Hét innovatie event voor de bouw, installatie en vastgoed

9 t/m 11 april 2019

Duurzaam Gebouwd Nieuws

 • Duurzaam Gebouwd Congres: begin 2019 met een opdrachtklapper!

  Duurzaam Gebouwd Congres: begin 2019 met een opdrachtklapper!

  Wil je 2019 met een klapper van een opdracht beginnen en nieuwe verbindingen leggen? De workshops tijdens het Duurzaam Gebouwd Congres 2019 brengen je direct in contact met experts in verduurzaming en helpen je op weg met tools, tips en advies.  Foto: verbinding maken tijdens een van de workshops tijdens het Duurzaam Gebouwd Congres 2018

 • Luchtdicht bouwen als norm bij BENG-realisaties

  Luchtdicht bouwen als norm bij BENG-realisaties

  Het klimaatakkoord schetst een tijd van forse verduurzaming. Er moeten minstens 50.000 woningen per jaar worden aangepakt, maar er ligt een bedreiging op de loer: het gebrek aan vakmensen.

 • IntrCooll van Oxycom wint Climate Control Award

  IntrCooll van Oxycom wint Climate Control Award

  De IntrCooll-unit zorgt voor energiezuinige en gezonde ruimtes, die een hoge productiviteit stimuleren.

 • Laagtemperatuurwarmtenetten centraal bij Open Source-bijeenkomst

  Laagtemperatuurwarmtenetten centraal bij Open Source-bijeenkomst

  Op 28 januari 2019 vindt de volgende Merosch Open Source-bijeenkomst plaats. Dit keer buigen experts zich over laagtemperatuur-warmtenetten, een vervolg op een eerdere bijeenkomst die veel deelnemers naar zich toe trok.

 • Marktvisie krijgt andere plek binnen Rijkswaterstaat

  Marktvisie krijgt andere plek binnen Rijkswaterstaat

  “De tijd is rijp voor het overdragen van het programma. De directeuren ademen Marktvisie en ik zie genoeg projectmanagers binnen Rijkswaterstaat die er heel enthousiast over zijn.”

 • Van inefficiënt kantoor naar energiepositief appartement

  Van inefficiënt kantoor naar energiepositief appartement

  Studenten van de TU Delft gaan voor goud tijdens de Solar Decathlon Europe 2019. Hun plan voor modulaire appartementen is onderdeel van een ver doorgevoerd integraal concept.

 • Eerste versie van PvE Gezonde Kantoren uitgebracht

  Eerste versie van PvE Gezonde Kantoren uitgebracht

  De eerste versie (1.0) van het Programma van Eisen voor Gezonde Kantoren is uitgebracht. In deze verse publicatie komen vier thema’s op het vlak van binnenklimaat voorbij met drie verschillende ambitieniveaus.

 • Studententeam TU/e presenteerde LINQ op Solar Decathlon Middle East 2018

  Studententeam TU/e presenteerde LINQ op Solar Decathlon Middle East 2018

  VIRTUe, het studententeam van de Technische Universiteit Eindhoven, heeft de zesde plaats bereikt in de Solar Decathlon Middle East 2018. Dat deden ze met het duurzame appartementencomplex LINQ.

 • Bijeenkomst blikt vooruit op duurzaam en gezond beurskwartier

  Bijeenkomst blikt vooruit op duurzaam en gezond beurskwartier

  Het Beurskwartier achter het centraal station Utrecht wordt innovatief, duurzaam en gezond. De slotbijeenkomst van het Living Lab Utrecht SGS nadert en jij kunt erbij aanwezig zijn.

 • ‘Overheden moeten PAAS/BAAS aanbesteden!’

  ‘Overheden moeten PAAS/BAAS aanbesteden!’

  In de verandering naar een volledig circulaire economie krijgen as a service-constructies een belangrijke plek. Door het eigendom bij de producent of een consortium van ketenpartners te houden is het eenvoudiger om de regie te houden over grondstoffengebruik en ligt het upgraden van innovaties en producten voor de hand. Is de constructie voor opdrachtgevers gesneden koek of moeten er nog veel veranderingen in denken en aanbesteden plaatsvinden?

 • Circulair denken: van TCO naar TBO

  Circulair denken: van TCO naar TBO

  De circulaire economie begint op gang te komen. Ook in 2018 zijn fantastische ontwikkelingen opgestart in de gebouwde omgeving. Tijdens de week van de Circulaire Economie worden weer meer events en concepten getoond dan vorig jaar. Bij de koplopers is een omslag te merken in het denken van Total Cost of Ownership naar het denken in Total Benefit of Ownership.

 • Building Holland zet verbinding voorop

  Building Holland zet verbinding voorop

  Building Holland, het innovatie event voor de bouw, installatie en vastgoedsector van 9 tot en met 11 april 2019 in Rai Amsterdam manifesteert zich nadrukkelijk als verbinder. Event Director Richard Klein noemt die verbindende rol zelfs het centrale thema voor de editie 2019. ”Het gaat hier om de verbinding binnen de hele keten en verbinden van talenten met potentiële opdrachtgevers in ons nieuwe Talenten programma”, aldus Klein.

 • De Naarder Tinfabriek is klaar voor de toekomst

  De Naarder Tinfabriek is klaar voor de toekomst

  Originele details en duurzaamheid: die gaan hand en hand in ‘De Tinfabriek’ in Naarden. De voormalige tinsmelterij uit 1956 ging de afgelopen anderhalf jaar op de schop voor een grondige renovatie en een verduurzaming, met BREEAM-NL In-Use Excellent als resultaat. De smeltketels in de vier hallen zijn nu vervangen door Volvo’s en zzp’ers kunnen vanaf volgende maand werken in ‘MEETTIN’, het bijgebouw van de fabriek.

 • In 5 stappen meer grip op de kwaliteit van je gebouw

  In 5 stappen meer grip op de kwaliteit van je gebouw

  Het blijft een worsteling voor menig facilitair manager: overzicht en regie houden over de prestaties van een pand. Zeker omdat er vaak van álles verandert (ook zonder dat je dat weet). Hoe kan de techniek je helpen om te zorgen voor een blijvend gezonde werkomgeving, tevreden gebruikers en voorspelbare kosten?

 • 'Circulariteit is een kwestie van niet zeuren maar gewoon doen'

  'Circulariteit is een kwestie van niet zeuren maar gewoon doen'

  Een interview met Houkje Rijpstra, directeur Vereniging Circulair Friesland en spreker tijdens het Duurzaam Gebouwd Congres over de toekomst van circulariteit. Bron: Dit artikel verscheen eerder op Biind.nl.

 • Gasloos distributiecentrum in Waalwijk

  Gasloos distributiecentrum in Waalwijk

  Eind dit jaar staat in Waalwijk het nieuwe distributiecentrum van Healthlink, met een oppervlakte van 15.000 m2. Van dit centrum is niet alleen het kantoorgedeelte, maar ook de volledige opslaghal gasloos. Dankzij warmtepompen.

 • “Als de mores van aannemers niet veranderen, verandert er niets.”

  “Als de mores van aannemers niet veranderen, verandert er niets.”

  Biense Dijkstra (Bouwgroep Dijkstra Draisma) is er klaar mee: “Als je door fouten in bestek en tekeningen rollebollend over straat gaat, is dat dodelijk voor het proces.”

 • Van terugverdientijd naar duurzaam beleid

  Van terugverdientijd naar duurzaam beleid

  Veel gebouwbeheerders onderzoeken de mogelijkheden om hun pand duurzaam te koelen of verwarmen. Als het aankomt op de haalbaarheid, keken ze tot voor kort nog vaak door de traditionele bril waarbij terugverdientijd leidend is voor een eventuele investering. Terwijl wisselende energieprijzen, de druk om CO2 te besparen en mogelijke energiebelastingen er momenteel voor zorgen dat juist die terugverdientijd moeilijk te voorspellen is. Om die reden is een kentering zichtbaar: de thema’s toekomstgericht ondernemen en duurzaamheid krijgen een steeds strategischere rol binnen organisaties.

 • 'Beschikbaarheid van bouwmaterialen kritieke factor bij circulariteit'

  'Beschikbaarheid van bouwmaterialen kritieke factor bij circulariteit'

  Dat zegt ing. Roel Vollebregt, directievoorzitter van BAM Bouw en Vastgoed Nederland, gevraagd naar de knelpunten bij circulair bouwen. Daarbij benadrukt hij dat circulariteit meer is dan maatschappelijk verantwoord ondernemen: het moet een businessmodel zijn.

 • Remeha wil groeien met warmtepompen van Techneco

  Remeha wil groeien met warmtepompen van Techneco

  De wens om verder te groeien in de markt van warmtepompen heeft geleid tot een overname van Techneco door Remeha.


Op de hoogte blijven?

Wilt u in aanloop naar Building Holland op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen
en informatie? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief van Building Holland.

Inschrijven nieuwsbrief

Terug naar boven