Nieuws

Building Holland vind plaats op 2, 3 en 4 november 2021 in RAI Amsterdam. 

Futurebuild Holland - The home of Innovation
Branchenieuws

Building Holland wordt Futurebuild Holland

Het was hoe dan ook een gedenkwaardige editie van Building Holland. De 10e, in een tijd waarin we niet los kunnen komen van corona. Ook de editie gelijktijdig met de Klimaatconferentie in Glasgow COP26 die zondag is gestart. Hoe symbolisch kan het zijn. Het was ook de laatste editie van Building Holland. Ook dat maakte deze editie gedenkwaardig.

Lees verder »
Netwerken
Branchenieuws

Duitse middag op Building Holland

p donderdag 4 november 2021 vindt op Building Holland een Duitse middag plaats met twee podiumdiscussies, 1-op-1-gesprekken met Duitse bedrijven in de Business Lounge en een netwerkborrel.

Lees verder »
Wouter Truffino
Branchenieuws

Programma Future pioneering

Future Pioneering is the-place-to-be voor innovaties in worden. Dagelijks worden ze besproken in podcasts en zeepkist sessies.  Dit gebeurt onder vde bezielende leiding van Wouter Truffino van Holland ConTech & PropTech.

Lees verder »
Portiekwoning
Branchenieuws

Zo top je portiekwoningen

Er moeten in Nederland een miljoen woningen worden gerealiseerd, de gebouwde omgeving moet klimaatneutraal worden, de bouwsector moet volledig circulair worden. Voorwaar geen eenvoudige opgave, en de neiging vanuit de bouw is om dan maar een miljoen duurzame nieuwbouwwoningen te realiseren, soms ten koste van oudere panden die momenteel niet voldoen aan moderne energie- en comforteisen. Duurzaamheidshoogleraar Andy van de Dobbelsteen presenteert het 1:1 prototype. Hij doet dat op 3 november om 15.00 uur in de ABN Amro Lounge.

Lees verder »
Jury Rsbobank Innovation Challenge
Branchenieuws

Genomineerden Rabobank Innovation Challenge bekend

De jury van de Rabobank Innovation Challenge heeft vijftien inzendingen genomineerd voor de Rabobank Innovation Challenge. In totaal heeft de jury ruim tachtig inzendingen beoordeeld in de categorieën Circulariteit, Energietransitie en Slim & Gezond. De winnaars worden bekendgemaakt op de eerste dag van het innovatie event Building Holland, dat van 2 tot en met 4 november in RAI Amsterdam wordt gehouden.

Lees verder »
Jos van Dalen
Branchenieuws

Leren om aardgasvrije wijken op te schalen

Aan de hand van ongeveer zestig geselecteerde proeftuinen, waarvan de derde en laatste selectieronde afgelopen zomer van start ging, wil het Programma Aardgasvrije Wijken de leerervaringen in beeld te brengen om de gebouwde omgeving in Nederland in 2050 van het aardgas te halen. “We willen zorgen voor producten en instrumenten die gemeenten kunnen toepassen om wijken aardgasvrij te maken.”

Lees verder »
Duncan Brown
Branchenieuws

Terug naar business as usual

Als we energiepositief willen worden en uiteindelijk naar ‘net zero’ ofwel klimaatneutraliteit willen opklimmen, dan is het nog flink sleutelen aan de gebouwde omgeving. Dat weet ook Duncan Baker-Brown, architect en milieuactivist, die op Building Holland 2021 een lans breekt voor versnelling. Willen we nog wel terug naar business as usual of gaan we vernieuwend ontwerpen?

Lees verder »
Gideon Maasland
Branchenieuws

Duurzaamheid vinden we in verdichting’

In een tijdperk waarin we ervoor moeten waken dat groene gebieden behouden blijven, is verdichten het sleutelwoord. Toch kunnen we het daar niet bij laten, zegt Gideon Maasland van MVRDV. “We doen geen project meer zonder dat het gekoppeld is aan de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties (SDG’s).”

Lees verder »
Jury Rsbobank Innovation Challenge
Branchenieuws

Juryberaadslaging Rabobank Innovation Challenge

De juryleden van de Rabobank Innovation Challenge buigen zich dinsdag 28 september over de inzendingen. In totaal worden vijftien inzendingen genomineerd. De winnaars in de categorieën Energietransitie, Circulariteit en Slim & Gezond worden dinsdag 2 november op Building Holland in RAI Amsterdam bekendgemaakt.

Lees verder »
Branchenieuws

Wat als

Het IPCC luidt opnieuw de noodklok en mede daarom gaat Norbert Schotte, bij VORM manager Innovatie & Duurzaamheid, in drie achtereenvolgende blogs in op zijn droom voor een duurzame toekomst.

 

Lees verder »