Hét innovatie event voor de bouw en vastgoed

17 t/m 19 april 2018

Duurzaam Gebouwd Nieuws

 • Duizend per dag!

  Duizend per dag!

  In 2050 moet de gebouwde omgeving in Nederland energieneutraal zijn. Dat is een immense uitdaging. Nederland kent zo’n 8 miljoen gebouwen. Willen we die doelstelling halen, dan moeten er de komende 30 jaar pakweg 1.000 gebouwen per werkdag worden uitgerust met of aangesloten op een compleet duurzame energievoorziening.

 • Op naar een volledig slimme vastgoedvoorraad

  Op naar een volledig slimme vastgoedvoorraad

  Het optimaliseren van mobiliteitsstromen, intelligent uitwisselen van energie en het maximaliseren van energie-efficiëntie. Over deze onderwerpen buigen experts zich tijdens het seminar Smart Buildings op 5 juli op De Bouwcampus van de TU Delft.

 • Laatste kans: aan de slag met #Klaarvooraardgasvrij

  Laatste kans: aan de slag met #Klaarvooraardgasvrij

  De tijd dringt! In 2030 gaat de gaskraan dicht. Wacht niet af en ga nu aan de slag met de innovatietender ‘Koretermijninnovaties aardgasloze wijken, woningen en gebouwen’. #Klaarvooraardgasvrij?

 • Live on stage: Lianda Sjerps-Koomen

  Live on stage: Lianda Sjerps-Koomen

  Lianda Sjerps-Koomen van TKI Urban Energy stond op het podium van Duurzaam Gebouwd LIVE.

 • Data inzetten voor maximale duurzame opwekking

  Data inzetten voor maximale duurzame opwekking

  Data uit de duurzame opwekking door zonnepanelen zweeft rond, vaak zonder eindbestemming. Als het aan SunData ligt, komt daar een einde aan. Met een geautomatiseerd proces tracht de jonge organisatie effectiever onderhoud en maximale opwek in de hand te werken. 

 • Webinar zoomt in op meerwaarde van inregelen

  Webinar zoomt in op meerwaarde van inregelen

  Op 5 juni aanstaande vindt een webinar plaats over ‘Inregelen: juist nu!’. Duurzaam Gebouwd-partner Remeha is betrokken bij het webinar, waar onder andere technisch instructeur Marius Valk zijn visie geeft op meer comfort en energiebesparing.

 • Verticaal groen dorp met shared living en vertical farming

  Verticaal groen dorp met shared living en vertical farming

  Binnenkort verrijst een appartementencomplex, anders dan alle anderen. Hier staat de combinatie van een community-gevoel en een circulaire, groene, gezonde omgeving centraal. “Concepten als shared living, vertical gardening & farming komen hier tot leven.”

 • Schrijf in net als 13.000 andere professionals

  Schrijf in net als 13.000 andere professionals

  Ook op de hoogte blijven van actueel nieuws rondom duurzame projecten en initiatieven? Ontdek als eerste hoe koplopers in de bouw- en vastgoedsector inzetten op duurzaamheid en mis niets meer!

 • “Overstap naar elektrisch verwarmde huizen kost juist veel gas”

  “Overstap naar elektrisch verwarmde huizen kost juist veel gas”

  De overstap van gasverwarmde huizen en transport naar volledig elektrisch kost juist veel gas. Dit omdat de daarvoor benodigde stroom in komende 12 jaar niet kan worden opgevangen door volledig duurzaam. Daarom zijn gascentrales nog volop nodig. Dat concluderen hoogleraren Machiel Mulder en José Luis Moraga González van de Rijksuniversiteit Groningen in een onderzoek in opdracht van het Centre on Regulation in Europe.

 • Verplicht: vanaf 2030 alle woningen een A-label

  Verplicht: vanaf 2030 alle woningen een A-label

  Heeft jouw huis al een A-label? Niet? Bereid je dan maar voor, want binnenkort wordt dit verplicht. Er is geen vrijblijvendheid meer. In het regeerakkoord lezen we talloze ambities, maar het wordt nu concreet. Als onze overheid de klimaatdoelstellingen wil realiseren, moet alles verduurzaamd worden, inclusief jouw woning. Hoe gaan we bewoners verleiden en wie gaat de maatregelen betalen?  

 • Wet VET zet bouwsector op scherp

  Wet VET zet bouwsector op scherp

  Nieuwbouwwoningen moeten snel aardgasvrij worden. De wet Voortgang Energie Transitie (VET) regelt dat de aansluitverplichting van nieuwbouw op het gasnet gaat verdwijnen. Het kabinet wil dit aardgasverbod al per 1 juli 2018 laten ingaan en zet daarmee de bouw op scherp. “Een statement”, vindt de een. “Gekkenwerk”, stelt de ander. Een rondje langs de velden. 

 • Publicatie brengt circulair inrichten dichtbij

  Publicatie brengt circulair inrichten dichtbij

  Duurzaam Gebouwd-partner Desko bracht een gratis e-book circulair inrichten voor facilitair managers uit. Met vijf simpele stappen brengt het boek een circulaire economie dichterbij.

 • Wie stopt de ‘Smart’ in Smart Buildings?

  Wie stopt de ‘Smart’ in Smart Buildings?

  Het optimaal laten presteren van een smart building staat in de schijnwerpers. Wie is (en blijft) verantwoordelijk voor de slimme functionaliteiten in een gebouw en het reilen en zeilen van installaties? En wie zorgt ervoor dat we weten welke prestatie het gebouw moet leveren voor de eindgebruiker? Pakt de assetmanager de handschoen op, of levert de bouwsector een gebouw as a service voor enkele decennia?

 • Twentse NOM-proefwoning model verdere verduurzaming

  Twentse NOM-proefwoning model verdere verduurzaming

  In Enschede is een huurwoning van woningcorporatie Domijn uit 1982 volledig gerenoveerd naar nul-op-de-meter. De woningcorporatie wil deze woning als model laten dienen andere sociale huurwoningen in Twente, die energieneutraal gemaakt moeten worden. 

 • Bouw Energiecampus Leeuwarden gestart 

  Bouw Energiecampus Leeuwarden gestart 

  Met de onthulling van het bouwbord ‘Energiecampus Leeuwarden zoekt vrienden’ is onlangs de bouw van deze Energiecampus officieel gestart. Initiatiefnemers Koninklijke Oosterhof Holman en Ekwadraat willen op deze plek kennis, onderzoek en productie laten samenkomen. Met als doel: oplossingen vinden voor de energievragen van morgen.

 • Voormalig CBS-gebouw duurzaam ontmanteld

  Voormalig CBS-gebouw duurzaam ontmanteld

  De markante kruisvormige kantoortorens van het voormalige CBS-gebouw in Voorburg worden gesloopt. Na een periode van voorsloop, is vorige week gestart met de duurzame ontmanteling van het hoogste punt van het grootste leegstaande kantoorgebouw van Nederland. Ruim 95% van het pand wordt hergebruikt in de nieuwe duurzame woonwijk Park070, of krijgt elders een nieuwe functie. 

 • Marktpartijen willen miljarden euro’s investeren in duurzame woongebieden

  Marktpartijen willen miljarden euro’s investeren in duurzame woongebieden

  Marktpartijen willen samen met de overheid komen tot een gezamenlijke routekaart om de opgave van bijna 1 miljoen woningen in 2030 te realiseren. Ze zijn bereid om de komende 10 tot 15 jaar miljarden euro’s te investeren. 

 • Live on stage: Dirk Breedveld

  Live on stage: Dirk Breedveld

  Tijdens Duurzaam Gebouwd LIVE op Building Holland 2018 gaf Dirk Breedveld een presentatie. Benieuwd naar zijn visie, live on stage? Bekijk dan bovenaan de video.

 • Samen bouwen aan gezonde en groene leefomgeving

  Samen bouwen aan gezonde en groene leefomgeving

  De RAI Amsterdam stond op dinsdag 17 april in het teken van de Atlas Werkconferentie. Onze websites Atlas Leefomgeving, Atlas Natuurlijk Kapitaal, Nationale EnergieAtlas, Gids Gezonde leefomgeving en de Gezond OntwerpWijzer bieden allen informatie en handelingsperspectieven om de leefomgeving groen en gezond in te richten.

 • Energieslag levert 16% energiebesparing op bij Rotterdamse basisscholen

  Energieslag levert 16% energiebesparing op bij Rotterdamse basisscholen

  De meeste duurzame school van Nederland, of in ieder geval Rotterdam; dat is de inzet van Energieslag. Leerlingen van Rotterdamse basisscholen konden hiervoor ideeën aandragen en uitvoeren. Afgelopen dinsdag 24 april zijn de prijzen uitgereikt aan de winnaars van de eerste editie van Energieslag. Het resultaat mag er zijn: 16 procent energiebesparing.


Op de hoogte blijven?

Wilt u in aanloop naar Building Holland op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen
en informatie? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief van Building Holland.

Inschrijven nieuwsbrief

Terug naar boven