Hét innovatie event voor de bouw, installatie en vastgoed

11 t/m 13 april 2020

Duurzaam Gebouwd Nieuws

 • Triodos Bank betrekt binnenkort extreem duurzaam gebouw

  Triodos Bank betrekt binnenkort extreem duurzaam gebouw

  Om het groeiend aantal werknemers te huisvesten, opent Triodos Bank een nieuw kantoor op landgoed De Reehorst. Op de plek waar de bank is ontstaan, naast NS-station Driebergen-Zeist, komt een méér dan duurzaam kantoor.

 • Onderzoek: op zoek naar slaagbaten

  Onderzoek: op zoek naar slaagbaten

  Hoe zorgen we in de bouwsector dat we succesvol zijn? Dat we onze gezamenlijke én individuele opgaven realiseren en onze doelen halen binnen budget, op tijd en zonder gedoe? In dit onderzoek gaan wij op zoek naar die slaagbaten: factoren die het meeste bijdragen aan succesvolle realisatie van onze bouw- en beheeropgave.

 • Sensoren in woningen om ouderen langer thuis te laten wonen

  Sensoren in woningen om ouderen langer thuis te laten wonen

  Medio 2017 rustte woningcorporatie Groninger Huis ruim 10 huurwoningen uit met sensoren, waarmee huurders niet alleen het energieverbruik in hun woningen kunnen bijhouden, maar ook langer zelfstandig thuis blijven wonen. Inmiddels wil de woningcorporatie vooral sensoren gebruiken om ouderen langer thuis te laten wonen. Foto: Demonstratiewoning in Nieuwolda. (Foto: Groninger Huis)

 • Apeldoornse woning uit 1900 wordt kennisbaken voor verduurzaming

  Apeldoornse woning uit 1900 wordt kennisbaken voor verduurzaming

  Een bijzonder en historisch onderdeel van de stad Apeldoorn. Zo mogen we de al bijna 100 jaar oude woning aan de Zwanenweg 5 wel omschrijven. Met veel liefde is de woning klaargestoomd voor de toekomst, met dank aan diverse innovaties en duurzaamheidsmaatregelen.

 • Studio Solarix winnaar van ABN AMRO Innovation Challenge 2019 

  Studio Solarix winnaar van ABN AMRO Innovation Challenge 2019 

  Studio Solarix won 12 september 2019 de ‘ABN AMRO Innovation Challenge Award 2019’ op het CFP Green Buildings Event. Reinier Bosch, mede-eigenaar van Studio Solarix, heeft de award in ontvangst genomen van Annemarie van Gaal. De innovator richt zich op een compleet geïntegreerd gevelsysteem, dat meer moet doen dan alleen duurzame energie opwekken. 

 • Gezond en duurzaam complex op bijzondere staalconstructie

  Gezond en duurzaam complex op bijzondere staalconstructie

  Een van de uitdagingen bij de transformatie van de Fenixloods schuilde in de bijzondere staalconstructie. Hoe werd dit gebouw in Rotterdam koudebrugvrij gemaakt?

 • 'Kunnen we circulair bouwen door circulair in te kopen?'

  'Kunnen we circulair bouwen door circulair in te kopen?'

  Het seminar Duurzaam Inkopen & Aanbesteden staat op de rol, voor 10 oktober 2019. We zetten koplopers op het podium die laten zien waarom duurzaam inkopen en aanbesteden loont. In dit artikel krijg je een sneak preview van de kennis die gedeeld wordt gedurende het seminar.

 • Startschot: derde editie van opleiding Basiscertificaat Aardgasvrije Gebouwde Omgeving 

  Startschot: derde editie van opleiding Basiscertificaat Aardgasvrije Gebouwde Omgeving 

  Tijd om kennis te delen! Editie 3 van de populaire en succesvolle opleiding Basiscertificaat Aardgasvrije Gebouwde Omgeving staat op de rol. Woensdag 18 september is de dag waarop de opleiding van TVVL, Nieman Raadgevende Ingenieurs en Duurzaam Gebouwd weer van start gaat.

 • 'Neem de lead en maak een SDG-agenda'

  'Neem de lead en maak een SDG-agenda'

  De bouw- en vastgoedsector doet er goed aan om de leiding te nemen in het opstellen van een SDG-agenda voor de gebouwde omgeving, compleet met bijbehorende set indicatoren en concrete doelen. Die conclusie blijkt uit de whitepaper ‘Sustainable Development Goals en de vastgoedsector’.

 • Duurzaam en gezond kantoor begint met heldere visie

  Duurzaam en gezond kantoor begint met heldere visie

  Hoe creëer je een plek waar mensen willen zijn? Bij nieuwbouw of renovatie van een kantoor moet je dan in ieder geval aan drie, met elkaar verweven, voorwaarden voldoen. “Duurzaamheid, circulariteit en gezondheid voegen waarde toe en zorgen dat vastgoed decennialang toekomstbestendig is.” Afbeelding bovenaan: Het nieuwe kantoorgebouw van Heembouw tilt het welzijn naar een hoger niveau en inspireert eindgebruikers.

 • 'Ons vastgoed is steeds groener geworden'

  'Ons vastgoed is steeds groener geworden'

  Met het woningfonds en het winkelfonds behaalde vastgoedbelegger Altera de eerste plek in de jaarlijkse Global Real Estate Sustainability Benchmark (GRESB) in de categorie niet-beursgenoteerde vastgoedfondsen in Nederland. De GRESB onderzoekt wereldwijd de Environmental, Social & Governance-factoren van vastgoedfondsen.Foto: Woningproject De Bellamy in Amsterdam

 • Eenvoudig aan de slag met natuurlijke, adiabatische koeling

  Eenvoudig aan de slag met natuurlijke, adiabatische koeling

  Werkte jij afgelopen zomer ook in een oververhitte fabriekshal? Met natuurlijke verdampingskoeling kunnen juist grote ruimtes optimaal geventileerd worden.

 • Duurzaam en dementievriendelijk thuis in Gouda

  Duurzaam en dementievriendelijk thuis in Gouda

  Hoe pas je een dementievriendelijk ontwerp het beste toe binnen een monumentaal pand met een rijke geschiedenis?

 • Wie zijn de mensen in de organisatie die de vernieuwing brengen?

  Wie zijn de mensen in de organisatie die de vernieuwing brengen?

  Blog en verslag over de bijeenkomst SneakPreview Frontrunners in de Nieuwe Economie. “Ondernemers die zich richten op maatschappelijke waarden zijn succesvoller.”

 • Circulaire bouw en samenwerking tijdens Gamechangers in de Bouw & Infra

  Circulaire bouw en samenwerking tijdens Gamechangers in de Bouw & Infra

  Gamechangers in de Bouw & Infra zet koplopers op het podium die je alles vertellen over de verbinding tussen de werelden van de bouw en infra. Veranderopgaves en innovatieve vormen van samenwerking komen naar voren. We vertellen je meer over een van de sprekers: Petran van Heel.

 • Krachtenbundeling voor kant en klare all-electric oplossingen

  Krachtenbundeling voor kant en klare all-electric oplossingen

  Met een recordtemperatuur van 40,7 graden Celcius twijfelt niemand meer aan de steeds groter wordende koelbehoefte in Nederland. De vastgoedvoorraad krijgt de komende jaren een welverdiende renovatie om aan de klimaatdoelstellingen te voldoen, met ruimere aandacht voor ventilatie en koeling. Om deze opgave te versnellen werd Coolmark recentelijk partner van marktleider Johnson Controls voor de Nederlandse markt. Hierdoor kan Coolmark het HVAC-productenspectrum aan het portfolio van geïntegreerde oplossingen voor klimaatbeheersing en gebouwsystemen toevoegen.   Foto: Huibert Baak (Coolmark) en Bart Deville (Johnson Controls)

 • Buurkracht wordt zelfstandige stichting voor burgerparticipatie en duurzaamheid

  Buurkracht wordt zelfstandige stichting voor burgerparticipatie en duurzaamheid

  Buurkracht, het platform voor energiebesparing en burgerparticipatie, wordt een zelfstandige stichting vanaf december 2019. In 2013 werd Buurkracht opgericht door Enexis Groep en in 2016 ondergebracht bij Enpuls, om buren samen energie te laten besparen.

 • TOjuli eis voor risico oververhitting vanaf 1 juli 2020

  TOjuli eis voor risico oververhitting vanaf 1 juli 2020

  De eis TOjuli wordt tegelijkertijd met de ingangsdatum voor nieuwe energieprestatieberekeningen voor BENG opgenomen, op 1 juli 2020. De grenswaarde heeft een maximale waarde van 1,0. Er zijn genoeg argumenten om de TOjuli eis in te voeren: nieuwe woningen zijn luchtdicht, hebben een goede isolatie en houden lang warmte vast. Oververhitting ligt daarmee op de loer en dat moet deze eis voorkomen.

 • Outletcenter SugarCity behaalt BREEAM-NL Ontwerpcertificaat

  Outletcenter SugarCity behaalt BREEAM-NL Ontwerpcertificaat

  Waardering voor unieke herontwikkeling industrieel erfgoed in Amsterdam.

 • Inhaalslag voor label C: naar 8,5 miljoen m2 per jaar

  Inhaalslag voor label C: naar 8,5 miljoen m2 per jaar

  Er moet nog een flinke inhaalslag komen om de Nederlandse kantorenvoorraad van label C te voorzien in 2023. Uit een publicatie van Calcasa, dat data verzamelt over deze materie, blijkt dat ongeveer 60% van het kantooroppervlak nog niet aan de eisen voldoet. In 3,5 jaar moet een totaal oppervlak van 30 miljoen vierkante meter moet nog onder het verduurzamingsmes.


Op de hoogte blijven?

Wilt u in aanloop naar Building Holland op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen
en informatie? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief van Building Holland.

Inschrijven nieuwsbrief

Terug naar boven