Hét innovatie event voor de bouw en vastgoed

17 t/m 19 april 2018

Duurzaam Gebouwd Nieuws

 • Crisis maakt alles beter

  Crisis maakt alles beter

  Eén van de sprekers op het CFP Green Buildings congres op 13 september is filosoof, TED-spreker en impact investor Ruud Veltenaar. Hij neemt zijn toehoorders met de nodige dosis humor mee in een verhaal over drie fundamentele en diep ingrijpende crises, die uiteindelijk uitmonden in een betere wereld. Zijn betoog zet zijn toehoorders ongetwijfeld aan het denken.

 • Biologische supermarktketen krijgt ‘Excellent’ distributiecentrum 

  Biologische supermarktketen krijgt ‘Excellent’ distributiecentrum 

  In Veghel start Van der Heijden bouw en ontwikkeling over een paar weken met de nieuwbouw voor Udea/Ekoplaza. Het gaat om geconditioneerde warehousing inclusief een kantoorgebouw met een totaal oppervlak van ongeveer 32.000 vierkante meter. 

 • Accusystemen in kantoren en scholen niet rendabel – deel 1

  Accusystemen in kantoren en scholen niet rendabel – deel 1

  Energieopslag in accu’s staat steeds meer in de belangstelling. Uit eerder onderzoek bleek al dat het niet lang meer duurt voordat de investering in een thuisbatterij vanuit financieel oogpunt de moeite waard is. Geldt dit ook voor toepassing van accu’s in de kleinere utiliteitsbouw? Deze vraag wakkerde Duurzaam Gebouwd-partner Merosch aan om onderzoek te doen naar de potentie van accusystemen in scholen en kantoren met een kleinverbruiksaansluiting. In dit eerste deel van een tweedelige reeks zoomen we in op de energetische effecten van zo’n accusysteem. Tekst: Sven Korpershoek, Merosch

 • Ga geïnspireerd op vakantie

  Ga geïnspireerd op vakantie

  Heb je op of onderweg naar je vakantiebestemming behoefte aan wat inspiratie? Neem de whitepaper Gezonde Gebouwen mee op je tablet of smartphone en ontdek wat de meerwaarde is  van gebouwen die welzijn bevorderen.

 • Video: On Stage Live met onder anderen Babette van Loon en Bart Triep

  Video: On Stage Live met onder anderen Babette van Loon en Bart Triep

  Rudy Grevers, Babette van Loon, Bart Triep en Jan Jaap Blüm werden aan de tand gevoeld door Duurzaam Gebouwd-expert Jan Willem van de Groep tijdens Duurzaam Gebouwd LIVE.

 • 'Meten is weten en verbeteren'

  'Meten is weten en verbeteren'

  Innovaties voor een zelflerende en optimale werkplek en de businesscases voor slimme gebouwen stonden centraal tijdens het seminar Smart Buildings, gehouden op de Bouwcampus van de TU Delft.

 • Efficiëntie in exploitatiefase vraagt om slimme systemen

  Efficiëntie in exploitatiefase vraagt om slimme systemen

  Slimme systemen helpen een gebouw optimaliseren in klimaat, mobiliteitsprocessen en werkplekken toekennen. Gebruikers voelen zich beter en kunnen werkzaamheden efficiënter uitvoeren. De toekomst is smart, zo klinkt het in de markt. We nemen een kijkje in de nieuwe catalogus van BRControls en stellen enkele oplossingen voor die gebouwen slimmer maken.

 • Noord-Hollandse gemeenten krijgen geld voor onderzoek naar gasloze buurten

  Noord-Hollandse gemeenten krijgen geld voor onderzoek naar gasloze buurten

  Hoe kun je als gemeente ervoor zorgen dat in 2021 woningen en gebouwen worden verwarmd zonder aardgas? In Noord-Holland willen Gedeputeerde Staten daarvoor € 2,9 miljoen beschikbaar stellen om onderzoek naar het verduurzamen van een buurt te ondersteunen.

 • Klimaatakkoord: Wijk voor wijk of burger voor burger?

  Klimaatakkoord: Wijk voor wijk of burger voor burger?

  100.000 corporatiewoningen verduurzaming in 2021, subsidie voor gebouwgebonden financiering en een norm voor de maximale warmtevraag voor woningen. Zomaar enkele maatregelen die worden genomen in het kader van het klimaatakkoord.

 • Video: Interview met nieuwe partner croonwolter&dros

  Video: Interview met nieuwe partner croonwolter&dros

  Benieuwd waarom croonwolter&dros partner zijn geworden van Duurzaam Gebouwd? Uit een interview blijkt waarom deze organisatie zich aansloot bij het kennisplatform.

 • VLA doet mee aan onderzoek naar fijnstofreductie in en om gebouwen 

  VLA doet mee aan onderzoek naar fijnstofreductie in en om gebouwen 

  De Vereniging Leveranciers van Luchttechnische Apparaten (VLA) heeft zich als partner aangesloten bij het onderzoek naar fijnstofreductie in en om gebouwen. Dit gebeurde door ondertekening van de overeenkomst door Erik van Heuveln, voorzitter VLA en John Lens, directeur TVVL, na afloop van de Algemene Ledenvergadering van VLA in Bunnik.

 • Platform voor innovatie Dudoc Parkstad opent deuren

  Platform voor innovatie Dudoc Parkstad opent deuren

  De eerste Dudoc-vestiging in Nederland wordt binnenkort geopend. Dudoc Parkstad is een platform voor innovatie. Duurzame bedrijven wereldwijd kunnen hier hun innovatieve producten en designs introduceren. Het is tevens een plek om mensen te inspireren en samen te brengen rondom duurzaamheid.

 • BREEAM Outstanding voor vrieshuis in Rotterdamse Waalhaven

  BREEAM Outstanding voor vrieshuis in Rotterdamse Waalhaven

  Het koel- en vrieshuis Kloosterboer Cool Port in de Rotterdamse Waalhaven heeft onlangs met een score van 86,76% het BREEAM-NL oplevercertificaat ‘Outstanding’ ontvangen. Deze vestiging van het Kloosterboer concern is hiermee volgens de beoordelingsrichtlijn 2014 één van de meest duurzame koel- en vrieshuizen in Nederland.

 • Kennis vergaren na de bouwvak

  Kennis vergaren na de bouwvak

  Na de bouwvak staan er weer verschillende evenementen op het programma van Duurzaam Gebouwd, gefocust op gezondheid, renoveren, transformeren, circulariteit en andere belangrijke onderwerpen. In dit artikel zetten we de evenementen voor je op een rij.

 • Grote partijen zetten met betonakkoord in op verduurzaming

  Grote partijen zetten met betonakkoord in op verduurzaming

  Ongeveer 50 partijen ondertekenden afgelopen 10 juli het Betonakkoord. Producenten, opdrachtgevers en aannemers spreken af om 100% materiaal te recyclen en CO2-uitstoot te verlagen. Duurzaam Gebouwd-partner Betonhuis formuleerde samen met haar leden uitgangspunten voor een roadmap, om invulling te geven aan het akkoord.

 • Gebiedsontwikkeling in Ede met 68 energiezuinige woningen

  Gebiedsontwikkeling in Ede met 68 energiezuinige woningen

  In deelplan De Zouterij OP ENKA in Ede worden 68 energiezuinige woningen gerealiseerd. Alle woningen zijn verkocht en worden naar verwachting in het tweede kwartaal van 2019 opgeleverd.

 • Video: Banken en de Energietransitie | Aflevering 3 ABN AMRO

  Video: Banken en de Energietransitie | Aflevering 3 ABN AMRO

  In de driedelige reeks 'Banken en de Energietransitie' zoomen we in op de ambities van banken rondom de energietransitie. Welke stappen zetten zij om, samen met hun klanten, duurzaamheidsdoelstellingen te behalen en te overtreffen?     

 • Ons drievoudige succes

  Ons drievoudige succes

  Heb je eindelijk zonnecellen op je dak gelegd en dan komt de volgende uitdaging er alweer aan: opeens moeten we allemaal #VanGasLos. In een dichtbebouwd stedelijk gebied met veel, heel veel belanghebbenden en weinig ruimte heb je de nodige uitdagingen om dit te realiseren. Ik neem je in deze expertpost mee in een verduurzamingsproject op kleine schaal met mooie ambities.

 • Langer leven in nieuwe Utrechtse Blue District

  Langer leven in nieuwe Utrechtse Blue District

  Het eerste woon- en werkgebied ter wereld waarin bewoners en gebruikers langer kunnen leven en werken dan in gewone gebieden: zo moet de Utrechtse Cartesiusdriehoek worden. Dit voormalige NS-werk- en rangeerterrein wordt getransformeerd naar het voorbeeld van zogeheten blue zones: plekken op aarde waar mensen aanwijsbaar langer leven dankzij onder andere een gezonde omgeving en gebouwen, gezondere voeding, meer samenzijn en ontspanning. Met het plan Blue District worden deze elementen samengebald in één gebied.

 • Video: On Stage LIVE | Stefan van Uffelen

  Video: On Stage LIVE | Stefan van Uffelen

  Duurzaam Gebouwd-expert Stefan van Uffelen gaat tijdens zijn presentatie op Duurzaam Gebouwd LIVE in op de vorderingen omtrent het Madaster, het publieke platform met een bibliotheek voor materialen. 


Op de hoogte blijven?

Wilt u in aanloop naar Building Holland op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen
en informatie? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief van Building Holland.

Inschrijven nieuwsbrief

Terug naar boven