Hét innovatie event voor de bouw, installatie en vastgoed

11 t/m 13 april 2020

Duurzaam Gebouwd Nieuws

 • Wooncomfort is meer dan een lage energierekening 

  Wooncomfort is meer dan een lage energierekening 

  BENG, EPC en duurzaam bouwen zijn niet alleen termen, het zijn ook eisen waar woningen aan moeten voldoen. Maar missen we in alle discussies die hierover gevoerd worden niet een belangrijke component … het comfort van woningen? Voor comfort is geen standaardmaat beschikbaar en het is lastig om er harde cijfers aan te verbinden, maar de ervaring bepaalt wel ons woongenot. Tekst: Hubert-Jan Busch, Projectmanager & Passiefhuis Specialist Sto Isoned

 • Innovators en disruptors bij Green Buildings Event 2019

  Innovators en disruptors bij Green Buildings Event 2019

  Welke ideeën en innovaties gaan de wereld veranderen? Het radicaal versnellen van verduurzaming staat centraal tijdens het Green Building Event op 12 september 2019 in Spant! te Bussum. De organisatie is in handen van Duurzaam Gebouwd-partner CFP, in samenwerking met ABN AMRO. Foto: Bram Adema en Katja Schuurman tijdens het Green Buildings Congres 2019

 • Studenten TU Delft halen finish zonder puntverlies

  Studenten TU Delft halen finish zonder puntverlies

  Op de bouwplaats ‘Solar Village’ in Szentendre dingen Delftse studenten mee naar de hoofdprijs van de Solar Decathlon Europe 2019.

 • Huis van de toekomst uiterst comfortabel en veilig

  Huis van de toekomst uiterst comfortabel en veilig

  Met een hele serie ingrepen op het gebied van energiemanagement en automatisering bouwden studenten van de Hogeschool Utrecht een compleet zelfvoorzienend, modulair en circulair huis.

 • De wisselwerking tussen werkplek en werknemer

  De wisselwerking tussen werkplek en werknemer

  Het trendrapport ‘De werkomgeving van de toekomst’ van draaijer+partners laat zien hoe maatschappelijke ontwikkelingen invloed hebben op gezonde, sociale en slimme aspecten binnen de werkomgeving. “Het is niet meer de werkgever maar de werknemer die de werkplek van de toekomst bepaalt.”

 • ‘Werk- en leefomgeving is pas gezond bij goede akoestiek'

  ‘Werk- en leefomgeving is pas gezond bij goede akoestiek'

  De effecten van akoestiek op prestaties en gezondheid zijn duidelijk. Geluid is niet voor niets de grootste stoorfactor in kantooromgevingen en onderzoek wijst dan ook uit dat medewerkers 86 minuten per dag verliezen door afleiding en onderbrekingen. Met Duurzaam Gebouwd-partner Vescom nemen we de meerwaarde van een goede akoestiek onder de loep.

 • 'Het WELL-certificaat maakt kantoorgebouw Flow aantoonbaar gezond'

  'Het WELL-certificaat maakt kantoorgebouw Flow aantoonbaar gezond'

  De trots is van hun gezichten af te lezen, want het projectteam van het gezonde kantoorgebouw Flow heeft de WELL-certificering bijna in handen. Gold wordt het in ieder geval, misschien zelfs Platinum. Eén ding is zeker: in de Amsterdamse Houthavens verrijst een gebouw dat ruimte geeft aan gezonde, gelukkige medewerkers. Duurzaam Gebouwd geeft je een update over het duurzame pand, naar aanleiding van een gesprek met WELL-AP en senior adviseur duurzaamheid & gezondheid Antwan van Haaren, van DGMR.

 • RCO House is ‘smart building’ in monumentaal pand

  RCO House is ‘smart building’ in monumentaal pand

  Het nieuwe RCO House in Amsterdam is het nieuwe onderkomen voor de kantoren en oefenruimten van het Koninklijk Concertgebouworkest. Wat zijn de highlights van dit gebouw en hoe zorgt een focus op akoestiek voor een prettig werkklimaat?

 • Deelnemers: ‘deze opleiding maakt aardgasvrije omgeving concreet’

  Deelnemers: ‘deze opleiding maakt aardgasvrije omgeving concreet’

  Na het uitreiken van de eerste certificaten voor de eerste twee edities van de opleiding Basiscertificaat Aardgasvrije Gebouwde Omgeving staat in het najaar de derde leergang voor de deur. We spraken Vincent Feith van Stichting !WOON en Willie Looman van IKEA, twee deelnemers van de eerste leergang. Zij vertelden Duurzaam Gebouwd over de ‘lessons learned’ en de impact van de opleiding.

 • Update nieuw Model Bouwteamovereenkomst

  Update nieuw Model Bouwteamovereenkomst

  Consultatiebijeenkomst levert feedback en suggesties op voor definitieve versie die in november wordt gepresenteerd.

 • Remontabel kantoorgebouw haalt natuur naar binnen

  Remontabel kantoorgebouw haalt natuur naar binnen

  In Driebergen verrijst een volledig remontabel kantoorpand, met een duurzaamheidsniveau dat ligt op BREEAM Outstanding. Hout is de belangrijkste toegepaste grondstof en aan het einde van de levensduur wordt het volledig in BIM gemodelleerde gebouw weer uit elkaar gehaald, als een bouwdoos van Lego. Zie daar het toekomstige onderkomen van Triodos Bank Nederland en Triodos Investment Management.

 • DigiDare Award: Pitch en Win!

  DigiDare Award: Pitch en Win!

  Pitch en win! Laat zien hoe jij cultuurverandering voor digitalisering hebt aangepakt en ding mee naar de DigiDare Award. Zet jij de toon voor de nieuwe cultuur?

 • Bergen duurzaamheid verzetten in België

  Bergen duurzaamheid verzetten in België

  In Westerlo gaat op een heuse duurzame bouwcampus het eerste circulaire gebouw van België verrijzen. Vanuit twee kanten speelt Nederland daarbij een voorname rol.

 • Verregaand verduurzamen door meer met minder

  Verregaand verduurzamen door meer met minder

  ‘To sustain our future, rich in colour’. Dat is de slogan die prijkt op de website van Baril, leverancier van duurzame verfoplossingen. Meer bereiken met minder vormt de ambitie, met een reductie van CO2-uitstoot, hergebruik van materialen en het verlagen van onderhoudskosten. We horen van productmanager Geert Duijghuisen hoe Baril inzet op duurzaamheid.

 • Verduurzaming heeft Deltaplan nodig

  Verduurzaming heeft Deltaplan nodig

  Voor woningcorporatie Woonbedrijf is het een lange weg naar meer duurzaamheid. Directeur Vastgoed Paul Terwisscha van Scheltinga blijft realistisch en ziet eerder versnippering dan grote stappen. Foto boven: Paul Terwisscha van Scheltinga

 • Ook zwembaden en sporthallen van het gas af

  Ook zwembaden en sporthallen van het gas af

  Niet alleen bedrijven en huishoudens moeten op termijn over van gas op groene stroom. Ook zwembaden en sportaccommodaties staan voor deze uitdaging. Hellebrekers ontwerpt, realiseert, onderhoudt en beheert gasloze zwembaden en sporthallen en werkt zo aan accommodaties van de toekomst.

 • 'Niet alleen praten over anders bouwen, ook doen!'

  'Niet alleen praten over anders bouwen, ook doen!'

  Bouwen kán anders. ‘Verwachtingen overtreffen’ is een krachtige kreet, uitdagend om volledig in te vullen. Dat geldt zeker voor de bouw- en vastgoedsector. Daar waar eindgebruikers uiteenlopende wensen hebben en de pool van vaklieden is uitgedund. Eén ding staat vast: bouwen kan en móet anders. Hoe dat precies in zijn werk gaat, wordt duidelijk na een interview met de twee eigenaren van Van der Heijden bouw en ontwikkeling. Beeld: Van der Heijden bouw en ontwikkeling, foto bovenaan: Nieuwbouw Udea

 • Vier miljoen vierkante meter gebouw met GPR gecertificeerd

  Vier miljoen vierkante meter gebouw met GPR gecertificeerd

  Nederland heeft een nieuwe mijlpaal bereikt op het gebied van duurzaam bouwen. Vier miljoen vierkante meter vloeroppervlakte in Nederland is gecertificeerd met het keurmerk GPR Gebouw.

 • 'Handen uit de mouwen voor verduurzaming in UK'

  'Handen uit de mouwen voor verduurzaming in UK'

  Met 300.000 Nederlandse klanten mag Corporate Facility Partners (CFP) de Energiemodule met recht een gevestigde naam in de markt noemen. De tool geeft duurzaamheidsadvies over onder andere energielabel en businesscase, geen overbodige luxe in tijden van informatieplicht en een groeiende wens voor labelsprongen. De volgende mijlpaal komt in zicht, nu Lloyds Banking Group uit het Verenigd Koninkrijk het gereedschap wil inzetten om Britse gebouweigenaren te laten versnellen.

 • Gezonde werkomgeving hoogste prioriteit voor nieuwbouw BESIX Dordrecht

  Gezonde werkomgeving hoogste prioriteit voor nieuwbouw BESIX Dordrecht

  ‘Een ingetogen duurzaam gebouw met aandacht voor gezondheid en welzijn’. Zo kan het kantoor van BESIX in Dordrecht het best worden omschreven. Een open en licht gebouw met levend groen, waar medewerkers comfortabel kunnen werken. We interviewen projectleider Kiki van der Veen van VIAC adviseurs om achter de details van de duurzaamheidsambities te komen.


Op de hoogte blijven?

Wilt u in aanloop naar Building Holland op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen
en informatie? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief van Building Holland.

Inschrijven nieuwsbrief

Terug naar boven