Hét innovatie event voor de bouw, installatie en vastgoed

9 t/m 11 april 2019

Duurzaam Gebouwd Nieuws

 • Kant en klaar energiedak met dakraam

  Kant en klaar energiedak met dakraam

  BENG staat voor de deur. In 2020 moeten alle nieuwe gebouwen Bijna Energieneutraal zijn. Een van de elementen van BENG is het opwekken van duurzame energie. Twee Duurzaam Gebouwd-partners sloegen de handen ineen voor een integrale oplossing: een energiedak met geïntegreerde dakramen.

 • Grote druk op Amsterdam: 250 megawatt in 2022

  Grote druk op Amsterdam: 250 megawatt in 2022

  Met nog 200 megawatt te gaan (voor april 2022), inventariseert Amsterdam de kansen en belemmeringen op weg naar een omvang van 140 keer de Dam aan zonnepanelen.

 • FSC pleit voor meer gebruik tropisch hout

  FSC pleit voor meer gebruik tropisch hout

  Met de Bosberekentool wil FSC Nederland ervoor zorgen dat bouwbedrijven meer tropisch hout in bouwprojecten verwerken. “Met deze tool laten we de waarde van FSC zien voor tropische bossen, omdat ze intact blijven dankzij het feit dat we gecertificeerd tropisch hout gebruiken.”

 • Helga van Leur presenteert Green Tie Gala 2019

  Helga van Leur presenteert Green Tie Gala 2019

  De presentatie van het Green Tie Gala 2019 is in handen van meteoroloog Helga van Leur. Zij leidt de avond met onder andere de uitreiking van de prestigieuze ABN AMRO Duurzame 50-award in goede banen.

 • Projectcoaching & PSU: een vak apart

  Projectcoaching & PSU: een vak apart

  Samenwerken is heel veel meer dan alleen maar teambuilding. De finesses van projectcoaching in de bouw en infra kun je leren van Cécile Claessen.

 • Kennisdelen tijdens Side Events op Building Holland 2019

  Kennisdelen tijdens Side Events op Building Holland 2019

  De (on)mogelijkheden van circulaire installaties in gebouwen, gezonde verstedelijking en icoonprojecten en de technische voorbereidingen op #VanGasLos zijn onderwerpen tijdens verschillende Side Events gedurende Building Holland 2019. 

 • Financiële zekerheden in het middelpunt

  Financiële zekerheden in het middelpunt

  De whitepaper ‘Zekerheden in de bouw’ van Duurzaam Gebouwd-partner abcnova grijpt het onderwerp bankgaranties beet. In de publicatie lees je meer over financiële zekerheden en mogelijkheden, niet onbelangrijk bij verduurzaming.

 • Klimaatakkoord is een rechtse hobby

  Klimaatakkoord is een rechtse hobby

  Het klimaatakkoord wordt vaak gezien als een linkse hobby. GroenLinks, Partij voor de Dieren en D66 zijn partijen die vaak worden geassocieerd met het Klimaatakkoord. Het komt uit idealisme voort en niet enkel vanuit economisch principe. Dat de harde economische waarheid een grotere aanjager van het klimaatakkoord kan zijn, weten maar weinig mensen. Daarom is mijn stelling: het klimaatakkoord wordt een rechtse hobby.

 • Building Holland: met Gooee worden smart buildings nog veel slimmer

  Building Holland: met Gooee worden smart buildings nog veel slimmer

  Tijdens Building Holland kun je niet heen om het Internet of Things. Daarbij zal er veel aandacht zijn voor Gooee, een vernieuwend platform voor het beheer en de besturing van gebouwen.

 • Masterclasses over implementatie circulariteit

  Masterclasses over implementatie circulariteit

  Duurzaamheid en circulariteit zijn niet meer weg te denken uit de alledaagse bouwpraktijk. De implementatie ervan roept echter nog veel vragen op. Vandaar de drie masterclasses van Antea Group.

 • Transitievisie warmte opstellen: de voor- en nadelen per aanpak

  Transitievisie warmte opstellen: de voor- en nadelen per aanpak

  Een week geleden publiceerden we een expertpost van Duurzaam Gebouwd-expert Marjet Rutten, die inging op de mogelijkheden en kansen voor het opstellen van een transitievisie warmte. In dit artikel geeft ze een overzicht van voor- en nadelen van de diverse oplossingen en in welke situaties ze goed toepasbaar zijn.

 • Milieustraten met een materialenpaspoort

  Milieustraten met een materialenpaspoort

  Milieustraten met een materialenpaspoort zijn geen vergezicht meer. Modulo Milieustraten levert ze vanaf nu om klanten als gemeenten inzage te geven in de materiële en circulaire waarde.

 • Icoonprojecten van gezonde verstedelijking op Duurzaam Gebouwd TALKS

  Icoonprojecten van gezonde verstedelijking op Duurzaam Gebouwd TALKS

  Een middagje Duurzaam Gebouwd TALKS op Building Holland 2019 levert je een kijkje in de keuken bij vijf icoonprojecten in gezonde verstedelijking op. Verder nemen we je mee in de do’s & don’ts van circulair bouwen en ontwerpen en zien we welke kansen samenhangen met lage temperatuurnetten voor nieuwbouw- en renovatieprojecten. 

 • Centrum Duurzaam Wonen vormt informatiepunt rondom energietransitie

  Centrum Duurzaam Wonen vormt informatiepunt rondom energietransitie

  Het Centrum Duurzaam Wonen in Vught laat verduurzamers vragen stellen over energietransitie en #VanGasLos. Op de plek waar vroeger restaurant ‘De 4 Kolommen’ zat, komt nu het centrum te staan.

 • Laatste kans: nomineer je favoriet voor de ABN AMRO Duurzame 50!

  Laatste kans: nomineer je favoriet voor de ABN AMRO Duurzame 50!

  Natuurlijk wil je jouw favoriet nomineren voor de ABN AMRO Duurzame 50. Maar ben er snel bij, want het is tot en met 17 maart 2019 mogelijk om koplopers naar voren te brengen. Video: Terugblik naar Green Tie Gala 2017, met winnares Claudia Reiner van Techniek Nederland  

 • Debat over natuurinclusief bouwen tijdens Building Holland 2019

  Debat over natuurinclusief bouwen tijdens Building Holland 2019

  Het Nationaal debat Natuurinclusief bouwen vindt plaats op donderdag 11 april van 13.30 - 16.30 uur, in de RAI Amsterdam.Onderdeel van dit debat is de prijsuitreiking van de prijsvraag Bouwen + Biodiversiteit.  

 • Gameontwikkelaars printen vergadercentrum in Teuge

  Gameontwikkelaars printen vergadercentrum in Teuge

  Europa’s eerste commerciële, 3D-geprinte gebouw verschijnt in het Gelderse Teuge. Niet bouwvakkers maar vooral gameontwikkelaars zorgen voor de totstandkoming. “Met het kleine bouwbestek van een half A4 hebben we het team uitgedaagd tot meer creativiteit.” Beeld: The Form Foundation

 • Uitdagingen rondom deelmobiliteit krijgen podium

  Uitdagingen rondom deelmobiliteit krijgen podium

  Het Duurzaam Gebouwd TALKS-podium staat op woensdagochtend 10 april in het teken van mobiliteit en parkeeruitdagingen. Sprekers van onder andere Gemeente Den Haag en BPD nemen je mee naar actuele verduurzamingsopgaven als deelmobiliteit, mobiliteit als dienst en de rol van data.

 • Is levensduur een belemmerende factor bij circulariteit?

  Is levensduur een belemmerende factor bij circulariteit?

  Zou de Van Dale er iets mee doen? Het woord ‘Circulair’. Het is voor mij nu al het woord van 2019. Maar gaat dit succes en alle aandacht circulariteit niet in de weg staan?

 • Gezonde Gebouwen = beheersing van bedrijfskosten

  Gezonde Gebouwen = beheersing van bedrijfskosten

  De kracht van communicatie, geluksgevoel, WELL en een connectief gebouw: er kwam veel interessants voorbij tijdens het Duurzaam Gebouwd-seminar Gezonde Gebouwen.  Foto boven: Bron: Paul de Ruiter Architecten, Unilever Food Centre


Op de hoogte blijven?

Wilt u in aanloop naar Building Holland op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen
en informatie? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief van Building Holland.

Inschrijven nieuwsbrief

Terug naar boven