Hét innovatie event voor de bouw, installatie en vastgoed

11 t/m 13 april 2020

'Prefab noodzakelijk voor opvang vluchtelingen'

'Prefab noodzakelijk voor opvang vluchtelingen'

Prefab en industrieel gebouwde woningen maken een opmars. Naar verwachtingen is het aandeel prefab-projecten in 2020 opgelopen naar 61% van totale projecten. De gebouwen worden in hoge snelheid neergezet, een element dat bijvoorbeeld noodzakelijk is bij de opvang van vluchtelingen.

Het plan van het Nederlandse kabinet om overvolle asielzoekerscentra te ontlasten met de bouw van kleinschalige industrieel neergezette woningen, is tekenend voor de voordelen van deze methodiek. De snellere bouwtijd en vermindering van faalkosten valt steeds meer op bij bouwpartijen, zo blijkt uit onderzoek van BouwKennis.

Prefab in trek

Sectorbreed vroeg deze kennispartner van Duurzaam Gebouwd aan ontwikkelaars, bouwmanagement- en adviesbureaus, architecten, hoofdaannemers B&U en andere partijen of zij al eens prefab hebben gebruikt. Van alle partijen geeft gemiddeld 69% aan dat ze op deze manier gebouwd hebben.

2020 wordt industrieel

De inzet op de methodiek wordt alsmaar groter. Terwijl partijen op dit moment (2015) aangeven dat zij in 48% van de projecten prefab inzetten, verwachten ze in 2020 dat dit aandeel oploopt naar 61%, een relatief forse stijging van 13%.

Building Holland 2016

Keynotes en sprekers behandelen tijdens Building Holland het onderwerp prefab en industrieel bouwen. Andere thema’s die aan bod komen zijn onder andere de verduurzaming van school- en zorgvastgoed en gezonde gebouwen. Meer informatie over Building Holland en de mogelijkheid tot deelnemen? Neem contact met ons op.


permalink

Overig nieuws


Op de hoogte blijven?

Wilt u in aanloop naar Building Holland op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen
en informatie? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief van Building Holland.

Inschrijven nieuwsbrief

Terug naar boven