‘Welkom in het nieuwe houten tijdperk!’

Beschrijving

De Malaysian Timber Council (MTC) is opgericht in 1992 om de duurzame ontwikkeling van de Maleisische houtindustrie te stimuleren. MTC ondersteunt haar stakeholders door het creëren van bewustwording over het gebruik van Maleisisch hout en helpt projectontwikkelaars, architecten en interieurontwerpers bij het ontdekken van de vele houtsoorten en toepassingen.

MALEISISCH HOUT
Met meer dan 55% van het landoppervlakte bedekt met bos, herbergt Maleisië zeker 2.650 boomsoorten. De veelheid aan beschikbare kleuren, nerven en structuren vormt een kunstenaarspalet en biedt architecten en interieurontwerpers de eindeloze mogelijkheid om hun creativiteit uitdrukking te geven.

Jaren van onderzoek en productontwikkeling heeft geresulteerd in de brede toepassing van gerenommeerde Maleisische houtsoorten, zoals Merbau en Kempas voor vloeren en Meranti voor raamkozijnen en deuren. Daarnaast leveren Maleisische fabrikanten ook multiplex, gelamineerd fineerhout en MDF.

DUURZAAM BOSBEHEER
Maleisië is een pionier geweest op het gebied van de certificering van tropische bossen. Tot op heden zijn 4,62 miljoen hectaren bos gecertificeerd onder het MTCS systeem, ’s werelds grootste certificeringsprogramma voor tropische bossen.

MTCS is het eerste certificeringsprogramma voor tropisch hout in de Azië-Pacific en wordt erkend door het onafhankelijke keurmerk ter bevordering van duurzaam bosbeheer, PEFC. Dit bevestigt dat MTCS-gecertificeerd bos duurzaam wordt beheerd volgens de hoogste standaarden.

Door de erkenning van PEFC wordt MTCS-gecertificeerd hout ook toegelaten tot de duurzame aankoopprogramma’s voor de bouw in onder andere Australië, Italië, Singapore, Nederland, het VK, Canada, de VS en Japan.

Kortom, het uitgebreide bosbeheer van Maleisië zorgen ervoor dat de bos- en houtindustrie op verantwoorde wijze wordt beheerd in overeenstemming met internationale standaarden. Op deze manier blijft de rijkdom van de Maleisische bossen ook voor toekomstige generaties behouden.

Media

Gallery

Website

Downloads

Deel op Social Media

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin