Nieuws

Building Holland vind plaats op 2, 3 en 4 november 2021 in RAI Amsterdam. 

Branchenieuws

Wat als

Het IPCC luidt opnieuw de noodklok en mede daarom gaat Norbert Schotte, bij VORM manager Innovatie & Duurzaamheid, in drie achtereenvolgende blogs in op zijn droom voor een duurzame toekomst.

 

Lees verder »
John Lens
Branchenieuws

De power van kennisoverdracht

De ontwikkelingen bij TVVL stonden afgelopen jaar bepaald niet stil. TVVL ontwikkelde veel nieuwe producten en tools, vertelt algemeen directeur John Lens. De vereniging wil de maatschappij helpen om een ‘positieve voetafdruk’ op de aardbol achter te laten en doet dat door verbinding, kennisdeling én stapels cursussen.

Lees verder »
Nagele
Branchenieuws

PAW in de praktijk- Nagele

Nagele, een bijzonder dorp in de Noordoostpolder, wordt één van de eerste zelfvoorzienende dorpen van Nederland. Dat gebeurt met een uniek warmtebuffer systeem, dat in de zomer warmte opslaat voor gebruik in de winter. Het is één van de proeftuinen van het Programma Aargasvrije Wijken (PAW). Projectleider Rutger Bergboer vertelt: “We wilden echt iets doen wat nog niet eerder is gedaan. Met dit unieke systeem is dat gelukt.’

Lees verder »
Vincent Gruis
Branchenieuws

Voorzitter transitieteam: ‘We moeten op veel terreinen nog de succesformule vinden’

Vincent Gruis volgde Elphi Nelissen op als voorzitter van het transitieteam Circulaire Bouweconomie. Welke kant wil de hoogleraar Housing Management op? “Met het transitieteam willen we graag in de actiestand staan en niet het zoveelste praatclubje zijn.” Vincent Gruis is één van de vele sprekers op Building Holland. Hij spreekt op woensdag 3 november om 11.30 uur op de mainstage van Building Holland in de RAI in Amsterdam.

Lees verder »
Rabobank Innovation Challenge
Geen onderdeel van een categorie

Inschrijving voor Rabobank Innovation Challenge 2021 heropend

Onder het motto ‘We zoeken baanbrekende innovaties’ kan er vanaf vandaag weer worden ingeschreven voor de Rabobank Innovation Challenge. Inschrijven kan tot en met dinsdag 7 september. De jury maakt de winnaars bekend op de eerste beursdag van het innovatie event Building Holland dat van 2 tot en met 4 november 2021 in RAI Amsterdam wordt gehouden. 

Lees verder »
Peter van der Velde
Geen onderdeel van een categorie

Hoe Eleminair liften gezond maakt

In kantoor The Edge is Deloitte als eerste bedrijf gestart met een proof-of-concept door één van de liften te voorzien van het nieuwe luchtbehandelingssysteem ‘Eleminair’ van Interland Techniek en ABT. Het nieuwe systeem werd op Building Holland Digital gelanceerd.

Lees verder »
Peter Luscuere
Geen onderdeel van een categorie

Hoe groot is de waterstofeconomie

Wat is de potentie van de waterstofeconomie? Prof.ir. Peter Luscuere van TU Delft bespreekt dat op Building Holland Digital op donderdag 3 juni aan de hand van een onlangs verschenen boek waarin dertig co-auteurs ieder vanuit hun eigen fascinatie dit onderwerp belichten.

Lees verder »
TVVL - YPE
Geen onderdeel van een categorie

Webinar #1: Gedragsverandering en verduurzaming. Hoe werkt het brein en hoe communiceer je effectief?

Wist jij, dat één van de grootste belemmeringen om te verduurzamen, dus zit in de gedragsverandering van organisaties en individuen? Tijd dus om anders te gaan denken en gebruik te maken van elkaars kennis. Want alleen samen komen we verder!  Meld je nu aan voor het gratis Webinar op woensdag 21 april 2021 om 10:00 uur

 

Lees verder »
Scroll naar top