Nieuws

Het fysieke event Building Holland is als gevolg van corona doorgeschoven naar 2 tot en met 4 november 2021 in RAI Amsterdam. 

Rabobank Innovation Challenge
Geen onderdeel van een categorie

Inschrijving voor Rabobank Innovation Challenge 2021 heropend

Onder het motto ‘We zoeken baanbrekende innovaties’ kan er vanaf vandaag weer worden ingeschreven voor de Rabobank Innovation Challenge. Inschrijven kan tot en met dinsdag 7 september. De jury maakt de winnaars bekend op de eerste beursdag van het innovatie event Building Holland dat van 2 tot en met 4 november 2021 in RAI Amsterdam wordt gehouden. 

Lees verder »
Peter van der Velde
Geen onderdeel van een categorie

Hoe Eleminair liften gezond maakt

In kantoor The Edge is Deloitte als eerste bedrijf gestart met een proof-of-concept door één van de liften te voorzien van het nieuwe luchtbehandelingssysteem ‘Eleminair’ van Interland Techniek en ABT. Het nieuwe systeem werd op Building Holland Digital gelanceerd.

Lees verder »
Peter Luscuere
Geen onderdeel van een categorie

Hoe groot is de waterstofeconomie

Wat is de potentie van de waterstofeconomie? Prof.ir. Peter Luscuere van TU Delft bespreekt dat op Building Holland Digital op donderdag 3 juni aan de hand van een onlangs verschenen boek waarin dertig co-auteurs ieder vanuit hun eigen fascinatie dit onderwerp belichten.

Lees verder »
TVVL - YPE
Geen onderdeel van een categorie

Webinar #1: Gedragsverandering en verduurzaming. Hoe werkt het brein en hoe communiceer je effectief?

Wist jij, dat één van de grootste belemmeringen om te verduurzamen, dus zit in de gedragsverandering van organisaties en individuen? Tijd dus om anders te gaan denken en gebruik te maken van elkaars kennis. Want alleen samen komen we verder!  Meld je nu aan voor het gratis Webinar op woensdag 21 april 2021 om 10:00 uur

 

Lees verder »
Yvette Watson
Building Holland Digital

Energievraag van klimaatinstallaties kan worden gehalveerd

“De energievraag van klimaatinstallaties kan worden gehalveerd als we gebruik maken van natuurlijke principes in plaats van een mechanische installatie. Waarom blijft een termietenheuvel altijd op constante temperatuur? Niet omdat deze is uitgerust met een gebouwinstallatie.” Yvette Watson houdt op Building Holland Digital op 1 april een pleidooi om met bouwkundige oplossingen het klimaatprobleem te lijf te gaan.

Lees verder »
holland contech & proptech
Geen onderdeel van een categorie

Network Unleashed

Power netwerken in een wereldwijde pandemie. Dat kan gewoon! Met Network Unleashed loop jij weg met ten minste 8 nieuwe, warme contacten uit de bouw- en vastgoedsector. Met Network Unleashed wordt georganiseerd door onze contentpartner Holland Contech & Proptech.

Lees verder »
Marleen Jansen
Geen onderdeel van een categorie

Uitdaging voor de bouw: riolering 2.0

 

De zorg verhuist van de wachtkamer in huisartsenpraktijk en ziekenhuis naar de woonkamer. De trend werd al zichtbaar tijdens de eerste corona golf en zal zich ongetwijfeld versterkt doorzetten. Dit is één van de trends die Marleen Jansen, sectorspecialist gezondheidszorg en innovatie van de Rabobank signaleerde tijdens Building Holland Digital, eind vorig jaar. 

 

Lees verder »
Laurens de Lange
Building Holland Digital

Beperkte investering verlaagt zorgkosten

De komende jaren moeten we zo’n 200 duizend gebruiksruimtes van betere ventilatie voorzien. Geen heel nieuw inzicht, wel actueler dan ooit door Covid-19. Algemeen wordt aangenomen dat slechte ventilatie een rol speelt bij verspreiding van corona. De Air Insight moet daarin verandering brengen.

Lees verder »
Onnodwars
Geen onderdeel van een categorie

Onno Dwars

“We hebben het niet meer over het ophogen van de dijken, maar over het bouwen van muren van twintig meter hoog om het water te keren. Nederland kan het water niet aan als we de klimaatdoelstellingen niet halen. Een drastische verandering is nodig.” Onno Dwars, directeur van Ballast Nedam Development, hield op Building Holland digital een vurig pleidooi om nu eens echt te gaan luisteren naar de natuur.

Lees verder »
Sladjana Mijatovic
Building Holland Digital

Sladjana Mijatovic

“Waarom zou je op braakliggende grond waar we voorlopig nog niet op gaan bouwen geen olifantsgras verbouwen? Uiteindelijk kun je daar weer straatmeubilair van maken dat we kunnen gebruiken in onze wijken”. Sladjana Mijatovic, duurzaamheidsmanager bij Bouwfonds Property Development (BPD), schudde tijdens Building Holland Digital de voorbeelden uit haar mouw.

Lees verder »
Rabobank Innovation Challenge
Geen onderdeel van een categorie

Rabobank Innovation Challenge

De inschrijving voor de Rabobank Innovation Challenge is sinds deze week geopend. De winnaars worden dinsdag 30 maart bekendgemaakt op de eerste dag van het innovatie-event Building Holland 2021 in RAI Amsterdam. Inschrijven kan tot en met woensdag 12 februari 2021. De Rabobank Innovation Challenge is uitgegroeid tot één van de meest prestigieuze prijzen binnen de bouw- en vastgoedsector. 

Lees verder »
Onno Dwars
Geen onderdeel van een categorie

Verdubbelen voor het goede doel

Duurzaam Gebouwd-expert Onno Dwars ontving de waardecheque als winnaar van de ABN AMRO Duurzame 50 in 2019 en gaf tijdens de meest recente Building Holland Digital aan twee goede doelen te kiezen: KiKa en Justdiggit. Help jij mee om het bedrag te verdubbelen?

Lees verder »
Geen onderdeel van een categorie

Haal waarde vijftig jaar naar voren

Het probleem van een circulaire economie is dat de waardecreatie pas over vijftig jaar zichtbaar wordt. Of toch niet? De waarde van circulariteit is misschien niet altijd meteen in geld uit te drukken, maar via het (h)erkennen van andere waarden kom je er ook. Dit zei Anke Verhagen, Business Developer bij Rabobank Real Estate Finance, recentelijk op Building Holland Digital.

Lees verder »
Reinier vd Berg
Geen onderdeel van een categorie

Twijfel over effectiviteit van het Nationale Programma Regionale Energiestrategie

Meteoroloog Reinier van den Berg heeft zo zijn twijfels bij de effectiviteit van het Nationale Programma Regionale Energiestrategie, waarin dertig regio’s zelf moeten uitvinden hoe het best duurzame elektriciteit op land (wind en zon) opgewekt kan worden. “Gaan ze elk apart bepalen waar zij 120 hectare zonneweides gaan plaatsen?” Hij pleit voor nationale sturing. Hij zei dit eind oktober tijdens het online innovatie event Building Holland Digital.

 

Lees verder »
Scroll naar top