Hét innovatie event voor de bouw en vastgoed

17 t/m 19 april 2018

Duurzaam Gebouwd Nieuws

 • Ouwe zooi kan echt niet meer

  Ouwe zooi kan echt niet meer

  In Nederland zijn er ruim 600.000 utiliteitsgebouwen. En daarvan moet het energieverbruik omlaag en daarin moet de opwekking van hernieuwbare energie omhoog. In ál die gebouwen. Met ál die gebruikers. Kantoren, zorginstellingen, winkels, bedrijfshallen, onderwijsgebouwen, horeca, sportaccommodaties, ze komen allemaal aan de beurt.

 • Kansen van omgevingswet voor overheden

  Kansen van omgevingswet voor overheden

  De Johan van Oldenbarnevelt academie organiseert een seminar in het teken van de omgevingswet. Tijdens de bijeenkomst komen onder andere kansen en voorbeelden voorbij die gerelateerd zijn aan de regelgeving.

 • Testcentrum verbindt ventilatietheorie met praktijk

  Testcentrum verbindt ventilatietheorie met praktijk

  Experimenteren en monitoren in levensechte omstandigheden. Veel productontwikkelaars en installateurs dromen ervan, omdat het optimalisatie en conceptontwikkeling in de hand werkt. Zo ook specialist in binnenklimaat Renson, die in Waregem een testcentrum opzette.

 • Infraroodverwarming als onderdeel van elektrische toekomst

  Infraroodverwarming als onderdeel van elektrische toekomst

  Het toepassen van infraroodverwarming is nog geen gemeengoed in de bouw- en vastgoedsector, terwijl het een belangrijk alternatief vormt om de gasloze toekomst in te vullen. Voor welk type vastgoed is de techniek interessant en hoe verloopt de toepassing van deze panelen?

 • Conceptaanvraag klaarzetten voor najaarsronde SDE+

  Conceptaanvraag klaarzetten voor najaarsronde SDE+

  Vanaf 20 september 2018 is het mogelijk om de SDE+ subsidieaanvraag klaar te zetten in eLoket. Wie aan de slag gaat met het produceren van hernieuwbare energie, doet er goed aan om mee te dingen met de najaarsronde van deze subsidie.

 • Tweede versie WELL heeft meer flexibele eisen

  Tweede versie WELL heeft meer flexibele eisen

  Sinds juni 2018 is er een tweede versie van de certificeringsmethodiek WELL. Verschillen tussen V1 en V2 worden onder de loep genomen door Duurzaam Gebouwd-partner DGMR.

 • Onze route verandert constant

  Onze route verandert constant

  Deze zomer had ik een weekend weg gepland. Mijn verjaardagscadeau: twee dagen wandelen in de Alpen met mijn broer en daarna mijn moeder verrassen op haar verjaardag. Oftewel: vrijdag naar München, maandag weer terug.

 • Inge Diepman dagvoorzitter Duurzaam Gebouwd Congres 2019

  Inge Diepman dagvoorzitter Duurzaam Gebouwd Congres 2019

  Het Duurzaam Gebouwd Congres vindt plaats op 14 februari 2019, in samenwerking met de provincie Friesland. Zoals voorgaande jaren staat Inge Diepman op het hoofdpodium als dagvoorzitter. Zij neemt je mee in de plannen voor een energieneutraal Friesland en daarbuiten.

 • Whitepaper ontvouwt besparingspotentieel van ruimteregeling

  Whitepaper ontvouwt besparingspotentieel van ruimteregeling

  Door zelflerend regelen van elke ruimte is een energiebesparing van 20% te halen. Een whitepaper gaat in op de manieren waarop deze besparing gerealiseerd kan worden.

 • Eerste aflevering ‘De Beste Van de Groep’ over slim netwerk thuisbatterijen

  Eerste aflevering ‘De Beste Van de Groep’ over slim netwerk thuisbatterijen

  In de gloednieuwe reeks ‘De Beste van de Groep’ komt de top 5 van favoriete innovaties van Duurzaam Gebouwd-expert Jan Willem van de Groep in beeld. De eerste aflevering staat in het teken van CrowdNett, ontstaan uit een samenwerking tussen Eneco, Tesla en LG.

 • Schrijf je in voor de Duurzaam Bouwen Awards 2019

  Schrijf je in voor de Duurzaam Bouwen Awards 2019

  De inschrijvingen voor de Nederlandse Duurzaam Bouwen Awards 2019 zijn geopend.  Op 14 februari tijdens het Duurzaam Gebouwd Congres staan de meest duurzame projecten en organisaties in het middelpunt van de belangstelling.

 • Seminar neemt brandveiligheid van gevels onder de loep

  Seminar neemt brandveiligheid van gevels onder de loep

  De brandveiligheid van gevels komt onder de aandacht tijdens het Fire Seminar op 20 september 2018. Inschrijven kan nog, op de valreep, om alles te weten te komen over dit onderwerp.

 • Dak Amsterdamse Gashouder omgebouwd tot zonnepark

  Dak Amsterdamse Gashouder omgebouwd tot zonnepark

  Op het dak van de Gashouder van de Amsterdamse Westergasfabriek zijn vorige week de 1024 geplaatste zonnepanelen in gebruik genomen. Buurtbewoners kunnen gebruik maken van de stroom. Het dak is door de Westergasfabriek beschikbaar gesteld aan coöperatie Ecostroom. Alle zonnepanelen zijn verkocht en inmiddels is er een wachtlijst.

 • Nieuwe woningen in Duivendrecht alsnog 'gasloos'

  Nieuwe woningen in Duivendrecht alsnog 'gasloos'

  De 14 eengezinswoningen van BPL Pensioen in Duivendrecht worden alsnog gebouwd zonder gasaansluiting. In de oorspronkelijke plannen, waarvoor de contracten in 2016 werden getekend, waren de woningen nog voorzien van een gasaansluiting. 

 • Onderzoek: bestaande kantoren veel eerder energieneutraal 

  Onderzoek: bestaande kantoren veel eerder energieneutraal 

  Bestaande kantoren in Nederland kunnen vijf tot tien jaar eerder dan in 2050 energieneutraal zijn. Dit is de duidelijke conclusie uit het onderzoek Roadmap to Paris van e-nolis, een bedrijf op de TU/e Campus in Eindhoven dat intelligente software voor de gebouwde omgeving ontwikkelt. 

 • “Kijk als een familiebedrijf naar de toekomst”

  “Kijk als een familiebedrijf naar de toekomst”

  “Kijk als een familiebedrijf naar de toekomst, ook al werk je voor een multinational. Want als je dat doet, krijg je een duurzamere wereld.” Dat was de boodschap, die Bram Adema, directeur CFP Green Buildings, de bezoekers donderdag aan het einde van de middag meegaf bij de afsluiting van het Green Buildings Congres 2018 in het Koninklijk Instituut voor de Tropen. 

 • Circularikoek

  Circularikoek

  Met verbazing heb ik deze week gekeken naar een uitzending van Zembla. Kunststofgrasmatten dienen te worden gerecycled, eigenaren van kunstgrasvelden betalen hier ook voor. In de ‘tussentijd’ ligt heel Nederland vol met deze opgerolde ‘gerecyclede’ grasvelden op ongeschikte terreinen, met alle milieu gevolgen van dien. 

 • Eerste zonnepanelen ingehangen op Solar Highways

  Eerste zonnepanelen ingehangen op Solar Highways

  Vandaag zijn de eerste geluidswerende zonnepanelen ingehangen in het project Solar Highways. Een geluidscherm waarin tweezijdige zonnepanelen op deze schaal zijn geïntegreerd is niet eerder ontwikkeld en toegepast. De ingebruikname en de eerste levering van energie is gepland in december 2018.

 • Bouwonderneming TBI doet mee aan Madaster

  Bouwonderneming TBI doet mee aan Madaster

  Bouwonderneming TBI Holdings heeft een partnerovereenkomst getekend met Madaster Services. Madaster is het onafhankelijk publiek platform dat materialenpaspoorten genereert met als doel wereldwijd afval te elimineren. 

 • Hout uit 100 jaar oude huizen verwerkt tot nieuwe dakramen

  Hout uit 100 jaar oude huizen verwerkt tot nieuwe dakramen

  Hout uit gesloopte Rotterdamse woningen uit 1910 gebruikt voor nieuwe dakramen: dat is de nieuwste loot aan de circulaire stam. Grondstoffendelver A. van Liempd Sloopbedrijven en VELUX hebben deze circulaire loop ontwikkeld. Woningcorporatie Woonbedrijf uit Eindhoven is de eerste die hier gebruik van maakt. Momenteel voorzien zij ruim 90 van hun sociale huurwoningen van deze, door FSC als Recycled gecertificeerde, nieuwe dakramen.


Op de hoogte blijven?

Wilt u in aanloop naar Building Holland op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen
en informatie? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief van Building Holland.

Inschrijven nieuwsbrief

Terug naar boven