Slimme verlichting voor vlottere communicatie

Beschrijving

Ziekenhuizen en woonzorgcentra kunnen, dankzij de integratie van slimme verlichting, voortaan nog efficiënter gaan communiceren met de verschillende zorgactoren. Bv. met de verpleegkundigen, die via de verlichting aan de deur in één oogopslag zicht op de status van desbetreffende kamers krijgen. Dit concept van geconnecteerde verlichting wordt mogelijk gemaakt door Zumtobel en de Telecom-IT Group. Beide bedrijven sluiten een principeakkoord, om LynX® lifeline, een uniek en geavanceerd lichtmanagementsysteem, samen verder te ontwikkelen.

Communiceren in de taal van licht
Tot voor kort kozen zorgorganisaties hun verlichting op basis van 2 parameters: Is er op elk moment van de dag voldoende licht en past het armatuur esthetisch in het bouwconcept. Met de integratie van LynX® lifeline in onze armaturen geven we de verlichting ook een belangrijke functionele meerwaarde in de care experience. En dat zowel voor de zorgvrager en –verlener, als voor de bezoekers van het ziekenhuis of woonzorgcentrum.
Goeie zorg verlenen is best wel intensief, waar men doorgaans van de ene naar de andere job holt. Het slimmer gebruiken van de aanwezige verlichtingsinfrastructuur, gekoppeld met nieuwe technologieën zoals LynX® lifeline, heeft duidelijk een positieve impact op dat zorgproces.

Belangrijke ontwikkeling
Zorgorganisaties zijn steeds op zoek om met minder middelen een betere zorgervaring te bieden, in een bovendien sterk veranderende maatschappij. De keuze om verlichting aan de bestaande communicatie-infrastructuur te koppelen, is dan ook een belangrijke ontwikkeling.
Dankzij de slimme verlichting kunnen verpleegkundigen bijvoorbeeld in één oogopslag zien waar ze moeten zijn voor een interventie. Patiënten of bewoners weten dan weer intuïtief dat hun oproep goed ontvangen werd en dat hulp onderweg is. Maar de verlichting kan ook dienstdoen om mensen en goederen te lokaliseren. Er vallen eindeloos veel scenario’s te configureren…

Media

Gallery

Deel op Social Media

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Scroll naar top