Hét innovatie event voor de bouw en vastgoed

17 t/m 19 april 2018

Duurzaam Gebouwd Nieuws

 • Aardgasvrij bouwen kun je niet alleen

  Aardgasvrij bouwen kun je niet alleen

  Dat aardgasvrij bouwen leeft was donderdag 8 maart wel te zien aan de opkomst tijdens het symposium ‘Aardgasvrij Bouwen. Van het gas los’. Meer dan tweehonderd geïnteresseerden hadden zich aangemeld voor de bijeenkomst in Heerhugowaard. Conclusie aan het eind van de middag: technisch gezien is er geen belemmering, maar we moeten het samen doen en vooral niet langer wachten, want de consument is alert en geïnteresseerd.  Tekst: Gerrit Tenkink, Beeld: Uitgeverij Gelderland

 • Verplaatsbare circulaire woning in trek ook bij corporaties

  Verplaatsbare circulaire woning in trek ook bij corporaties

  De businesscase voor woningcorporaties van circulaire verplaatsbare woningen is een stuk aantrekkelijker als de tweede en derde exploitatietermijn van de woning worden meegerekend. Dat bleek tijdens het congres ‘Circulair bouwen met verplaatsbare woningen’ dat vorige week gehouden werd.

 • LIVE de verbinding maken met Duurzaam Gebouwd

  LIVE de verbinding maken met Duurzaam Gebouwd

  De ontwikkeling van een duurzaam gebouw of gebied valt of staat met een goede samenwerking tussen koplopers in de sector. Duurzaam Gebouwd LIVE brengt de integrale sector bijeen en maakt verrassende verbindingen tussen partijen die verduurzaming willen versnellen.

 • Duurzame condensdroger bespaart uienteler 80% energie

  Duurzame condensdroger bespaart uienteler 80% energie

  Uienteler en –leverancier MSP krijg binnenkort in Nieuwdorp een nieuw, duurzaam uienpakstation. Daarin worden uien op een duurzame wijze gedroogd dankzij een condensdrooginstallatie, die gebruikt van natuurlijke koelmiddelen.

 • Gerenoveerde huurwoningen in Oss met elk een ander soort energie-installatie

  Gerenoveerde huurwoningen in Oss met elk een ander soort energie-installatie

  In een gerenoveerd pand in Oss zijn door woningcorporatie Brabant Wonen vier nieuwe NoM-huurwoningen gerealiseerd, die alle vier verschillende duurzame installaties hebben gekregen. Het project aan de Driek van Erpstraat in Oss is begin deze maand opgeleverd.

 • Hightech complex as a service

  Hightech complex as a service

  The Dutch Mountains moet het grootste houten gebouw ter wereld worden en eind 2020 open gaan. Het high-tech werk- en verblijfscomplex heeft allerlei innovaties en moet symbool staan voor de slimste regio ter wereld.

 • Alfabetische lijst ABN AMRO Duurzame 50 bekend

  Alfabetische lijst ABN AMRO Duurzame 50 bekend

  De lijst voor de ABN AMRO Duurzame 50 is bekend! Benieuwd naar de personen die zijn geselecteerd voor de prestigieuze award die de meest duurzame persoon in de bouw- en vastgoedsector in het zonnetje zet? Bekijk in dit artikel de lijst in alfabetische volgorde.

 • Honderden hotels in Amsterdam onder de loep voor groendak

  Honderden hotels in Amsterdam onder de loep voor groendak

  Booking.com gaat samen met Rooftop Revolution bij meer dan 450 hotelpartners in Amsterdam kijken of de gebouwen geschikt zijn voor de installatie van een groen dak. Daarvoor krijgen deze gebouwen een quick scan, met het uiteindelijke doel 5.000 m2 aan groene daken aan te leggen en om de hotel partners te inspireren bij te dragen aan een groener Amsterdam.

 • Gebiedsontwikkeling in Nederland anno 2018: Eerst winst, duurzaamheid nergens te bekennen?

  Gebiedsontwikkeling in Nederland anno 2018: Eerst winst, duurzaamheid nergens te bekennen?

  Helaas lijkt mijn voorspelling in mijn blog van 30 september 2016 op Duurzaamgebouwd.nl sneller uit te komen dan gedacht. De aantrekkende economie blijkt nu al de grootste bedreiging voor duurzame gebiedsontwikkeling [1].

 • Vlaardingse portiekwoningen uit 1952 NoM-gerenoveerd

  Vlaardingse portiekwoningen uit 1952 NoM-gerenoveerd

  In Vlaardingen zijn twaalf portiekwoningen  van woningcorporatie Waterweg Wonen nul-op-de-meter gerenoveerd. Het gaat om portiekwoningen in de Indische Buurt, die stammen uit 1952. Eind deze week worden ze officieel opgeleverd.

 • Platform om duurzaamheid van interieurs te achterhalen

  Platform om duurzaamheid van interieurs te achterhalen

  Een centraal online platform waar inzichtelijk wordt hoe duurzaam, circulair en gezond een interieur is: dat moet het platform INSIDE/INSIDE worden.

 • Deep Dive sessies op Duurzaam Gebouwd LIVE

  Deep Dive sessies op Duurzaam Gebouwd LIVE

  Duurzaam Gebouwd heeft speciaal voor haar Partners een aantal nieuwe oplossingen ontwikkeld die de koplopers verder brengen in het realiseren van hun organisatiedoelstellingen. Tijdens Building Holland bieden wij je een sneak preview in deze nieuwe oplossingen!

 • Bedreigt duurzaamheid ons bestaansrecht?

  Bedreigt duurzaamheid ons bestaansrecht?

  Als industrie kunnen we de consumptiemaatschappij niet langer onderhouden met de mate van groei die we de komende decennia tegemoet gaan. In 2030 groeien we naar een wereldwijde middenklasse van 3 miljard: in 2010 was dit nog 1.8 miljard. Een stijging van 60%! In de afgelopen 50 jaar hebben we bijna 60% van ons eigen ecosysteem ontgonnen.  Tel hierbij op dat in de twintigste eeuw onze populatie is verviervoudigd en ons GDP (Gross Domestic Product) en consumptie zijn vergroot met factor 20. Mijn conclusie is dan ook dat duurzaamheid geen agendapunt hoort te zijn, maar een andere manier van leven en ondernemen eist: simpelweg je boerenverstand gebruiken.

 • Debat over #VanGasLos met uitdagingen en oplossingen

  Debat over #VanGasLos met uitdagingen en oplossingen

  Op 19 april 2018 vindt tijdens Building Holland 2018 het grote #VanGasLos debat plaats. Het debat moet helderheid geven over de stappen die de Nederlandse bouw- en vastgoedsector de komende jaren moet zetten om tot een gebouwenvoorraad te komen die geen aardgas gebruikt.

 • Duitse duurzame energiebedrijf stapt in Nederlandse zonnemarkt

  Duitse duurzame energiebedrijf stapt in Nederlandse zonnemarkt

  Het Duitse duurzame energiebedrijf BayWa en GroenLeven startten een joint venture. 

 • Eerste van 70 Groningse scholen aardbevingsbestendig en gasloos

  Eerste van 70 Groningse scholen aardbevingsbestendig en gasloos

  Circa zeventig scholen in het Groningse aardbevingsgebied worden bouwkundig versterkt of herbouwd. De Nationaal Coördinator Groningen wil met een speciaal scholenprogramma al deze scholen vóór 2021 aardbevingsbestendig en toekomstbestendig maken. Daarvoor hanteert uitvoeringsorganisatie Centrum Veilig Wonen hogere eisen dan het Bouwbesluit. Klimaatgroep Holland voldoet daaraan en voorzag de eerste twee scholen van aardbevingsbestendige en gasloze klimaatinstallaties.

 • Frisse Scholen: hoe presteren ze in de praktijk?

  Frisse Scholen: hoe presteren ze in de praktijk?

  Minister Arie Slob van Onderwijs stuurde de Monitor Onderwijshuisvesting po/vo in december 2017 naar de Tweede Kamer waarin werd vermeld: “Driekwart van de schoolbesturen vindt dat er een grote noodzaak is voor ingrijpende aanpassingen aan hun schoolgebouw, vooral op het punt van functionaliteit, milieu, energieverbruik en binnenklimaat.” Het is dan ook niet voor niets dat het als een van de prioriteiten is opgenomen in de Bouwagenda. Auteurs: Ir. W.H. (Wim) Maassen PDEng, Senior Consultant Energie en Duurzaamheid, Royal HaskoningDHV en TU/e Fellow, Technische Universiteit Eindhoven;Prof.ir. W. (Wim) Zeiler, Hoogleraar Installaties, Technische Universiteit Eindhoven

 • Gezonde Gebouwen tijdens Duurzaam Gebouwd LIVE

  Gezonde Gebouwen tijdens Duurzaam Gebouwd LIVE

  Het meten van gezondheid, effecten op arbeidsproductiviteit en ziekteverzuim en ontwerpen voor de eindgebruiker vormen actuele onderwerpen binnen het thema Gezonde Gebouwen. Op woensdag 18 april 2018 staat dit thema in de schijnwerpers bij Duurzaam Gebouwd LIVE op Building Holland 2018.

 • Duurzame isolatietechnologie wint IBS Award

  Duurzame isolatietechnologie wint IBS Award

  De International Builders Show Award is in de wacht gesleept door Aero-Therm, met zijn nieuwe duurzame isolatietechnologie. Van links naar rechts: Scott Sevon - IBS awards Subcommittee Chairman, Stewart Ratzker - President Aero-Therm, Matthew Amouyal - Aero-Therm Sales Manager, Fred Hoppe- NAHB Committee Chair

 • Abdeluheb Choho toegevoegd aan sprekersprogramma Duurzaam Gebouwd LIVE

  Abdeluheb Choho toegevoegd aan sprekersprogramma Duurzaam Gebouwd LIVE

  Wethouder Abdeluheb Choho van gemeente Amsterdam is toegevoegd aan het programma van Duurzaam Gebouwd LIVE. Choho verzorgt een keynote op 19 april, als het thema #VanGasLos centraal staat.


Op de hoogte blijven?

Wilt u in aanloop naar Building Holland op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen
en informatie? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief van Building Holland.

Inschrijven nieuwsbrief

Terug naar boven