Hunter Douglas Architectural lanceert samen met OC Autarkis duurzame en estetische klimaatplafonds

Beschrijving

PCM (Phase Changing Materials) oplossingen slaan grote hoeveelheden warmte op of staan deze af wanneer hun fysieke toestand verandert, zoals van vast naar vloeibaar of vice versa. Om die eigenschappen te benutten ontwikkelden de deskundige teams van de twee bedrijven het “C3 PCM klimaatplafond”. Dit innovatieve en unieke plafondsysteem is voorzien van PCM cassettes, die met een milieuvriendelijke zoutoplossing zijn gevuld en geprogrammeerd zijn om een bepaalde temperatuur te handhaven. De geprogrammeerde temperatuur van de zoutoplossing zorgt dat er warmte uit de omgeving kan worden opgenomen. Bij het opnemen van warmte wordt de zoutoplossing vloeibaar, dit is de faseovergang van vast naar vloeibaar.

Het biedt niet alleen visueel, akoestisch en thermisch comfort in één duurzaam systeem, maar verzekert het hele jaar door een consistentere kamertemperatuur. Alle innovatieve plafondsystemen in het assortiment dringen de energiekosten drastisch terug en leveren lagere CO² op. In de meeste gebouwen is het plafond het optimale oppervlak voor warmtewisseling. Het gebruik van PCM betekent ook minder energieverbruik – en dus lagere energiekosten – omdat verwarmen en koelen minder vermogen vergt. Bovendien is het plafondsysteem onderhoudsvrij, wat de totale kosten verlaagt.

Het milieuvriendelijke C3 PCM klimaatplafond combineert functionaliteit met superieur design. Door de speciale eigenschappen van PCM materialen te benutten, kunnen architecten en designers kiezen uit drie soorten C3 PCM plafonds, die allemaal beschikbaar zijn met verschillende bevestigingssystemen. De panelen zijn speciaal ontworpen met een groot aantal verschillende bevestigingsopties en zijn geassembleerd om oneindig veel mogelijkheden te bieden wat betreft design, comfort en praktische toepassingen.

Media

Gallery

Website

Downloads

Deel op Social Media

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Scroll naar top