Nieuwe Speedgate voor rioolwaterzuivering Dokhaven

Beschrijving

De oude Speedgate op het terrein van de Rotterdamse Dokhaven was aan vervanging toe. Deze toegangspoort had zijn diensten sinds 2005 ruimschoots bewezen en mocht met pensioen. Daarvoor in de plaats hebben wij een moderne Xentry STS Speedgate geïnstalleerd zonder geleiding en met een aandrijving in de kolommen, waardoor er geen beperking is qua doorrijdhoogte. Dit is ideaal aangezien de hoogte van het hekwerk ‘slechts’ 2.10 meter is. Door te kiezen voor een trackless uitvoering kunnen vrachtwagens toch eenvoudig het terrein op en af rijden.

Om zo min mogelijk overlast te veroorzaken, hebben we de Speedgate in een weekend vervangen. Op vrijdag hebben we de oude toegangspoort weggehaald. Omdat dit een Speedgate betrof met een ondergoot, ontstond hierdoor een onderbreking in het wegdek. Deze hebben we eerst dichtgemaakt. Hierna konden we de nieuwe Speedgate plaatsen en het beton storten. Op die manier had het beton mooi de tijd om uit te harden tijdens het weekend, zodat wij op maandag de installatie konden voltooien. Dit was nog kwestie van aansluiten, testen en opleveren. Daarbij controleren we altijd uitgebreid de correcte werking van de Speedgate en natuurlijk de veiligheid. In dit geval wordt die veiligheid bovendien nog eens extra gegarandeerd door een verkeerslicht, gekleurde led-strips en laserscanners die de voertuigen detecteren.

Waterschap Hollandse Delta is tevreden over de vlotte uitvoering van het project en blij met het eindresultaat. De Speedgate werkt goed en soepel en sluit ook qua design uitstekend aan bij het bestaande hekwerk.

Media

Deel op Social Media

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Scroll naar top