eisen (PvE) Gezonde Kantoren dat Rijksoverheid, Platform Duurzame Huisvesting, TVVL en VLA twee jaar geleden lanceerden. Op vrijdag 8 mei vond het startoverleg met bba binnenmilieu, TVVL en VLA plaats om een update te geven aan dit succesvolle programma.

Meer dan 22.000 keer is het PvE Gezonde Kantoren gedownload via TVVL Connect en Platform Binnenklimaattechniek. “Een mooi resultaat en daar zijn we ook heel blij mee”, aldus Remi Hompe, branchemanager bij de Vereniging Leveranciers van Luchttechnische Apparaten (VLA). “De PvE is een succes in de markt en wordt steeds meer gezien als dé standaard voor het binnenklimaat in kantoorgebouwen.” John Lens, directeur TVVL en mede-initiatiefnemer, verklaart dat succes: “Het zit in de eenvoud.”

Update beschikbaar
In de update van het PvE zal feedback van de gebruikers worden verwerkt. Lens noemt twee onderdelen die nog besproken gaan worden: ventilatie-eisen die eventueel meer in lijn gebracht worden met standaardadviezen van bijvoorbeeld het Rijksvastgoedbedrijf en temperatuureisen. De update zal, net als de eerdere versie, via TVVL Connect en Platform Binnenklimaattechniek beschikbaar worden gesteld in het najaar van 2020.

Regels en eisen overzichtelijk bij elkaar
[…]

‘PvE-proof’
[…]

Programma van Eisen Gezonde Kantoren
[…]

Download het Programma van Eisen Gezonde Kantoren via de link

Media

Deel op Social Media

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin