Hét innovatie event voor de bouw, installatie en vastgoed

11 t/m 13 april 2020

Technische Unie partner van Building Holland 2016

Technische Unie partner van Building Holland 2016

Technische Unie is toegetreden als partner van Building Holland 2016. Via een interview maakt de organisatie haar duurzame doelstellingen kenbaar en vertelt ze waarom ze is toegetreden als partner van Building Holland.

Wat zijn uw kernactiviteiten op het gebied van duurzaamheid?

Duurzaamheid speelt een belangrijke rol binnen Technische Unie. Wij vinden het belangrijk om onze verantwoordelijkheid te nemen op het gebied van MVO in de bouw- en installatiebranche. Daarom richten wij ons op drie belangrijke aspecten.

Allereerst loopt de bouw- en installatiebranche voorop als het gaat om de verduurzaming van Nederland. Zonnepanelen, elektrisch vervoer, waterbesparing, klimaatbeheersing of zuinige verlichting; het zijn zomaar wat voorbeelden van snel aan populariteit winnende, duurzame oplossingen. Technische Unie levert al deze duurzame producten en geeft hier advies over.

Daarnaast zijn wij in staat om logistiek maatwerk te leveren dat naadloos aansluit op de processen van onze klant: bouwplaats logistiek. Door vroeg in het (ver)bouwproces aan te schuiven kunnen wij onze klanten veel werk uit handen nemen. Wij verbinden partijen met elkaar om zo te komen tot de beste duurzame oplossingen en voeren van A tot Z de regie over het logistieke proces. Dit levert, naast veel gemak, forse besparingen op in tijd, kosten en energie.

Ten slotte zetten wij ons in om onze footprint zo klein mogelijk te houden. We zijn altijd op zoek naar manieren om onze goederenbewegingen te beperken en richten ons op energiezuinige oplossingen, zoals de inzet van elektrische en hybride vrachtwagens. Kortom: wij zijn een meedenkende partner in het duurzame bouw- en installatieproces.

Waarom bent u (wederom) toegetreden als partner van Building Holland?

Wij geloven dat een belangrijke sleutel tot een duurzame samenleving in de bouw- en installatiebranche ligt: samen bouwen aan een duurzame toekomst. En wij zien dat samenwerking binnen de keten, al vroeg in het proces, belangrijk is om tot écht goede, duurzame oplossingen te komen. Qua producten en toepassingen, maar vooral ook in processen. Op Building Holland vinden wij bedrijven die deze visie delen: dit is de plek waar wij onze visie op duurzaamheid en duurzame diensten tonen, maar vooral de partnership zoeken met bedrijven die dezelfde doelstelling hebben.

Wie zie je op Building Holland wel die je op andere evenementen niet treft?

Building Holland is meer dan een beurs waar alleen nieuwe producten worden getoond. Op Building Holland draait het voornamelijk om de visie die voorafgaat aan de keuze voor een product, dienst of oplossing. Bij het realiseren van deze visie, is het van groot belang om ketenbreed te werken; op Building Holland zijn alle partijen in het bouwproces vertegenwoordigd, van architect tot leverancier, van bouwer tot engineer: vruchtbare grond om te komen tot duurzame samenwerking.

Kun je een tipje van de sluier oplichten wat je tijdens de volgende editie van Building Holland aan innovaties kunt tonen?

Op de komende editie van Building Holland zullen wij integrale logistieke oplossingen laten zien die de keten optimaliseren en het bouw- en installatieproces verduurzamen.

Wat vind je van de concept area’s, waarin thema’s als Duurzame Scholen en Gezonde Gebouwen uitgebreid worden gepresenteerd? Wat haalt de bezoeker hieruit?

Onze verwachting is dat deze concept area’s de bezoeker in staat stellen op gericht informatie te vergaren over één vastgesteld thema, in plaats van om deze informatie op verschillende plaatsen te moeten zoeken. Het levert de bezoeker gemak.

Wie wil jij tijdens Building Holland 2016 ontmoeten?

Bouwers die écht geïnteresseerd zijn in integrale samenwerking; die werken vanuit partnership waarbij het gezamenlijke streven is om te komen tot duurzame oplossingen en, allerbelangrijkst: een tevreden eindklant.

Wat waren de must see elementen (presentaties, stands, etc) tijdens de voorgaande edities van Building Holland?

De grote variatie op de beursvloer, maar ook de presentaties en keynote speakers die interessante visies op duurzaamheid deelden.

Interview met: Bas Schröder, Manager Special Accounts Groep & Business Development Technische Unie


permalink

Overig nieuws


Op de hoogte blijven?

Wilt u in aanloop naar Building Holland op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen
en informatie? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief van Building Holland.

Inschrijven nieuwsbrief

Terug naar boven