Nieuws

Het fysieke event Building Holland is als gevolg van corona doorgeschoven naar 30 maart tot en met 1 april in RAI Amsterdam. 

Onno Dwars
Geen onderdeel van een categorie

Verdubbelen voor het goede doel

Duurzaam Gebouwd-expert Onno Dwars ontving de waardecheque als winnaar van de ABN AMRO Duurzame 50 in 2019 en gaf tijdens de meest recente Building Holland Digital aan twee goede doelen te kiezen: KiKa en Justdiggit. Help jij mee om het bedrag te verdubbelen?

Lees verder »
Geen onderdeel van een categorie

Haal waarde vijftig jaar naar voren

Het probleem van een circulaire economie is dat de waardecreatie pas over vijftig jaar zichtbaar wordt. Of toch niet? De waarde van circulariteit is misschien niet altijd meteen in geld uit te drukken, maar via het (h)erkennen van andere waarden kom je er ook. Dit zei Anke Verhagen, Business Developer bij Rabobank Real Estate Finance, recentelijk op Building Holland Digital.

Lees verder »
Reinier vd Berg
Geen onderdeel van een categorie

Twijfel over effectiviteit van het Nationale Programma Regionale Energiestrategie

Meteoroloog Reinier van den Berg heeft zo zijn twijfels bij de effectiviteit van het Nationale Programma Regionale Energiestrategie, waarin dertig regio’s zelf moeten uitvinden hoe het best duurzame elektriciteit op land (wind en zon) opgewekt kan worden. “Gaan ze elk apart bepalen waar zij 120 hectare zonneweides gaan plaatsen?” Hij pleit voor nationale sturing. Hij zei dit eind oktober tijdens het online innovatie event Building Holland Digital.

 

Lees verder »
Geen onderdeel van een categorie

Building Holland Digital: pleidooi voor UOB en OBT

Doekle Terpstra, voorzitter van Techniek Nederland, presenteerde de UOB-app op het online innovatie event Building Holland Digital dat op 27, 28 en 29 oktober rechtstreeks wordt uitgezonden vanaf Next Level op de eerste verdieping van Evenementenhal Gorinchem.

Lees verder »
Rabobank Innovation Challenge
Building Holland Digital

Awards Rabobank Innovation Challenge uitgereikt

Termokomfort Europe, Kokon Architectuur & Stedenbouw en Smartvatten zijn de winnaars van de Rabobank Innovation Challenge. Ze werden bekendgemaakt op het online innovatie event Building Holland Digital dat op 27, 28 en 29 oktober rechtstreeks vanuit Next Level in Gorinchem wordt uitgezonden.

Lees verder »
Gal ABN AMRO Duurzame 50
Building Holland Digital

Uitreiking ABN AMRO Duurzame 50 op Building Holland Digital

Het gaat door: de uitreiking van de ABN AMRO Duurzame 50 vindt plaats op 28 oktober aanstaande, tijdens Building Holland Digital. Op die dag kom je erachter wie de dapperen zijn die niet alleen zelf versnellen, maar anderen helpen om uit te blinken in duurzaamheid.

Lees verder »
Constructeur van het Jaar
Building Holland Digital

Wie wordt de Constructeur van het Jaar 2020

Op donderdag 29 oktober wordt om 13.00 uur tijdens Building Holland Digital de Constructeur van het Jaar 2020 en het Talent van het Jaar 2020 bekend gemaakt. We spraken met Bob Gieskens (VNconstructeurs) en Robbert van Dinther (KPE Groep & HTI) over de online verkiezing. 

Lees verder »
Building Holland Digital

Online platform gaat particulier woningbezitter ontzorgen

Dat was even schrikken. Woningeigenaren moeten toch al gauw rekening houden met een verbouwing van zo’n veertig, vijftig duizend euro om het eigen woningbezit  aan te passen aan de klimaatdoelstellingen. Van het gas af kost nou eenmaal geld. Teun Bokhoven, voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Duurzame Energie noemt het schieten uit de losse heup. “Met die bedragen kan ik niet zoveel. Het is complex en daar gaan wij verandering in brengen. Met de lancering van een portal eind dit jaar.”

Lees verder »
Building Holland Digital

Grootste revolutie: digitalisering van het verduurzamen

Eigenaren van kantoorcomplexen beginnen het benauwd te krijgen. In 2023 moeten alle kantoren beschikken over energielabel C. Hebben ze dat niet, kan het kantoor niet meer als zodanig worden gebruikt. Ook bij Croonwolter&Dros komen steeds meer vragen hierover binnen. Dit vertelt Mark Derksen, hij is senior Energieadviseur bij dit in elektrotechniek, werktuigbouwkunde, automatisering en informatisering gespecialiseerde bedrijf.

Lees verder »
Carl-Peter Goossen
Building Holland Digital

VvE-appartementen betaalbaar woonlastenneutraal renoveren

Er zijn in ons land 1,5 miljoen woningen die deel uitmaken van een VvE. Ze moeten de komende 30 jaar allemaal worden gerenoveerd naar een comfortabele woning zonder aardgas. Daarover spreekt WNR founing father Carl-peter Goossen op Building Holland Digital op 10 september.

Lees verder »
Marco Bijkerk
Building Holland Digital

Waterstof stroomt straks door gasnet

Voor Marco Bijkerk is het glashelder. Vroeg of laat zal er waterstof door het gasnet stromen. Eenvoudigweg omdat het niet anders kan. Marco Bijkerk is één van de sprekers op 10 september op Building Holland Digital, dat in het teken staat van Energietransitie. 

Lees verder »
Scroll naar top