Hét innovatie event voor de bouw, installatie en vastgoed

11 t/m 13 april 2020

Green Buildings Congres 2016: Nederland als Duurzame Delta

Green Buildings Congres 2016: Nederland als Duurzame Delta

Het Green Buildings Congres 2016 heeft als thema ‘Nederland als Duurzame Delta van Europa: smart communities, cities en buildings voor een circulaire en inclusieve economie’. 

Gedurende het congres wordt onder andere het samenspel tussen de stad, gebouwen en vervoer belicht, waarbij de focus ligt op het creëren van een circulaire en inclusieve economie binnen Nederland, dat als voorbeeld voor Europa kan dienen.

 “Het doel is om Nederland in 15 jaar koploper te maken als sustainable urban delta, voor onszelf en als aanbieder op de wereldmarkt voor duurzame steden”, vertelt Bram Adema, Duurzaam Gebouwd-expert en CFP-directeur. “Nederland is geen duurzaam land maar wel een duurzame stad, die de best practice kan worden voor duizenden steden in de delta’s van grote rivieren wereldwijd.

Optimaal samenspel

Voor Adema, die al vele jaren goed bezochte Green Buildings Congressen organiseert, is duurzaamheid een optimaal samenspel tussen sociaal, groen en financieel rendabel op gebieden als vervoer, energie, opwekking, energiebesparing en meer. De Duurzaam Gebouwd-expert is enthousiast dat het congres tijdens Building Holland 2016 wordt gehouden.

Kijkje op de marktplaats

“Het vorige Green Buildings Congres werd gehouden in de thuisbasis van CFP, De St@art te Apeldoorn, en kon rekenen op een volle zaal deelnemers”, vertelt Adema. “Ditmaal krijgen bezoekers van het Green Buildings Congres meteen een kijkje op de marktplaats van de meest groene en innovatieve aanbieders van duurzame gebouwen en duurzame bouw. We nodigen iedereen van harte uit om op 23 maart 2016 naar Building Holland en het Green Buildings Congres te komen.”

Kennis en inspiratie delen

Dagvoorzitter Bram Adema zal de sprekers uitdagen om hun kennis en inspiratie maximaal te delen met de aanwezigen. Tijdens eerdere congressen werd gesproken door onder andere Koning Willem-Alexander, Professor Arnold Heertje, Ed Nijpels, Prins Carlos Bourbon de Parme, Sanne Wallis de Vries, hockeycoach Marc Lammers, architect Thomas Rau, city planner Brent Toderian, futurologen Magnus Lindquist en Robert Das. Aan deze congressen hebben in de afgelopen jaren duizenden professionals deelgenomen.

Building Holland

Bekijk voor meer informatie over Building Holland de officiële website.

Foto bovenaan: Deelnemers luisteren aandachtig naar de sprekers tijdens Green Buildings Congres 2014


permalink

Overig nieuws


Op de hoogte blijven?

Wilt u in aanloop naar Building Holland op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen
en informatie? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief van Building Holland.

Inschrijven nieuwsbrief

Terug naar boven