Marktscan installatietechnische adviesbureaus: vraag nu onze infographic aan

Beschrijving

Hoe staat het ervoor in W-adviseursland? Op die algemene vraag wilden wij als ventilatiespecialist graag antwoord. Dit voorjaar hebben wij daarom een marktscan laten uitvoeren onder installatietechnische adviesbureaus in Nederland. De resultaten zijn nu beschikbaar in een infographic, die wij graag met u delen.

Wie, wat, waar?
De bouwkolom leunt voor een belangrijk deel op de professionele inbreng van installatietechnische adviesbureaus. Een volledige en recente lijst van dergelijke bureaus bleek niet beschikbaar. Via eigen desk research vonden wij ruim 250 installatietechnische adviesbureaus in Nederland. Dat gaat van grote tot kleine bureaus. Deze W-adviseurs kunnen in de verschillende fases van het bouwproces betrokken zijn, van ontwerp tot onderhoud. En dit vanuit een onafhankelijke positie, waarbij per project een andere rol aan de adviseur gevraagd kan worden.

Marktscan 2021
Dit voorjaar hebben wij voor de eerste keer een marktscan laten uitvoeren onder de installatietechnische adviesbureaus in Nederland. Een kleine greep uit de resultaten van het onderzoek:
• De meeste bureaus zijn actief in de beide sectoren, woningbouw en utiliteit.
• Bureaus richten zich veelal op renovatie en nieuwbouw.
• Bij ruim de helft van alle bureaus komt ventilatie in bijna alle projecten voor.
• Om geschikte (ventilatie)oplossingen in projecten te adviseren laten bijna alle bureaus zich o.a. informeren door fabrikanten.

Het onderzoek betrof ook vragen over bestekken, duurzaamheidsadvies en BENG en leverde goede inzichten op.

Vraag de infograpic aan
Vanuit ons DNA dat wij als collega naast u staan, delen wij graag interessante marktinformatie met u. Om de resultaten van dit onderzoek overzichtelijk en smaakvol met u te delen, hebben we ze in een infographic geplaatst. En of u nu architect, opdrachtgever, installateur, adviseur, … bent, ongetwijfeld doet u waardevolle kennis op uit de resultaten. Kennis die wij graag eens persoonlijk met u uitwisselen.

Media

Deel op Social Media

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Scroll naar top