Nieuws

Het fysieke event Building Holland is als gevolg van corona doorgeschoven naar 30 maart tot en met 1 april in RAI Amsterdam. 

Building Holland Digital

Online platform gaat particulier woningbezitter ontzorgen

Dat was even schrikken. Woningeigenaren moeten toch al gauw rekening houden met een verbouwing van zo’n veertig, vijftig duizend euro om het eigen woningbezit  aan te passen aan de klimaatdoelstellingen. Van het gas af kost nou eenmaal geld. Teun Bokhoven, voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Duurzame Energie noemt het schieten uit de losse heup. “Met die bedragen kan ik niet zoveel. Het is complex en daar gaan wij verandering in brengen. Met de lancering van een portal eind dit jaar.”

Lees verder »
Building Holland Digital

Grootste revolutie: digitalisering van het verduurzamen

Eigenaren van kantoorcomplexen beginnen het benauwd te krijgen. In 2023 moeten alle kantoren beschikken over energielabel C. Hebben ze dat niet, kan het kantoor niet meer als zodanig worden gebruikt. Ook bij Croonwolter&Dros komen steeds meer vragen hierover binnen. Dit vertelt Mark Derksen, hij is senior Energieadviseur bij dit in elektrotechniek, werktuigbouwkunde, automatisering en informatisering gespecialiseerde bedrijf.

Lees verder »
Carl-Peter Goossen
Building Holland Digital

VvE-appartementen betaalbaar woonlastenneutraal renoveren

Er zijn in ons land 1,5 miljoen woningen die deel uitmaken van een VvE. Ze moeten de komende 30 jaar allemaal worden gerenoveerd naar een comfortabele woning zonder aardgas. Daarover spreekt WNR founing father Carl-peter Goossen op Building Holland Digital op 10 september.

Lees verder »
Marco Bijkerk
Building Holland Digital

Waterstof stroomt straks door gasnet

Voor Marco Bijkerk is het glashelder. Vroeg of laat zal er waterstof door het gasnet stromen. Eenvoudigweg omdat het niet anders kan. Marco Bijkerk is één van de sprekers op 10 september op Building Holland Digital, dat in het teken staat van Energietransitie. 

Lees verder »
Dick Singerling
Building Holland 2020

Hoger Technisch Instituut viert 80e studiejaar op Building Holland

Dit jaar viert stichting het Hoger Technisch Instituut (HTI) haar 80ste studiejaar op Building Holland met een hackathon en een alumni bijeenkomst. Building Holland sprak met de bestuursvoorzitter van het HTI, Dick Singerling en met Robbert van Dinther, operationeel directeur bij KPE Groep over deze mijlpaal.

Lees verder »
ik bezoek
Building Holland 2020

Bezoekintentie Building Holland 2020

Building Holland wordt op 27, 28 en 29 oktober georganiseerd in RAI Amsterdam. Kort voor de aankondiging van Mark Rutte eind juni dat beurzen weer kunnen worden georganiseerd heeft Easyfairs de bezoekintentie onderzocht van de mensen die zich al eerder hadden geregistreerd. Met inachtneming van de RIVM maatregelen geven zeven van de tien ondervraagden aan te komen. 

Lees verder »
Corona proof
Building Holland 2020

Groen licht voor Building Holland vanuit overheid

De Nederlandse overheid heeft op de persconferentie van 24 juni aangekondigd dat ook vakbeurzen vanaf 1 juli weer door kunnen gaan. Dat betekent dat het innovatie event Building Holland op 27, 28 en 29 oktober in RAI Amsterdam nu ook groen licht krijgt vanuit de overheid. In de persconferentie werd bekend dat zolang mensen onderling anderhalve meter afstand kunnen houden, er geen maximum aantal bezoekers meer geldt voor bijeenkomsten. Building Holland kan en zal voldoen aan de vereiste maatregelen. 

Lees verder »
Dirk van Gemert
Geen onderdeel van een categorie

Youtube Dirk van Gemert

Easyfairs heeft met Building Holland een duidelijk strategie voor ogen: ontwikkel het event tot een accelerator van nieuws, trends, bijzondere inzichten en innovaties. De nieuwe strategie ‘The road to..’ is onlangs uitvoerig toegelicht door Dirk van Gemert, head of events van Building Holland. Hij vertelt over het drie sporen beleid. Bekijk de video.

Lees verder »
Circulair waardemodel
Building Holland 2020

Jack van der Palen

Op 25 juni geeft Building Holland Digital een digitaal podium aan sprekers met circulariteit als specialisme. Een van de specialisten is Jack van der Palen, in het dagelijks leven architect bij Archiview en daarnaast Regisseur van het Uitvoeringsteam Circulair Ontwerpen.

Lees verder »
Advertentie
Geen onderdeel van een categorie

corona update 9 juni

Vandaag vragen wij – als aanjagers van de economie – op landelijke schaal aandacht voor de heropening van vakbeurzen in Nederland. Dit doen wij onder meer door twee paginagrote advertenties in het Financieel Dagblad en de Telegraaf, waarin wij de aandacht vragen van premier Rutte met de vraag: mogen de vakbeurzen weer open? 

Lees verder »
Dirk van Gemert
Geen onderdeel van een categorie

Head of Events Building Holland Dirk van Gemert genomineerd voor DJ100

Dirk van Gemert is genomineerd voor de DJ100, de 100 duurzaamste jonge koplopers van Nederland. De definitieve lijst wordt op 2 juli gelanceerd in Circl in Amsterdam. Van Gemert is namens beursorganisator Easyfairs Nederland als Head of Events verantwoordelijk voor het innovatie event Building Holland.

 

Lees verder »
Lex van Delden
Building Holland 2020

Ouderen mogen meer activistisch worden

Lex van Delden spreekt op Building Holland over vitaal ouder worden. Het wordt geen verhaal over trapliften, drempelloos wonen, rollators en stangen langs de muur. Integendeel. “Allemaal verkeerde beeldvorming. Vraag aan senioren hoe zij willen wonen, en er komt iets heel anders uit. Overigens, blijf vooral traplopen. Daar blijf je fit van.”

Lees verder »
Marjet Rutten
Building Holland 2020

Gebruik big data en ontwerp beter slimme gebouwen

Het gaat Marjet Rutten veel te traag. Uiteindelijk zal het haar niet verbazen als een grote buitenlandse partij er straks vandoor gaat met alle data die in en om gebouwen wordt verzameld. Wellicht Google? Wie weet, het zou haar ook niet verbazen als een durfkapitalist uit Israël of de Emiraten straks weg weet met al deze big data. Maar dan zijn we wel weer een paar jaar verder. Marjet Rutten is één van de keynotes in het contentprogramma van het innovatie event Building Holland. De titel van haar verhaal is: ‘Slimme gebouwen vragen slimme oplossingen’.

Lees verder »
Scroll naar top