Hét innovatie event voor de bouw en vastgoed

17 t/m 19 april 2018

Duurzaam Gebouwd Nieuws

 • 'Zo overtuigen we investeerders van verduurzamingsvoordelen'

  'Zo overtuigen we investeerders van verduurzamingsvoordelen'

  Diverse internationale experts, waaronder Duurzaam Gebouwd-expert Albert Hulshoff, stelden een wetenschappelijk artikel op om investeerders te overtuigen van verduurzamingskansen. In het stuk komt naar voren hoe je verschillende voordelen, multiple benefits, die voortkomen uit verduurzamingsingrepen, kunt inzetten om ingrijpende renovaties te realiseren. 

 • Nieuw jasje voor voormalig kantoorgebouw

  Nieuw jasje voor voormalig kantoorgebouw

  In opdracht van vastgoedbeheerkantoor De Elf Provinciën transformeren de bouwbedrijven Wessels Zeist en Bébouw Midreth een bestaand kantoorgebouw aan de Utrechtse Kaatstraat naar een gebouw met commerciële ruimten en 83 appartementen.

 • Ambassadeurs zetten zich in voor levenskwaliteit

  Ambassadeurs zetten zich in voor levenskwaliteit

  Koninklijke VolkerWessels wees 12 ambassadeurs voor levenskwaliteit aan, die het thema de komende tijd verder vorm geven. De geselecteerde mannen en vrouwen geven het onderwerp op diverse manieren handen en voeten en brengen intern als extern de urgentie voor het voetlicht. 

 • Plannen voor duurzame, circulaire economie verschenen

  Plannen voor duurzame, circulaire economie verschenen

  De plannen voor een duurzame, circulaire economie in Nederland in 2050 zijn begin deze week overhandigd aan staatssecretaris Stientje van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat.

 • Het gezondste gebouw van Europa!

  Het gezondste gebouw van Europa!

  Op de vraag wie een comfortabel, gezonde en energieleverende werkomgeving wil hebben, antwoordt iedereen bevestigend. Verstandig ook, we brengen namelijk het grootste gedeelte van onze tijd binnen door op kantoor. Een logisch vervolgvraag luidt: Hoe voorziet die werkomgeving in ons welzijn en optimaal functioneren?

 • ‘Meet voortgang circulaire economie’

  ‘Meet voortgang circulaire economie’

  Zorg voor een monitoringssysteem om de beoogde transitie naar een circulaire economie te kunnen volgen. Werk daarnaast toe naar een circulair equivalent van de Nationale Energieverkenning, met hierin onder meer een evaluatie van het huidige beleid.

 • Genomineerden Duurzaam Bouwen Awards bekend 

  Genomineerden Duurzaam Bouwen Awards bekend 

  De genomineerden voor de Duurzaam Bouwen Awards zijn bekend. De vakkundige jury selecteerde kanshebbers binnen drie categorieën: meest duurzame project, meest duurzame woningcorporatie en meest duurzame gemeente. Tijdens het Duurzaam Gebouwd Congres op 1 februari 2018 worden de winnaars bekend gemaakt. 

 • 8 aardgasloze nieuwbouwwoningen in Helden

  8 aardgasloze nieuwbouwwoningen in Helden

  In de Carolusstraat in Helden staan acht aardgasloze nieuwbouwwoningen. De woningen vormen een stap binnen de ambitie van Wonen Limburg om zoveel mogelijk woningen van het aardgas af te hebben in 2030. 

 • Amercentrale volledig op biomassa in 2030

  Amercentrale volledig op biomassa in 2030

  RWE start deze maand met de bijstook van biomassa op de Amercentrale. Dit jaar vervangt het energiebedrijf 50% van de kolen door duurzame biomassa. In 2019 stijgt dit percentage naar 80% en uiterlijk in 2030 wil dit energiebedrijf alle kolen hebben vervangen door biomassa.

 • Den Haag wil alle schoolgebouwen energieneutraal maken

  Den Haag wil alle schoolgebouwen energieneutraal maken

  Als eerste gemeente van Nederland wil Den Haag alle bestaande 230 schoolgebouwen in de stad energieneutraal maken. Dit moet voor 2040 gebeurd zijn, als de stad klimaatneutraal wil zijn.

 • Regelapparatuur vernieuwd zonder impact op processen

  Regelapparatuur vernieuwd zonder impact op processen

  In een tijdbestek van drie jaar is in het Flevoziekenhuis in Almere de DDC3000 regelapparatuur vervangen door de DDC4000-systemen van Kieback&Peter. Doel was om de technische installaties continu in bedrijf te houden, zonder impact op processen.

 • Tool geeft inzicht in impact FSC-hout

  Tool geeft inzicht in impact FSC-hout

  De FSC Impacttool geeft bedrijven en overheden inzicht in de positieve impact op het gebruik van FSC-gecertificeerd hout in projecten.

 • Circulair versus duurzaam versus energieneutraal bouwen

  Circulair versus duurzaam versus energieneutraal bouwen

  Slechts 5.000 Chileense peso's kostten de patroeska-poppetjes die ik voor deze blog kocht in een winkeltje in Castro, een schilderachtig stadje op het eiland Chiloë in Chili. Ze zijn in mijn ogen perfect geschikt om de ogenschijnlijke dilemma's tussen duurzaam-, circulair,- en energieneutraal-bouwen te laten verdwijnen.

 • Rondetafel: ‘In een gezond gebouw staat de mens centraal’

  Rondetafel: ‘In een gezond gebouw staat de mens centraal’

  “De introductie van de MPG draagt bij aan toename van gezonde gebouwen, maar alleen met een berekening kom je er niet.” Dat was een van de conclusies van het rondtafelgesprek over ‘Gezonde Gebouwen’, dat plaatsvond in het circulaire gebouw Circl. 

 • Verhuizing naar gezond en circulair kantoor

  Verhuizing naar gezond en circulair kantoor

  Merosch verhuisde op 1 januari jongstleden naar een gerenoveerde gymzaal uit 1955. Bij de renovatie van het gebouw is bijzondere nadruk gelegd op gezondheid, duurzaamheid en circulariteit. 

 • Duurzaam Gebouwd lanceert whitepaper Internet of Things

  Duurzaam Gebouwd lanceert whitepaper Internet of Things

  Duurzaam Gebouwd lanceert een whitepaper over Internet of Things, met onder andere aandacht voor het belang van data, best practices verspreid over heel Nederland en meer informatie over hoe in te spelen op het privacyvraagstuk. 

 • #VanGasLos dankzij subsidie Amsterdam Aardgasvrij

  #VanGasLos dankzij subsidie Amsterdam Aardgasvrij

  Een bewoonster van de Rivierenbuurt in Amsterdam maakte haar huis aardgasvrij met de subsidie Amsterdam Aardgasvrij. De verbouwing duurde 5 dagen. 

 • Rotterdam krijgt eerste circulaire woonwijk van Nederland

  Rotterdam krijgt eerste circulaire woonwijk van Nederland

  De eerste volledig circulaire woonwijk van Nederland staat - als het aan de samenwerkende consortia ligt - volgend jaar in de Rotterdamse wijk Heijplaat. Het wordt een duurzame zelfvoorzienende woonbuurt, bestaande uit circa 19 woningen.

 • Samenwerking moet werkstromen volledig digitaliseren

  Samenwerking moet werkstromen volledig digitaliseren

  VolkerWessels wil al haar zijn werkstromen volledig digitaliseren met Trimble-bouwtechnologieën. Daarom zijn beide bedrijven een samenwerkingsverband gestart.

 • Nieuwe Arnhemse sociale huurwoningen zonder gasaansluiting

  Nieuwe Arnhemse sociale huurwoningen zonder gasaansluiting

  De woningcorporaties Volkshuisvesting, Vivare en Portaal hebben samen afgesproken dat ze nieuwe sociale huurwoningen bouwen zonder een gasaansluiting. 


Op de hoogte blijven?

Wilt u in aanloop naar Building Holland op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen
en informatie? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief van Building Holland.

Inschrijven nieuwsbrief

Terug naar boven